POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
WYWALA DO WINDOWSA .HELP!!!
Autor Wiadomość
uboocik 

Kraj:
poland

Imię: Jacek

#1  Wysłany: 3 Czerwiec 2008, 15:50   WYWALA DO WINDOWSA .HELP!!!

Witam !! Jestem wielkim fanem SH III , toteż pozwoliłem zciągnąć sobie dodatek Dead Calm.No i jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłem ,że 3/4 misji rankingowych ( multimission )wogóle mi nie chodzi.Misja sie ładuje i w połowie tego ładowania wywala mnie do windowsa.Nie wiem co jest tego przyczyną .Zauważyłem że pliki do 15 kb wchodzą o.k .Ale większe w ogóle nie chodzą.Może to wina Visty home premium którą mam .Ale przedtem ,gdy miałem tylko SH III + dodatek Uboot - Morze Śródziemne wszystko było cacy.Teraz coś się zkiepściło.Jest ktoś kto ma lub miał to samo .Dodam że komp mam niezgorszy .Ma dopiero rok .Pozdrawiam

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#2  Wysłany: 3 Czerwiec 2008, 16:16   

Sprawa opiera się na brakujących jednostkach. Po prostu gra zaczyna wczytywać jednostki i nagle jest problem:

Wczytaj jednostkę X... Nie znaleziono jednostki X... przerwij, ponów, zrezygnuj..
<mała ciekawostka... Czy jeżeli błąd nie wyskoczył przez wyjęcie czytnika, to którakolwiek opcja coś dała? Każda sprowadzała się do wysypania programu :D >

Szybkie pytanie. Zainstalowałeś pakiet misji do Dead Calma, czy jakiś inny? Bo jeżeli np. pobrałeś nasz ze strony to część misji ruszy (np. te korzystające tylko z jednostek z Sh3 1.4 lub też z jednostek, które również zlazły się w Dead Calm), ale te, które wymagają jednostek dodaych do pakietu jednostek BOTH nie ruszą właśnie z braku jednostek.
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

uboocik 

Kraj:
poland

#3  Wysłany: 4 Czerwiec 2008, 01:02   

Mam ten sam pakiet misji który znajduje się w Dead Calm.Zrobiłem dziś super misję ( do gry w pojedynke)i o dziwo chodzi.Jest tam parę fajnych jednostek : np Queen Mary .Może ten dodatek Uboot się gryzie z Dead Calmem ?Już straciłem cierpliwośc do tworzenia tych misji...

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#4  Wysłany: 4 Czerwiec 2008, 03:02   

....po prostu masz namieszane w plikach jak Finek mówi i tyle...

przeinstaluj grę na nowo....

no chyba że nie nie masz orginalnej gry na DVD - to już ból... :lol

co do DC - tak, są tam byczki... ale Twój ból to sieczka w katalogu SH3
Ostatnio zmieniony przez sOnar 4 Czerwiec 2008, 03:09, w całości zmieniany 3 razy  

uboocik 

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 4 Czerwiec 2008, 10:08   

Mam oryginalną grę SH III supersellers + Uboot Morze Śródziemne.Wywala mnie do windowsa ( tak zauważyłem ) jak dam 400-500 m pomiędzy jednostkami konwoju .Wtedy zaczyna fiksować.Zrobiłem super misję ( multi ) z konwojem HX229 i SC-122.Razem sto statków .Napracowałem się że hej ,a to d.. blada.Chciałem zrobić misje z konwojem PQ-17 i to samo .Może pliki sa za dużej pojemności .Zauważyłem ,że w DC statki chodzą w konwojach w strasznie dużych odstępach.Jak dam w edytorze odstęp 300 metrów( dopuszczalny )to wywala błąd.No to teraz nauczony doświadczeniem daję 500.Parę misji mi chodziło ,ale tylko takie gdzie odstępy pomiędzy statkami są duże np: na redzie portu w bazie itp.Fajną mam misję z operacją Weserubung.No , ale dzięki koledzy za pomoc i podpowiedzi .Spróbuję przeinstalować gierkę i zobaczę jak będzie .Tak na marginesie napisze ,że czyszcę komp ręcznie z prefetsch i temp wywalam śmiecie co jakiś czas.Było tego 2 Gb. :zawstydzony:

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#6  Wysłany: 4 Czerwiec 2008, 12:08   

uboocik napisał/a:
Mam oryginalną grę SH III supersellers + Uboot Morze Śródziemne.Wywala mnie do windowsa ( tak zauważyłem ) jak dam 400-500 m pomiędzy jednostkami konwoju .Wtedy zaczyna fiksować.(...).Jak dam w edytorze odstęp 300 metrów( dopuszczalny )to wywala błąd.(...)

Cóż. Gra zezwala na 300m, ale... Wtedy jest wielkie ryzyko, że konwój się zaplącze.. AI ustala, żeby jednostki siebie wymijały... I o ile 300m dla małych jednostek to nie problem, to jak wstawisz tankowce (i dystans między dziobem jednego, a rufą drugiego się zmniejszy) to one mogą od razu chcieć siebie wyminąć, skręcą, przez to drugi będzie musiał je wymijać... Raz zrobiłem misję, gdzie przez podobny problem statki tak zaczęły się plątać. Wystarczyło stać. Konwój kręcił się wkoło, zatrzymywał, nagle statek pędził w zupełne inne miejsce, aby trzymać szyk ze statkiem, który zawrócił... I robiła się sieczka... Dlatego 500m to dobre minimum...

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#7  Wysłany: 5 Czerwiec 2008, 00:00   

ILEEEEEEEEEEEEEEEEEEE? :schock - toż to przecie typowa misja pod sieczkę dla tych co ubić nic nie mogą chyba...

Ubocik - jeśli piszesz poważne misje - dam Ci dobrą radę a wielu ludzi wysoko ceni me misje (nie tylko w Polsce) - więc nie będzie to zła rada....

Ustawiaj odległość między jednostkami na minimum 12oo m...

Pozdrawiam

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#8  Wysłany: 5 Czerwiec 2008, 07:47   

sOnar.... Zależy też jakie statki i prędkość... Jak ktoś wstawi małe statki, to 500m wystarczy.. Ale racją jest, że jak jest to poważny konwój to trzeba wstawić 1 km... W 1 z moich misji z przyczyn technicznych musiałem dać 500m jako maksymalny dystans i na szczęście się trzymali (dobrze, to były okręty wojenne)

uboocik 

Kraj:
poland

#9  Wysłany: 4 Lipiec 2008, 11:26   

Koledzy dziękuje Wam!!

Miałem rzeczywiście namieszane w plikach.Wyczyściłem rejestry ,wgrałem gierkę od nowa i śmiga aż miło.

Nokturn 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Kondzio

#10  Wysłany: 16 Lipiec 2008, 21:20   

Ten sam problem. Wczoraj przeinstalowalem SH III z KK i na to GWX. Wywalilo mnie dwa razy: 1 przy treningowym ataku na konwoj w Marinenakademie a dzisiaj w czasie kampani dokladnie w momencie kiedy przechodzilem po centrali przy urzyciu shift+F2. Wszedlem tylko w nieodpowiednie drzwi gdzie pokazuje sie informacja o koncu zasiegu kamery. Nie wiem czy ma to zwiazek z tym czy jakims innym bledem. Mam winde viste home premium. Dzieki z gory.

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#11  Wysłany: 21 Lipiec 2008, 05:21   

Marinenakademie?

Khm... zamiast grać na torrentowym dziadostwie graj na oryginałach kolego. Oszczędzi Ci to z 2 metry sukna na cerowanie zrytego beretu.... bo pies Cie wie co ******* popieprzył w exe i dll

Po cwajn - to normalna rzecz że kamera wypada poza sektor jak zwiedzasz rurki a nie uboota...

Sypie się przez:

- Don gównen Piraten (jak masz tą opszyn to nawet reszty nie analizuj)
- przez mało miejsca
- przez zapchany C:
- przez syf w rejestrze

Rada?

- disk formaten
- nef windozen
- sklepik dżupen
- suchy kupien
- und instalen
- game plajen
- będzien szczęścien

AMEN

PL_Rapciu 
Leutnant zur See

Kraj:
poland

#12  Wysłany: 21 Lipiec 2008, 12:39   

Wywalka do windy przy wyborze treningu w Akademi (trening artyleryjski) to akurat przypadłość ORGINALNEJ GRY. Norma :|
Ostatnio zmieniony przez PL_Rapciu 21 Lipiec 2008, 12:40, w całości zmieniany 1 raz  

Nokturn 
Bootsmann

Kraj:
poland

#13  Wysłany: 21 Lipiec 2008, 15:36   

No wiec kolego wszystko mam oryginalne (co pisalem wczesniej). Nie wiem skad sie biora owe zalozenia, ze wszyscy sa zapalonymi torrenciarzami. Pierwsze mozna zapytac, a nie antycypowac bzdurne zalozenia:)To po eins

Zweitens: Mam 250 GB na dysku i nowego lapa wiec nie ma mowy o syfie.

Drittens: Kamera pokazuje out of view, ale nie powinno wywalac.

Viertens: zgodnosc mam ustawiona na XP packa

Fünftens: dwa razy wywalilo na kampani i nie laduje sie np misja pojedyncza z scharnhorstem

Marinenakademie = Akademia marynarki

teraz slucham rad:)
Ostatnio zmieniony przez Nokturn 21 Lipiec 2008, 15:42, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#14  Wysłany: 21 Lipiec 2008, 16:11   

Spróbuje jeszcze tam oprócz wspomnianej zgodności ustawić uprawnienia administratora.

Nokturn 
Bootsmann

Kraj:
poland

#15  Wysłany: 21 Lipiec 2008, 16:43   

PL_Marco napisał/a:
Spróbuje jeszcze tam oprócz wspomnianej zgodności ustawić uprawnienia administratora.

W samej grze sa ustawione (chyba):)

PL_tnnn 
Oberleutnant zur See

Kraj:
poland

Imię: Tomek

#16  Wysłany: 21 Lipiec 2008, 17:14   

Nokturn napisał/a:

Odpal "W trybie administratora" z PPM (prawy przycisk myszy) menu :)

Nokturn 
Bootsmann

Kraj:
poland

#17  Wysłany: 24 Lipiec 2008, 12:47   

PL_tnnn napisał/a:
Nokturn napisał/a:

Odpal "W trybie administratora" z PPM (prawy przycisk myszy) menu :)

Ok na razie nie wywala:) teraz z kolei inna ciekawa rzecz: W pewnym momencie gry trace ostrosc i obraz jest lekko rozmazany. Tyczy sie to tylko centrali, mostka i widoku zewnetrznego. Ciezko rozpoznac przez to typ statku. Mimo wszystko z GWXa nie da sie zrezygnowac (chocby ta radosc po trafieniu czy wzychanie "Niech sie to juz skonczy" przy ataku niszczycieli:)

Odpowiedz do tematu