POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
S-Boot 0.9 beta
Autor Wiadomość
PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#1  Wysłany: 19 Kwiecień 2008, 14:38   S-Boot 0.9 beta

Panie (jeśli takowe czytają ten temat) i Panowie, pewnie pewne grono osób już wie co kryje się pod tą niekoniecznie tajemniczą nazwą S-Boot beta 0.9 .
Tak czy owak przedstawiam moda/dodatek który w zamian za U-boota typu IIA daje nam możliwość kierować niemieckim tzw. Schnellboot-em typu S-100.

Kuter torpedowy S-100 którym będzie nam dane dowodzić, jest piekielnie szybki. Jednostki tej klasy dzięki silnikom diesla osiągały prędkość 42 węzły (przy spokojnym morzu). Nie wyobrażacie sobie jakie to jest zwrotne, a jaki ma power jak dajemy rozkaz cała naprzód, to po prostu trzeba zobaczyć.
Taj jak w realu mamy do dyspozycji lekkie karabiny maszynowe (jedne na dziobie, drugi na śródokręciu) i ciężki nieopodal rufy. Do pełni szczęście brakuje jeszzce bombek głębinowych i możliwości ich zrzutu (ale to pewnie kwestia czasu ;> ) Do tego dochodzą 2 wyrzutnie torped i dwie torpedy zapasowe (razem mamy 4 cygara). A jaka jest frajda jak się coś trafi :kroliczek:

Wczoraj wyciąłem Boola na wspólny wypad na wodach kanału La Manche. Gdy Boolo reinstalował SH III i moda S-Boot 0.9 ja poskładałem na szybko misję (jak się potem okazało bardzo fajną - tak twierdzi Boolo ;> ).

Poniżej kilkanaście fotek z gry oraz filmik (nie ja go robiłem).

Jeśli będzie zainteresowanie, to proszę pisać postaram sie wytłumaczyć z czym to się je i moze zaatakujemy większa ekipą :bokser:
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 19 Kwiecień 2008, 14:40, w całości zmieniany 1 raz  

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#2  Wysłany: 19 Kwiecień 2008, 15:05   

W sumie muszę sprobować
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

pawel198804 
Bootsmann

Kraj:
poland

#3  Wysłany: 20 Kwiecień 2008, 14:27   

Zapowiada się niezła zabawa :)

No i widzę, że nie ma tu linku do owego moda więc zamieszczam go poniżej:

S-Boot 0.9 beta

P.S Z wielką chęcią przyłączę się do jakiejś ćwiczebnej misji :)
Ostatnio zmieniony przez pawel198804 20 Kwiecień 2008, 14:29, w całości zmieniany 2 razy  

mike 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Michał

#4   Wysłany: 20 Kwiecień 2008, 15:12   :)

nie powiem filmik zajefajny jak sie to instaluje na czystego SH3 ???

pawel198804 
Bootsmann

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 20 Kwiecień 2008, 15:31   

Zainstalowałem i jest pewien problem.
Wybrałem IIA, a gra sama zmieniła mi na VIIC więc sobie S-Bootem nie popływałem. Dodatkowo, cała klawiszologia się zwaliła, a przy daniu rozkazu ciszy na pokładzie znalazłem się w windowsie.

P.S Nie da się zrobić tak, aby mod zmieniał tylko IIA na S-Boota, a menu, wskaźniki i wiele innych elementów gry zostawiał tak jak dawniej?

PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#6  Wysłany: 20 Kwiecień 2008, 15:54   

pawel198804 napisał/a:
Zainstalowałem i jest pewien problem.
Wybrałem IIA, a gra sama zmieniła mi na VIIC więc sobie S-Bootem nie popływałem.

Widać coś źle zrobiłeś/coś się popsuło, bo u mnie działa bez problemów. Ponad to misja nie może być byle jaka, warunkiem jest że autor wstawił jednostki ją w edytorze z zanurzeniem 0 (misja odpali, ale będzie kilka kłopotów).

pawel198804 napisał/a:
Dodatkowo, cała klawiszologia się zwaliła, a przy daniu rozkazu ciszy na pokładzie znalazłem się w windowsie.

To prawda, klawisze te nie zostały jeszzce po blokowane (czyli coś jak odpalanie torped enterem w czystym SH III) więc na razie trzeba uważać co się wciska.

pawel198804 napisał/a:
P.S Nie da się zrobić tak, aby mod zmieniał tylko IIA na S-Boota, a menu, wskaźniki i wiele innych elementów gry zostawiał tak jak dawniej?

Jeśli chodzi o menu, to bez problemu, interfejs na okręcie też dało by się w większości przywrócić (sam go będę modyfikował bo mi nie wszystko odpowiada, ale na to jeszzce nie czas).

mike 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Michał

#7  Wysłany: 20 Kwiecień 2008, 18:08   

Powiem tak po niecałej godz zabawy mogę powiedzieć z czystym sumieniem ze to jeden z najbardziej klimatycznych modów w jakie grałem autorzy mieli świetny pomysł, mam problem z celowaniem czy ktoś już to rozpracował bo za chiny nie moge trafić :) :) :) ????? poniżej zamieszczam screna z widokiem z celownika - "UZO"

Ostatnio zmieniony przez mike 20 Kwiecień 2008, 18:11, w całości zmieniany 1 raz  

pawel198804 
Bootsmann

Kraj:
poland

#8  Wysłany: 20 Kwiecień 2008, 20:13   

PL_Marco napisał/a:

Jeśli chodzi o menu, to bez problemu, interfejs na okręcie też dało by się w większości przywrócić (sam go będę modyfikował bo mi nie wszystko odpowiada, ale na to jeszzce nie czas).

A gdy skończysz to mógłyś wypuścić taką wersję tego moda? Byłbym wdzięczny. :)

PL_Matrose 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Rafał

#9  Wysłany: 21 Kwiecień 2008, 09:20   

Już zasysam. Wreszcie jakaś alternatywa dla naszych gierc^^

Odpowiedz do tematu