Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 19 Kwiecień 2008, 18:08 GWX 2.1 już jest
Nowe opcje:
- Skórki dla samolotów na Morze Śródziemne (podmienia malowanie, aby na Morzu Śródziemnym wyglądało realistycznej. Lepiej nie używać podczas rejsów na Atlantyku)
-Otwarty właz wewnątrz U-Boota
-Więcej wiadomości w Fix Français pour GWX.
Nowe jednostki:
Focke-Achgelis Fa 223 Drache (―Dragon‖) helicopter
oświetlona łódź rybacka?
animowane żagle dla żaglówek
Otoczenie:
Załączono mod poprawiający pogodę
Dodano pomnik w Laobe
Ulepszenie grafiki:
Nowy model księżyca
Poprawiono grafikę małego frachtowca
Poprawiono grafikę torped
Poprawiono dym
Morze Śródziemne ma ten sam kolor co Atlantyk... WHY?? MÓJ ULUBIONY KOLOREK MORZA!!
Zredukowano częstotliwość pożarów ognia w Enhanced Damage mod
Ulepszono skórkę S.M. 79 ―Sparviero
Zmodyfikowano kartę wyposażenia U-Boota
Cytat:
Minimal lectric torpedo wakes and bigger steam torpedo wakes, by ―Albrecht von Hesse‖
Nie wiem dokładnie co to znaczy...
Dźwięk
Nowy dźwięk otwieranych włazów
Poprawione błędy:
PCTrawler nie dokona autodestrukcji rzucając bomby
Poprawiono model zniszczeń od bomb
Poprawiono opadanie bomb MK6 do historycznych wartości
Poprawiono lokazjizację kotwicy na IID
Poprawiono maksymalną donośność działka 37mm i jego szybkostrzelność
Poprawiono błędy w misji Carribean Convoy
Poprawiono język niemiecki w pojedynczych misjach
Usunięto czarne trójkąciki, które pojawiały się na horyzoncie
Poprawiono numerację plików .sil
poprawiono zanurzenie niszczycieli A i B
Poprawiono menu alternatywnych flotylli, aby pasowało do menu GWX
Poprawiono odbcia na wieży VIIC
Poprawiono krążownik pomocniczy i ASW Trawler
Usunięto kompas z lornetki
Ulepszono model zniszczeń i konfigurację subów AI
Poprawiono teksty w muzeum
Poprawiono ładowność ciężkich bombowców
Poprawiono wysokość stopki i tekstów dla muzeum
I wiele pomniejszych
I perełka:
START KARIERY W SIERPNIU 1939!
Trening w zalewie wiślanym. Bardzo sympatyczne
Kariera zaczyna się misję treningową... I lepiej nie przegapić początku wojny przez uszkodzenie jednostki i potrzebne naprawy ;P
Kampania rozpoczyna się 1 sierpnia w każdej z 3 flotylli - 1wszej, 2-giej i 7-mej!
Przykładem może być moja kampania: Flotylla 2-ga - 1 sierpnia - miesiąc opływania Wysp Brytykskich do docelowego obszaru patrolowania i meldowanie o każdym kontakcie... wojna zastała mnie na południe od Irlandii...
Świetny pomysł!
_________________ My też mieliśmy swojego wilczka! ORP WILK
Imię: Olamagato Pomógł: 4 razy Wiek: 54 Dołączył: 03 Paź 2005 Posty: 253 Skąd: z piekła rodem
#6 Wysłany: 23 Kwiecień 2008, 02:10
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Też tak podejrzewałem, ale... elektryki przecież nie zostawiały kilwatera...
Są tylko dwie możliwości.
1. Elektryki nie zostawiały realnie żadnego kilwatera i wtedy wprowadzenie ledwie śladu to tylko ułatwienie dla graczy
2. Elektryki realnie nie zostawiały kilwatera *widocznego z poziomu wody*. Jeżeli jednak za torpedą elektryczną powstawała turbulencja, to mogła być minimalnie widoczna patrząc z góry czyli tak jak dla kamery obserwatora.
To jedyne dwa wytłumaczenia jakie mi przychodzą do głowy.
Imię: Olamagato Pomógł: 4 razy Wiek: 54 Dołączył: 03 Paź 2005 Posty: 253 Skąd: z piekła rodem
#8 Wysłany: 28 Kwiecień 2008, 13:53
Co ja napisałem... Tak ściśle rzecz biorąc, to kilwater dla torpedy nie istnieje. Chyba, że wyskoczy i płynie po powierzchni.. Mówimy raczej o śladzie gazowym, albo o kawitacji.
[ Dodano: 29 Kwiecień 2008, 17:05 ]
W aktualizacji GWX 2.1 jest tyle błędów, że głowa boli. Ten cały pakiet składał jakiś wyjątkowy cienias bo przecież wydanie 2.1 miało poprawić wszystkie bugi z 2.0. To wyjątkowo dupkowane podejście bo teraz będą musieli wydawać wersję 2.2 (zapewne jeszcze kilka poważnych błędów się znajdzie).
Zresztą błędy takie jak powielone wpisy do książki statków z tymi samymi modelami i różnymi informacjami, to szczyt badziewiactwa bo wystarczy raz uruchomić grę, żeby wykryć błędy.
Imię: Olaf Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 01 Lis 2005 Posty: 54 Skąd: Katowice
#11 Wysłany: 21 Czerwiec 2008, 12:45
Mam GWX 2.1 na SH3 1.4. Wczytanie spolszczenie i kilka drobnych modów.
Jeżeli ten mod ma błędy, o których pisze przedmówca to moje spostrzeżenia sprowadzają się do tego, że wywala grę do windows'a. Pierwszy zresztą raz od kiedy wgrywam GWX.
#12 Wysłany: 3 Lipiec 2008, 12:19
Najlepiej odinstaluj moda, całą grę, wyczyść wszystkie foldery w jakich gra cokolwiek zapisuje i instaluj od nowa. Przed instalacją GWX 2.0 koniecznie uruchom SH3 w wersji 1.4 i sprawdź czy działa poprawnie choćby uruchamiając misję. Jeżeli działa poprawnie, to możesz zrobić sobie kopię tego folderu na wypadek nieudanej instalacji GWX2. Jeżeli nie działa, to szukaj rozwiązania dla oryginalnego SH3. Z wersji wyprzedażowych usuń reklamy i zapowiedzi (usuń sh3.exe, a z nazwy _sh3.exe usuń podkreślenie). Dopiero kiedy SH3 będzie działać prawidłowo instaluj GWX2.0 i na koniec przeczytaj loga, który tworzy. Jeżeli nie będzie w nim żadnych błędów dekompresji, odczytu pliku instalacyjnego, to możesz instalować wersję GWX 2.1. Ona też tworzy loga. Jeżeli pójdzie bez błędów, to gra powinna się uruchamiać i śmigać. Jeżeli z błędami, to skasuj zawartość folderu gry i skopiuj tam pliki z zachowanej kopii i próbuj jeszcze raz instalować GWX od początku (ewentualnie na nowo ściągając odkryte wadliwe pliki instalacyjne).
Błędy GWX 2.1, o których pisałem nie wpływają na stabilność działania gry. I dotyczą jedynie braku profesjonalizmu w przygotowaniu patcha tego rozszerzenia.
Imię: Olaf Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 01 Lis 2005 Posty: 54 Skąd: Katowice
#13 Wysłany: 5 Lipiec 2008, 22:28
Dzięki za pomoc, bardzo dokładnie podałeś mi możliwość wyjścia z problemu z nowym modem. Jednak co ciekawe problem tkwił chyba (teraz wszystko działa bez zarzutu) w zaśmieconym rejestrze windows.
Użyłem programu Ashampoo do optymalizacji i tak ogólnie komp przyśpieszył, a sama gra nie sprawia problemów.
Jednak przypuszczam, że może to nie jest złoty środek i wówczas wskazówki, które mi przekazałeś będą jedyne do usunięcia problemów z gierką.
Witam, czy mógłby ktoś powiedzieć czy zmienił się poziom AI wrogich jednostek w porównaniu z wersją 2.0? Mam na myśli fakt wykrywalności, czy to z bardzo dużego dystansu czy też nawet w przypadku płynięcia za jego śrubą.
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#16 Wysłany: 25 Listopad 2008, 13:22
Witam.
Również mam do Was pytanie skąd można ściągnąć wersję GWX 2.1???
Tutaj jeden z kolegów podał stronę - ale na niej jest tylko jeden plik o wielkości 156 MB. Pytanie - a gdzie reszta pliki "BIN" itp. etc.
Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź.
P.S. Czy jest wogóle w Polsce gdzieś dostępny dodatek w wersji GER/ENG: SILENT HUNTER III: SEAWOLVES??? Był jeden gość na Allegro - ale nie dość, że drogo sprzedawał to oszukiwał klientów.
Pozdrawiam serdecznie - Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
#17 Wysłany: 29 Listopad 2008, 13:52
Plik aktualizacyjny GWX do wersji 2.1. ma właśnie 156MB. Nie posiada plików bin jako dodatkowych. Te 156MB, to pełna wersja aktualizacji. Uruchomić, spolszczyć i grać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum