Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 21 Maj 2008, 03:59 Koncepcja miny antenowej do Silent Hunter III....
Wpadłem na pomysł ten już dość dawno ale jakoś moje obiecanki się przełożyły na dalszy plan. Czytałem o takowej minie za małolata jednakże nigdzie na forach nie zderzyłem się z takową tematyką - ni w serwisach internetowych. Zrobiłem to coś i to działa!
Mina antenowa posiadała dwie anteny, ładunek, ciężarek i pływak. Gdy o. podwodny się do czegoś zbliżał - przekaźnik galwaniczny zaskakiwał i było załodze śpiewane
Otóż miało to miedziane anteny a kadłub np. uboota był ze stali. Czyli już mamy 2 elektrody. To że woda morska ma w sobie sole... Mamy już ogniwo elektrycze a w wyniku tego było ŁUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUP!
he he he
model testowy
pierwsze testy
próby podejscia pod port powiodły się i były bardzo klimatyczne. mina działa jak należy jeno trzeba ją poprawić... pozdrawiam
Ale uda się to na mechanikę gry przełożyć? CZy ta mina mimo wszystko dla gry będzie zachowywać się tak samo?
To tak jak wodnosamolot, który wylądował na wodzie... (W BOTH jest)... Dla gry to mimo wszystko jednostka nawodna, choć my widzimy wodnosamolot, który wylądował...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum