Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
No więc ostatnio grając online miałem bardzo śmiechową sytuację.
Misja na samej granicy z Antarktydą. Do końca pozostało tylko rozwalenie dość sporego pancernika. No to peryskop w górę i ognia. Byłem w odległości około 2km, więc chwilę to trwało (pancernik był już uszkodzony). Został ze mną jeszcze jeden gracz, który wystrzelił torpedy wcześniej ode mnie.
Obserwowałem całą sytuację przez peryskop i widziałem jak torpedy drugiego gracza dosięgają celu i ten zaczyna tonąć przewracając się brzuchem do góry
Moja torpeda leciała dalej w stronę pancernika natrafiła już tylko na jego dno i zamiast wybuchnąć, wyskoczyła kilka metrów nad wodę wykorzystując je jako skocznię.
Niestety lot trwał sekundy, a na dodatek było to całkowite zaskoczenie więc nie mam screena
Hehehe byłem świadkiem takiej sytuacji dawno temu (Polish Run) dokładnie tak samo pancernik się przewracał i torpeda wyskoczyła nad wodę.
Wiec jak najbardziej takie coś jest możliwe.
sOnar [Usunięty] Kommodore
#3 Wysłany: 21 Lipiec 2008, 06:11
Standardowy błąd fizyki w lipnym enginie SH3. Strzel pod ostrym kątem niszczycielowi w śruby - też często fruwają....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum