Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#21 Wysłany: 18 Czerwiec 2008, 14:27
Ja gram w IŁ-2 FB i mam Lock On'a ale niezainstalowanego, w DC gra sie niszczycielem a w DW gra się fregatą OHP (Olivier Hanzer Perry) wielozadaniową fregatą US Navy np. Chcesz zniszczyć ruskiego Kilo? Wyślij Perrego z jego UH-60 z 3 torpedami. Chcesz ochraniać konwój? Wyślij Perrego z jego rakietami SA2 SAM i działkiem 76mm (no i jeszcze systemem Przeciw lotniczym). Chcesz zaatakować coś naprawdę dobrego. Wyślij Perrego z jego rakietami Harpoon itd...
Chcesz pograć w Lock On'a? Wsiadaj do F15 (ja osobiście wole Tunderbolta II) bo na ruskich poza MIG 29 za bardzo nie umiem latać (ale mój skill na Su-33 rządzi, nawet na lotniskowcu nie wyląduje )
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
O faktycznie nie napisałem dokładnie. Więc cytując samego siebie,
"Bismarck-iem, Hood-em, Iową, Tirpitz-em, KG V, VV, czy też lotniskowcami i cała masa krążowników sobie nigdzie indziej nie popływasz (no może poza tajnymi wersjami SH III i SH 4) No jest Jeszcze FS, ale on graficznie wypada jeszcze bardziej źle niż DC."
W/w jednostkami i całym gromem innych można pływać w Destroyer Command, bo mamy go tak zmodyfikowanego głównie na potrzeby gier multiplayer.
Co do jak to określiłem tajnych wersji SH III i SH 4, to nie wiem czy wiesz ale jest mod który dodaje/zamienia kampanie okrętu podwodnego na kampanie w której jesteśmy kapitanem S-bota (kuter torpedowy), jest on dostępny dla szerokiej gamy chętnych.
No a jeśli z zwykłego SH III ludzie zrobili takie coś to nic, nie stoi na przeszkodzie pływać pancernikiem (ale na pewno niema wszystkich funkcji itp), no ale to jest wyższa szkoła jazdy i ludzie którzy takie rzeczy robią, przeważnie tylko dla własnej satysfakcji, no a może jak dopracują to pokarzą reszcie świata swoje dzieło.
Może się wydawać iż pisze z taka pewnością, jakbym widział te przeróbki, (no może jednego screena widziałem kiedyś chyba) ale jakiś czas temu większość ludzi chyba nie śniła ze SH III będzie się zasuwać w pełni działającym kutrem torpedowym, strzelać torpedami i używać działek przeciwlotniczych.
Więc może kiedyś doczekamy się DC z grafiką SH III
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 18 Czerwiec 2008, 22:40, w całości zmieniany 1 raz
Ale do SH3 nie wyszlo, a po pojawieniu sie SH4 szanse sa raczej marne na DC2 + SH3
Z drugiej strony czy w SH4 nie da sie plywac statkami nawodnymi?
I jeszcze jedna bardzo istotna kwestia dotyczaca ewenualnego DC2 - zarowno w DC jak i w SH2 kampania polegala na wykonaniu ilustam kolejnych (z gory zaplanowanych misji). W SH3 i SH4, zmienilo sie to i teraz wlasciwie masz wolna reke (wg mnie DUZO lepszy pomysl niz te "misje" z 2ki, chociaz przyznam, ze wg mnie raz na ilestam patroli, cele misji mogly by byc inne lub tez moglby byc przekazany przez radio rozkaz wykonia jakiegos zadania) w tym co robisz. Tyle tylko, ze ubotem polujesz (lub wiejesz). Jakie opcje mialbys na niszczycielu? Albo eskorta konwoju, albo szukanie nieproszonych gosci na jakims akwenie. I teraz zwizualizujmy sobie to - eskorta konwoju - masz 2 opcje: albo odpalasz 1024x i czekasz az zaatakuja konwoj, albo reczne szukanie op przez 1/3 drogi. W przypadku zwalczania op, wygladalo by to raczej na zasadzie otrzmywania informacji od przyjacielskich jednostek lub przypadkowe kontakty wlasnego radaru - i teraz np 2h szukania, po czym okazalo by sie, ze to w co walimy to np wrak z 1wś... No ja nie wiem czy to by bylo bardzo ciekawe. DC rozwiazywal ten problem w sposob bardzo prosty (aczkolwiek wg mnie dosc niesprawiedliwy dla dowodcow jednostek podwodnych) - po prostu w momencie startu misji wiadomo bylo, ze w tym obszarze konwoj zostanie zaatakowany co powodowalo, ze dowodcy DC stawali na glowie bo gdzies tutaj na 100% byl okret podwodny - gdyby mieli tak dzialac przez wszystkie odcinki drogi gdzie mogliby zostac zaatakowani to by nie mogli pruc na kompresji lub padli by z nudow...
Ostatnio zmieniony przez PL_tnnn 19 Czerwiec 2008, 14:20, w całości zmieniany 1 raz
Z drugiej strony czy w SH4 nie da sie plywac statkami nawodnymi?
Nie. Da się nimi tylko dowodzić... Ale i tak walczą same...
BTW. Co do DC2..
Właśnie "misje" zamiast "wolnego polowania" powinny być w DC2, tak jak w pierwowzorze... Bo DD nie puszczano na polowanie, tylko do konkretnych zadań, np. eskorta konowju.
Dla przykładu 2 pierwsze misje kampanii Atlantyckiej w DC...
1. Pilnowanie przybrzeżnego obszaru, gdzie pojawiły się U-Booty
2. Eskorta ciężkiej jednostki udającej się na pacyfik
3. Dalej nie doszedłem
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#27 Wysłany: 19 Czerwiec 2008, 15:21
ja dawno nie grałem w DC (około rok a co najgorsze kumpel mi sprzątnął płytke więc moge sie już pożegnać z myślą pogrania w DC no chyba że ściągnę ale nie chce mi sie)
W kampanie na pacyfiku nie grałem bo wolałem polować na U-Booty niż na Pancerniki
Oto ile ja przynajmniej pamiętam z kampani na Atlantyku
1.Ochrona wybrzeża bazy Norfolk
2.Ochrona Pancernikia (nie pamiętam jakiej klasy) w podrórzy na Paname
3.(tu mogę sie mylić) Ochrona konwoju do północnej Rosj (tam zaatakuje Scharnchorst)
4.albo patrol w okolicy wybrzeża zachodniej Francji albo Operacja Torch (Inwazja Amerykanów na Afrykę zachodnią)
5.Jedna z misji o których napisałem w 4
dalej ja nie doszłem
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Nie. Da się nimi tylko dowodzić... Ale i tak walczą same...
Ooo? Mozesz nieco rozwinac jak to wyglada?
Cytat:
BTW. Co do DC2..
Właśnie "misje" zamiast "wolnego polowania" powinny być w DC2, tak jak w pierwowzorze...
Zgoda - bo tak jak pisalem trudno byloby dorobic taka kariere jak w SH3 czy 4. Tylko z tego co czytalem to wlasnie SH2 obrywalo sie za tragiczna kariere oparta na samych "misjach"...
No z tą kampanią na atlantyku dobrze mówisz atakuje zaś Szarnchorst którego zatopiłem i przeszłem całą kampanie atlantycka a w japońskiej kampani zaciołem się na samym poczatku w walce dd vs dd a potem chyba doplynely krazowniki i po sprawie.
Nie chciałem robic osobnego wątku bo to też się tyczy pod gre przez neta.
Znaczy się mam łatke 1.4 ale teraz gram na 1.3 bo 1.4 po zainstalowaniu niektóre rzeczy mi przekabaciła na angielskie i nie zawsze wiem o co w wiadomościał chodzi.
Witam mam sh4 w wersji 1.4 zangielszczylo znowu ale to co i widze serwer i nie moge sie pod niego podlaczyc mod a... costam powioedzcie co musze miec zeby podlaczyc sie na kazdy serwer w tej chwili zalozylem wlasny i czekam az ktos sie podlaczy ale nic moze wy wejdziecie serwer wolf
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum