Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Operacja - Morsfin"
U-BOOTY: VIIB (1939) CZAS MISJI: 2 godz
16/01/1940 g. 7:00
POGODA: czyste niebo,wiatr slaby
Operacja o kryptonimie "Morsfin" skierowana byla przeciwko zegludze tankowcow zaopatrujacych wiele brytyjskich portow w tym najwazniejsza baze Scapa Flow.
Niebezpieczenstwo tej akcji polegalo na tym , ze zmuszalo dowodcow Ubootwaffe do podplywania bardzo blisko portow wroga , gdzie akwen byl dosc plytki , a eskorta spora. Na wojnie jednak nie wybiera sie zadan , lecz realizuje rozkazy. Dzisiejszy rozkaz brzmi: Operacja MORSFIN rozpoczeta !
---ODPRAWA---
Waszym zadaniem jest zaatakowanie wszystkich tankowcow opuszczajacych lub wplywajacych do Hartlepool. Powodzenia!
PL_Szczur, PL_David
W patrolu udział wzięli:
PL_Syguła - KIA
1 cargo 17743
1 DD 1850
PL_Wiesio - KIA
PL_Sztanga - SURV
1 troop 8006
1 tanker 11807
Cytat:
Raportujacy: PL_Sztanga
Kolejny patrol niby taki zwyczajny a jednak niezwyczajny !
Jak to się często zdarza trochę rozminołem sie z konwojem i musiałem strzelac z okolo 4000 m. No i strzelam sobie torpedka płynie i płynie i jakies 30 może 40 sekunnd przed celem wybucha !! Torpedy z zapalnikiem magnetycznym czasem tak maja ele z reguły w czasie sztormu ! A tu może spokojne torpeda na 10 m wiec troche sie zdziwiłem.
A tu Syguła na vento wyzywa k.... co za d... do mnie strzelił aby cie niszczyciele dopadły !!
Chwilę potem zatonął ! dobiły go niszczyciele więc nie mam go na liscie zatopionych !
Jak tak dalej pujdzie to chyba faktycznie wygram ranking na ilość zatopionych jednostek sojuszniczych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum