Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Kto obejrzy powyższy screen, zobaczy dobry patrol, ale nic szczególnego... Widywano lepsze... Ale wiąże się z nim mała ciekawostka, a mianowicie 2,90 CV (3)... I atak Kamikaze...
Zaczęło się normalnie. Puściłem wabia i już po chwili miałem na celowniku Attackera/Bogue... Leci ekipa witająca... 6 dB w eskorcie 3 FF... I dolatują, a tu obok... Graf II... Czy dam radę? W sumie 6 dB drugiej klasy na CV1 to o 300% za dużo... Lecę na Grafa II. Łup... Czerwony status.. Może się dopali? .... zaraz... Czemu mi się nowe samolociki nie szykują? Tak. Zapomniałem... Chwilę później leci dobitka. Chciałem ich rozbić aby najpierw 2 bombowce i 4 fightery poleciały, a potem kolejne 3 dB z tej samej eskadry... Wyszło odwrotnie... Dobra... Może uda się zatopić tego małego dwoma... Przodem poszły myśliwce, aby odciągnąć FC, które graf puścił... Lecą fightery, wpadły na wroga... 2 jego i 2 moje spadają na pokład... "ORP Lwica Nala (PL_Blue_R) sunk <Graf II>"... To był świetny atak Kamikaze... No to szybki nalot na eskortowego... 3 bomby to nawet za dużo. 2 CV moje... Pozostałe dwie rzuciłem gdzieś na jakiegoś Bismarka... Odnaleziono ostatniego CV jak moje bombowce (znów 4 myśliwce eskortują 5 bombowców) startowały.. I doleciałem nad niego (żadnego FC, akurat bombowce puszczał), gdy ktoś raz go trafił... I poleciało 5 bomb.. W sumie sam bym go zatopił, ale ktoś mi lekko pomógł... Ale w tabelce wszystkie 3 CV (graf, graf II, CV1) moje.
BomberCover to najskuteczniejszy Fighter Cover
GrafII zajął się osłoną siebie (cały czas około niego latała masa samolotów)
Bogue i Graf musieli zająć się ochroną całego Bravo
Bogue nie ma się co równać z moim CV, więc północ została bez FC.
Samotny Graf musiał ochronić całą planszę i zbyt rozdrobniony nie mógł się bronić
Pod koniec napisałem, że mogę się z nimi pokasować na ddkach i chyba z braku argumentów punisher czy jak mu tam zaczął czepiać się pisowni a dokładniej pominiętego przeze mnie przecinka.
Imię: Łukasz Pomógł: 17 razy Wiek: 39 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 461 Skąd: Będzin
#97 Wysłany: 20 Luty 2009, 07:43
Cytat:
9. Did you already play in a fleet? If yes what fleet was it and what was your position there? -->i was in PS(rater weak and childish fleet) so i move to Pirates
Może i słaba i dziecinna Flota ale w kilkanaście osób praktycznie z 2-3 BB5 i niemal bez CVek Port w Tokyo 2 razy zdobyliśmy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum