Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
w międzyczasie zmieniłem okręt na trochę lepszy. Co prawda nie za bardzo przedłuża to mój żywot w czasie bitew, ale jakoś działa. Na tym screenie jest moja biedna załoga.
Imię: Adam Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 14 Sty 2008 Posty: 170 Skąd: Krobia
#190 Wysłany: 13 Wrzesień 2008, 21:56
No GRATULACJE Wam wszystkim. U mnie dzisiaj też się coś zmieniło, a mianowicie USN BB3 South Dakota została zakupiona dziś o 14:47 (i 9 setnych sekundy ). Gra się nim jak narazie super .
Cedrus. Jak dla mnie masz super jak na ten lvl. Chyba że masz jakiegoś innego BO KM i sobie przełorzyłeś załogantów .
_________________ Kapitan SHIV USS Trout (KLASY Tambor ) PEARL HARBOR
Kapitan NFEU "~~TAJFUN~~" BB Iowa
Moje GG: 9551848 (chętnie pogadam^^)
ci co sa do wyboru w "stand-by" to zapasowi marynarze, bo zrobilem za duzo gunnerow i jakies nieudane eksperymenty. Zaloga na okrecie jest troche lepsza. Zdejme tych z okretu i zrobie screena. Dodatkowo mam pilota scouta, ktorego dostalem od klanowicza
Reszte sam zrobilem. Chyba zmienie ten krazownik na niszczyciel z99. Nie radze sobie tym okretem.
Reszte sam zrobilem. Chyba zmienie ten krazownik na niszczyciel z99. Nie radze sobie tym okretem.
A ja Ci radze - zostaw go i walcz Na DD bedziesz dostawal sporo mniej expa a i bedziesz mial mniej slotow. Poza tym jak chcesz sie nauczyc plywania na niemieckich CA jak nie na M-Pro?
na z99 potrafilem czasami uzyskac 17k ataku. Na tym rzadko kiedy przekraczam 10k.
Zeby jeszcze w tych pokojach blitz była jakaś drużynowa taktyka. A tak każdy pływa gdzie chce, ludzie strzelają torpedy przez swoje okręty. Potem wszystko idzie w rozsypkę. Czasami strzaly z dużej odległości są zablokowane bo część DD podpływa bardzo blisko do przeciwnika. Ponadto celną salwę można oddać praktycznie tylko wtedy gdy jest się równolegle do przeciwnika.
To racja.. DD to broń typu rush, hit, run, która na Blitzie sprawdza się doskonale.. Ale kiedyś blitze się skończą i wtedy zostaniesz z niczym.
Chcesz moją radę?
Kup Emdena (każdy niemiecki BO na 28 poziomie może go obsłużyć). Na główne działa zainstaluj 3.46"/ 78 Sk C/32 i wsadź tam AA guci, manualne strzelanie. Gunnerzy na support (1 na torpedy) i reszta do suportu. Potem wchodzisz na GB. Kąt podniesienia dział 36. I strzelasz do samolotów (pamiętaj, zawsze linie dział na cień samolotu, nie na sylwetkę). I w ten sposób uczysz się obrony AA. Przyznam, że Emden to mój ulubiony stateczek. No i za każdy zestrzelony samolot jest duża szansa, ze ci biali marynarze wskoczą... Ja osobiście doemdenowałem się do ciężkich krążowników.
Ale pływałem też na CL. I o ile do Koeniga sie przyznam, ze jest gorszy od Z99, to M-Pro nie jest taki. Trzymasz wroga na dystans i okładasz z 12 dział 5,9''. Ktoś się zbliża, defensywnie odpalasz torpedy. Jeżeli nawet go nie zatopią, to zyskasz czas, aby go dalej obłożyć. Tylko pamiętaj, że na CL nie ma tego "rush". Strzelaj i uciekaj. To dobra rada...Trzymaj DD na dystans i wygrywaj przewagą ognia. I pamiętaj, że te małe stateczki będą cię coraz bardziej denerwować. Im wyższy statek, tym rzadziej strzelasz.. I potem (np. na BB) to musisz się w snajpera zamieniać, aby je zatapiać (choć one też muszą się napocić). Bo im dalej, tym celniej musisz strzelać, bo strzelasz rzadziej, ale jak trafisz to... pozamiatane.
miałem emdena jako krążownik p. lot. Jakoś tak średnio mi sie podobalo.
Chyba coraz lepiej mi idzie tym M projektem. Dziś nawet udało mi się pobić rekord tzn. dostać 5k+ exp dla załogi i 10k+ kredytów. Wcześniej się to nie zdarzyło.
Ostatnio zmieniony przez cedrus 14 Wrzesień 2008, 14:37, w całości zmieniany 1 raz
Witam
Jestem w klanie od niedawna. Oto moj stateczek.
Mam jeszscze pytanko jesli tutaj moge spytac. Zauwazylem ze niektorzy strzelaja nie wszystkimi dzialami na raz tylko pojedynczo. Czy ktos moze napisac jak to sie robi??
Pozdrawiam
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#199 Wysłany: 14 Wrzesień 2008, 16:42
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Trzymasz wroga na dystans i okładasz z 12 dział 5,9''. Ktoś się zbliża, defensywnie odpalasz torpedy. Jeżeli nawet go nie zatopią, to zyskasz czas, aby go dalej obłożyć.
A, ja zawsze zyskiwalem w ten sposob czas by moim CL/CA wpakowac kolesiowi pare salw i przesadzic w ten sposob o wyniku starcia
No coz, ale ja naleze do zwolennikow nie zakladania torped od CL wzywz. Gdy sie ma level CL i up, klawisz F11 staje sie obowiazkowy. Wtedy ma sie dobry przeglad sytuacji na polu walki i uczy sie grac na dystans.
(Do niedoswiadczonych) Jak "skracasz" kolesia i widzisz ze przestaje strzelac to 99% przygotowuje salwe torped i trzeba juz wtedy odpowiednio zareagowac stakiem (tj. zmienic kurs).
zalozylem wyrzutnie torped na mojego M i jest po prostu super. Szczególnie dobrze to działa na szarżujące niszczyciele. W jednej z bitew zatopiłem 2 jedna salwą. W ostatniej bitwie za pomocą moich armat i torped z małej odległości zatopiłem pancernik kieszonkowy.
Coraz bardziej mi się podoba ten mój krążownik.
edit: znów pobilem kolejny rekord
exp.JPG
Plik ściągnięto 14093 raz(y) 5.17 KB
exp2.JPG
Plik ściągnięto 14086 raz(y) 3.44 KB
Ostatnio zmieniony przez cedrus 14 Wrzesień 2008, 18:59, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum