Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 5 Grudzień 2007, 23:41 zgodnosć techniczna okretow w grze z rzeczywistymi
Witam
Czy ktoś z szanownych kolegów wie na ile okrety plywajace w SH4 sa bliskie orginalnym.
Dokladniej chodzi mi o zanurzenie maksymalne i np zuzycie paliwa co do ilosci przebytej drogi itp.
Ewentualnie szukam stron na których znajde jakieś info na temat walk podwodniakow na oceanie, oraz dane technicze.
W ksiazeczce dolaczonej do gry jest tego malo bardzo malo wiec czekam na jakoas pomoc.
Dane zawarte na temat specyfikacji Taktyczno-Technicznej w grze są wiarygodne. Co prawda wiem iż w 2 lub 3 Japońskich okrętach ( chodzi o pancerniki ) są pewne potknięcia, to o tyle można uznać ten błąd za minimalny i mieszczący sie "w granicy błędu"
Jeżeli chodzi o stronę internetową, ( oczywiście mówiącą o Teatrze Pacyfiku i o jednostkach Japońkcih ) to lepszej nie znajdziesz niż:
Hubal to miłośnik Imperialnej Marynarki Wojennej Cesarstwa Japonii
Ale koledze Romanov bardziej chodzi (wnioskuje z kontekstu) o parametry techniczne Floty podwodnej USA, niestety ja na "Jankeskich" okrętach podwodnych się nie znam (wole U-booty). Choć trzeba przyznać że ich okręty były zupełnie inaczej projektowane, zupełnie do innych działań, wojna na Pacyfiku to nie był Atlantyk.
Ale na pewno zajdzie sie ktoś kto bardziej lubi Suby USA i możliwe ze się wypowie w tym temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum