Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 22 Lipiec 2007, 19:04 Próby dla naszych u-bootów
Każdy pewnie testował swojego U-boota do jakiej głębokości może zejśc, chciałbym aby kazdy kto ma jakies doswiadczenie w tego typu sprawach mógł wpisac typ U-boota i do jakiej maksymalnej głębokości udało mu się zejsc. Druga sprawa to bomby głebinowe, czy w SH3 zasięg głebinówek zależy od roku produkcji?????
Ostatnio zmieniony przez PL_husarz111 22 Lipiec 2007, 19:04, w całości zmieniany 1 raz
typ II A zanurzenie 100 m (operacyjne) 150 (max)
typ II D zanurzenie 125 m (operacyjne) 175 (max)
typ VII B zanurzenie 150 m (operacyjne) 225 (max)
typ VII C zanurzenie 150 m (operacyjne) 225 (max)
typ VII C/41 zanurzenie 150 m (operacyjne) 225 (max)
typ VII C/42 zanurzenie 150 m (operacyjne) 250 (max)
typ IXB zanurzenie 150 m (operacyjne) 225 (max)
typ IXC zanurzenie 150 m (operacyjne) 250 (max)
typ IXC/40 zanurzenie 110 m (operacyjne) 230 (max)
typ IXD2 zanurzenie 150 m (operacyjne) 225 (max)
typ XXI zanurzenie 175 m (operacyjne) 275 (max)
na to jak głęboko okręt zejdzie pod wodę ma duży wpływ stan techniczny okrętu między innymi integralność kadłuba itd więc jak już podajecie to podawajcie w jakim stanie jest wasza pływająca "trumna"
IXC 370 metrów a później była implozja. Apropos zejścia po uszkodzeniach. Zdarzyło mi się, dwa razy, że po naprawie uszkodzeń kadłuba zszedłem na niecałe 150 metrów i rozwaliło mi kadłub. Wszystko przez to, że nie mogę znaleźć w grze jaka mam integralność kadłuba. Gdzie tego szukać go szukać??? Jak grałem w standardową grę wskazanie integralności chyba znajdowało się pod F7. Ale teraz go tam nie mam?:(
Wskaźnik integralności kadłuba widać w przedziale uszkodzeń w górnym prawym rogu, tuż obok obrazka U-Boota. Tylko że np. po niektórych modach jakoś tak znika co uważam osobiście za bardziej realistyczne.
No właśnie to jest nierealistyczne, że jako kapitan:) nie mam relacji od załogi z uszkodzeń kadłuba:))) Wszystko na chybił trafił. Tak właściwie po naprawie kadłuba strach zejść głębiej niż na 70m
#9 Wysłany: 25 Lipiec 2007, 12:47
ja zaliczyłem również 503 metry, ale okręt był całkowicie zdemolowany, zdziwiła mnie prędkość 4 knotów niestety okręt zatrzymał się tam i nie nurkował niżej ani nie chciał się wynurzyć (jakby co - mam screenik)
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
gdby moj okret zanurzyl sie na 503 metry to wpadl bym w furie, odinstalowal SH3 i modowal od nowa, szlag mnie trafia jak moja dzielna ekipa sie nie meczy przy przyspieszeniu, wiec nie uzywam duzego przyspieszenia. Kurde chyba z ciekawosci zrobie probne zanurzenie, narazie w mojej obecnej karierze, nie mialem mimo paru zacieklych atakow potrzeby schodzi glebiej niz 93 metry, a i tak zrobilem to tylko po to zeby dac odetchnac ludziom i troche sie polatac, kiedys zanurzalem sie na 210 ale 502?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum