Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Rafał Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: Swinemünde
#1 Wysłany: 5 Styczeń 2008, 12:42 GWX 2.0 długie wczytywanie
Witam,
strasznie mnie denerwuje baaardzo długieee wczytywanie misji w GWX 2.
Mam Athlona 2500+ i 1 GB ramu a wczytywanie jakiejkolwiek misji trwa ok 7-10 min. Też tak macie?
Przy takim tempie to mi się odechciewa grać.
Tym bardziej, że poziom trudności jest wysoki i ginie się częściej niż w normalnej wersji gry.
Znacie jakieś magiczne sztuczki aby przyspieszyć ładowanie misji?
Tak, to normalne
Wiąże się to z tym, że misja "nakładana" jest na kampanię, więc podczas każdego wczytywania wczytuje się plik kampanii (który jest mocno rozbudowany) i dopiero potem plik misji
Ja mam 2Gb ramu i wczytuję ciut krócej, ale może to tylko tak wygląda
Imię: Rafał Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: Swinemünde
#4 Wysłany: 6 Styczeń 2008, 10:27
mike napisał/a:
Mam to samo ale nie wnerwiam sie tylko wykorzystuje ofiarowany mi przez autorów czas na zakupienie piwka w nocnym pod moim blokiem
Ja też staram się robić co innego w tym czasie
Tylko, że raz mi się zdarzyło nie zdążyć z powrotem na czas. I gra sama się toczyła przez
jakieś 3-5 minut. W tym czasie zdążył mnie namierzyć wrogi samolot, który przekazał moją pozycję do DD i miałem już przez całą misję
lekko przechlapane
I można przejść z tym do początku dziennego.tak ma być i koniec.nie pije i nie palę ale czekać muszę.pierwszy raz jak przeczytałem o GWX2.0 byłem zachwycony,wgranie pierwszej misji doprowadziło mnie do furii,dwa razy restartowałem kompa bo myślałem że się zawiesił.dwa razy instalowałem wszystko od nowa bo może coś żle zrobiłem.posiadam wersje angielską i polską niestety na obydwóch jest to samo.czekaliśmy na tego moda bardzo długo a tu taka kicha.
Jednak jestem optymistą i wierzę że coś się da zrobić.Jeśli nie będzie żegnaj GWX2.0 i granie normalnie bez żadnych modów(a szkoda).
_________________ Jedyną rzeczą, która napawała mnie strachem podczas wojny, były te posępne U-Booty-Winston Churchil
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 27 Styczeń 2008, 19:49, w całości zmieniany 1 raz
czekaliśmy na tego moda bardzo długo a tu taka kicha.
Kicha, ze się długo ładuje?
Cytat:
Jednak jestem optymistą i wierzę że coś się da zrobić.Jeśli nie będzie żegnaj GWX2.0 i granie normalnie bez żadnych modów(a szkoda).
Jeżeli idzie o czas ładowania, to da się.. Trzeba tylko w kampanii.... wywalić większość jednostek... Na tej zasadzie działa opcjonalny mod "tylko pliki Morza Czarnego" i "tylko pliki Pacyfiku". Służą one do zmniejszenia ilości jednostek w kampani, aby ładowała się szybciej (np. gdy grasz na Morzu Czarnym, aby nie ładowało przeogromniego Atlantyku)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum