Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Panie (jeśli takowe czytają ten temat) i Panowie, pewnie pewne grono osób już wie co kryje się pod tą niekoniecznie tajemniczą nazwą S-Boot beta 0.9 .
Tak czy owak przedstawiam moda/dodatek który w zamian za U-boota typu IIA daje nam możliwość kierować niemieckim tzw. Schnellboot-em typu S-100.
Kuter torpedowy S-100 którym będzie nam dane dowodzić, jest piekielnie szybki. Jednostki tej klasy dzięki silnikom diesla osiągały prędkość 42 węzły (przy spokojnym morzu). Nie wyobrażacie sobie jakie to jest zwrotne, a jaki ma power jak dajemy rozkaz cała naprzód, to po prostu trzeba zobaczyć.
Taj jak w realu mamy do dyspozycji lekkie karabiny maszynowe (jedne na dziobie, drugi na śródokręciu) i ciężki nieopodal rufy. Do pełni szczęście brakuje jeszzce bombek głębinowych i możliwości ich zrzutu (ale to pewnie kwestia czasu ;> ) Do tego dochodzą 2 wyrzutnie torped i dwie torpedy zapasowe (razem mamy 4 cygara). A jaka jest frajda jak się coś trafi
Wczoraj wyciąłem Boola na wspólny wypad na wodach kanału La Manche. Gdy Boolo reinstalował SH III i moda S-Boot 0.9 ja poskładałem na szybko misję (jak się potem okazało bardzo fajną - tak twierdzi Boolo ;> ).
Poniżej kilkanaście fotek z gry oraz filmik (nie ja go robiłem).
Jeśli będzie zainteresowanie, to proszę pisać postaram sie wytłumaczyć z czym to się je i moze zaatakujemy większa ekipą
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 19 Kwiecień 2008, 14:40, w całości zmieniany 1 raz
#5 Wysłany: 20 Kwiecień 2008, 15:31
Zainstalowałem i jest pewien problem.
Wybrałem IIA, a gra sama zmieniła mi na VIIC więc sobie S-Bootem nie popływałem. Dodatkowo, cała klawiszologia się zwaliła, a przy daniu rozkazu ciszy na pokładzie znalazłem się w windowsie.
P.S Nie da się zrobić tak, aby mod zmieniał tylko IIA na S-Boota, a menu, wskaźniki i wiele innych elementów gry zostawiał tak jak dawniej?
Zainstalowałem i jest pewien problem.
Wybrałem IIA, a gra sama zmieniła mi na VIIC więc sobie S-Bootem nie popływałem.
Widać coś źle zrobiłeś/coś się popsuło, bo u mnie działa bez problemów. Ponad to misja nie może być byle jaka, warunkiem jest że autor wstawił jednostki ją w edytorze z zanurzeniem 0 (misja odpali, ale będzie kilka kłopotów).
pawel198804 napisał/a:
Dodatkowo, cała klawiszologia się zwaliła, a przy daniu rozkazu ciszy na pokładzie znalazłem się w windowsie.
To prawda, klawisze te nie zostały jeszzce po blokowane (czyli coś jak odpalanie torped enterem w czystym SH III) więc na razie trzeba uważać co się wciska.
pawel198804 napisał/a:
P.S Nie da się zrobić tak, aby mod zmieniał tylko IIA na S-Boota, a menu, wskaźniki i wiele innych elementów gry zostawiał tak jak dawniej?
Jeśli chodzi o menu, to bez problemu, interfejs na okręcie też dało by się w większości przywrócić (sam go będę modyfikował bo mi nie wszystko odpowiada, ale na to jeszzce nie czas).
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#7 Wysłany: 20 Kwiecień 2008, 18:08
Powiem tak po niecałej godz zabawy mogę powiedzieć z czystym sumieniem ze to jeden z najbardziej klimatycznych modów w jakie grałem autorzy mieli świetny pomysł, mam problem z celowaniem czy ktoś już to rozpracował bo za chiny nie moge trafić ????? poniżej zamieszczam screna z widokiem z celownika - "UZO"
_________________ pozdr
Michał
Ostatnio zmieniony przez mike 20 Kwiecień 2008, 18:11, w całości zmieniany 1 raz
#8 Wysłany: 20 Kwiecień 2008, 20:13
PL_Marco napisał/a:
Jeśli chodzi o menu, to bez problemu, interfejs na okręcie też dało by się w większości przywrócić (sam go będę modyfikował bo mi nie wszystko odpowiada, ale na to jeszzce nie czas).
A gdy skończysz to mógłyś wypuścić taką wersję tego moda? Byłbym wdzięczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum