Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Czy do modelu pływającego można wsadzić napęd RC z samochodu, czy taka kombinacja będzie działać?
Głównie chodzi mi o cenę, bo widziałem takie napędy po 200zł i ^ , a tak mógłbym się na giełdę przejść i kupić za 20 , 50 zł auto RC i powykręcać parę rzeczy...
Taki model robiłem jeszcze za czasów podstawówki/gimnazjum (dokładnie nie pamiętam).
Co chcesz wiedzieć to podpowiem - dodam ze wtedy dla mnie to była frajda.
Hmm
modelarstwo szkutnictwo jak kto woli to cala dziedzina i potezne mozliwosci
Moldele plywajace bo chyba o takich tu mowa to nie do konca jest takie proste.
Z autka moze i cos wykrecisz ale to troche nieprofesjonalne.
kolej zeczy jest taka:
1 budujemy model ktory mosi byc wyposarzony w wal napedowy
taki wal mozemy kupic niedrogo w sklepach modelarskich lub na alledrogo
do napedu takiego modelu uzyjemy silnika elektrycznego ktory tez kupimy w sklepie modelarskim
i zasilanie najlepiej jakies akumulatorki gdyz na baterie to moze byc drogi interes
i w zasadzie model juz moze plywac
2
jesli chcemy aby model nbyl przez nas sterowany nalezy posiadac (czytaj kupic ) aparature RC do sterowania modeli
Chcialem tylko wspomniec ze jest w Polsce cała rzesza modelarzy ktorzy robia modele plywające redukcyjne a i jak rowniez odbywaja sie zawody tych modeli np Mistrzostwa Polski Europy czy Swiata
mysle ze na google i na youtubie znajdziesz wiele info na ten temat
w razie pytan proponuje poszukac forum modelarskie gdzie mozna znales cala skarbnice wiedzy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum