Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Misja MP do DW przechodzi do fazy końcowych poprawek
-Przerobienie na język angielski.
-Dodanie nazw kilku państw.
-Możliwa zmiana odległości drużyn.
Imię: K Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 243 Skąd: 3miasto
#3 Wysłany: 31 Styczeń 2008, 20:54
Chętnie w niego zagram. Tak na marginesie, widzę że przypadł Ci do gustu 'Somos' -zrobiłeś scenariusz wg podobnego schematu, co mnie cieszy bo mnie też podoba się taki typ rozgrywki. Przy tym wybór rejonu zmniejszył ryzyko minięcia się z konwojem co dla grających KILO ma duże znaczenie -dobra robota.
Przy okazji, szykuje się kolejna rozgrywka -tradycyjnie w piątek (jutro) wieczorem; jest gotowy nowy scenariusz.
#5 Wysłany: 1 Luty 2008, 09:39
Proponuję nie zmieniać -prędkość jest OK, dziś na torach wodnych raczej wolniej się nie chodzi. Zresztą Kilo mają wystarczające warunki do zajęcia pozycji (dla porównania, w 'Somos' konwój idzie 20kt)
#7 Wysłany: 9 Luty 2008, 01:54
Dobry scenariusz wyszedł, grało się bardzo ciekawie. Wcześniej jeden z nas wprowadził w nim kilka modyfikacji, ale w zasadzie takich "kosmetycznych". Nie mniej obie strony odczuły ciężar starcia, ostatecznie eskorcie udało się odeprzeć atak KILO.
BLUE:
1 FFG - zatonęła
2 FFG - ciężko uszkodzone (wyłączone z walki)
1 FFG-AI - przetrwała
1 Super Tanker - zatonął (jedna z 4 jednostek ochranianych)
RED:
2 KILO - zatonęły
2 KILO - przetrwały (1 KILO-AI nie wziął udziału w boju, drugi KILO wycofał się z po wyczerpaniu zapasu torped)
#12 Wysłany: 7 Lipiec 2008, 00:58
Póki co, jest nowy scenariusz, który w sobotni wieczór został przetestowany w multiplay. Są dwie strony konfliktu:
BLUE - maja zadanie opuścić bazę morską i po wyjściu z kanału portowego przedostać się na wody otwarte.
RED - głównym celem jest wyeliminowanie 2 okrętów desantowych 'HARPERS FERRY'
W czasie sobotniej rozgrywki przyjeliśmy reguły obowiązujące w scenariuszu 'Somos', czyli FFG nie używają śmigłowców, RED OP nie używają rakiet ASM (-kwestia do uzgodnienia). Proponuję jakiś dzień w tygodniu, np wtorek godz 20:00 - zainteresowani dajcie znać odnośnie platformy.
#14 Wysłany: 7 Lipiec 2008, 18:26
Rozgrywka odbędzie się jutro (wtorek) wieczorem, spotkanie na GameSpy 21:00. DW v1.04 + LWAMI v3.08. Wstępnie w scenariuszu przewidziano 4 FFG i 4 KILO, ale nie jest to ostateczna wersja -dogadamy przed spotkaniem. Zapraszam
Może komuś się wydawać, że zboczony jestem na punkcie Zatoki Gdańskiej ale myślę iż ten obszar dosyć ciekawy jest. Problem polega na tym, ze ciężko mi idzie wymyślanie fabuły i celów misji do scenariusza może miałby ktoś jakiś pomysł?
Mapa wygląda tak:
Mapa.JPG
Plik ściągnięto 16 raz(y) 17.98 KB
_________________ Korweta Flower
Ostatnio zmieniony przez PL_Matrose 12 Styczeń 2009, 20:48, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum