Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 26 Marzec 2008, 22:42 Generowanie misji w multi
Witam.
Ostatnio całymi dniami siedzę na UBI.COM i głównie zakładam serwery. Jako, iż najczęściej wybieram misje generowane to zauważyłem, że gra ciągle generuje to samo. Na przykład:
Rodzaj przeciwnika: grupa uderzeniowa
Rozmiar: duża
Rozamar eskorty: duża
Doświadczenie eskorty: średnie
I zawsze otrzymuję ten sam "wynik", czyli kupa lotniskówców + kilka niszczycieli i tyle.
I tu pojawia się pytanie. Czy da się jakoś "zmusić" grę do generowania innych jednostek? Pancerników, lub grup mieszanych składających się z właśnie pancerników, lotniskowców i niszczycieli? Ogólnie wprowdzić trochę zróżnicowania w jednostkach przeciwnika.
Niestety będziesz mógł pomarzyć o ataku na konwój od przodu. To coś z linka obaliło największą z durnot SH3 takich jak starcie czołowe wolfpacka z konwojem...
#3 Wysłany: 21 Lipiec 2008, 14:15
No czekam czekam tylko prolem tkwi w tym, że nie wiem czy mój sprzęt pociągnie tego moda (z GWXem była kaszana...). Wolałbym jedynie malutkiego moda do generatora.
sOnar [Usunięty] Kommodore
#4 Wysłany: 21 Lipiec 2008, 18:51
szukaj w plikach - znajdziesz zestawy na misje generowane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum