Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Czy spotkał się ktoś może z przypadłością "wyrzucania" do windows'a podczas wczytywania misji w GWX 2.1?
Mam zainstalowany GWX 2.1., spolszczenie do niego i kilka małych modów. Zauważyłem od jakiegoś czasu, że kiedy chcę wczytać zapisaną grę to wywala ją w momencie ostatniego momentu rozruchu wczytywania - kiedy wyświetla się tekst - kolejna wachta na morzu.
Ta przypadłość pojawia się w momencie kiedy np. zapisuje się grę przed niebezpiecznym ruchem, który może być zagrożony utratą okrętu i wczytuje się ją ponownie przewidując ruch wroga. Ot Niemce tego nie mieli...
Z bólem wówczas wczytuję moment przed patrolem, ale dokonania przepadają.
Zobowiązany będę za wszelkie wskazówki. Akurat wyrzuca mnie w momencie kiedy Bismarck jest osaczany przez brytyjską grupę i mam ją na celowniku...
[ Dodano: 31 Sierpień 2008, 10:17 ]
A mimo powyższego pytania mam także jedno związane z możliwością uruchomienia i płynnego grania w SH3 z GWX-em na laptopie.
Jestem przed zakupem właśnie nowego laptopka i skłaniam się ku takiemu, który spełni kryteria gry plus modów.
Będę zobowiązany za polecenia dobrego sprzętu, myślę że do 3000zł.
Imię: Olamagato Pomógł: 4 razy Wiek: 54 Dołączył: 03 Paź 2005 Posty: 253 Skąd: z piekła rodem
#2 Wysłany: 14 Wrzesień 2008, 23:23
Jeżeli masz jakiekolwiek inne mody poza GWX, to nie możesz być pewien stabilności gry. Z moich obserwacji wynika, że GWX 2.x ma bardzo wysoką stabilność jak na mod, który grzebie w plikach innych niż tekstury i konfigi. Nie można mieć takiej pewności jeżeli dołożysz dodatkowe mody.
W Twoim wypadku problem w tym, że na zapisie w trakcie patrolu, a tym bardziej w sytuacji zagrożenia wywalenie modów nie tylko nie musi polepszyć stabilności, ale wręcz ją pogorszyć ponieważ w plikach zapisu mogą być wpisy, które te mody mogą uwzględniać. Mody można zmieniać tyle, że po zmianie możesz spokojnie odpalać tylko zapisy, które zaczynają się w porcie, a i to nie pomoże jeżeli jakiś mod zmienia pliki .cfg, które pakują się przecież do zapisów.
Na Twoim miejscu wyeliminowałbym je wszystkie przy najbliższym porcie, a potem co patrol włączał kolejnego. W ten sposób jeżeli ponownie zaczęłyby się cyrki, to miałbyś namierzonego winnego.
Bezpiecznie możesz chyba tylko wywalić spolszczenie w dowolnym momencie, niezależnie od zapisu i jego momentu. Ale spolszczenie nie wpływa w żaden sposób na mechanikę gry, ani jej zasady, więc nic dziwnego.
Ostatnio zmieniony przez PL_Olamagato 14 Wrzesień 2008, 23:29, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum