Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Rozpaczliwa obrona... Zatopiłem 3DD i lotniskowiec... Zostały u nas 3 CV, a u wroga.. Graf, AA-ship i Molltke z doskonałym AA... Ani jeden bombowiec nie doleciał...
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#196 Wysłany: 23 Grudzień 2008, 22:19
Moje boje na SS- wczoraj swierzutki USN typ.O zawital do stoczni:
1. Pierwsza bitwa.
No coz trzeba przetestowac nowa maszynke. Wybrano 1 GB z brzegu. SnG i krotki przeglad pola. Coz los nie jest laskawy, malo rozgarniety team B (wszszytkie BB u gory), wiec ustawiamy sie na dole. Na przeciwko 3 BB i jakas lekka oslona. Poczatek bitwy. Ch...era sie jak tym czym kieruje. Krotki przeglad helpa i zdziwienie - jakie to banalne 3 klawisze i jeden przycisk. Ok 1 proby zanurzeniowe. Uff, dziala skumalem klawiszologie^^, plyniemy na wroga. Nie raszjujemy, idziemy 45 stopniowym skosem w dol. Przeglad pola nic sie nie dzieje. Nagle wylania sie ciemna sylwetka POW'a i DD. Zanurzenie. POW jest b.szybki,100% SW. Puszczam jedna torpede, niecelna POW przemknal, DD o dziwo tez, ignorant?. Ok. Plyne za nim (tu smiech^^, staram sie plynac za nimi). Na szczescie POW ciagle w zasiegu widzenia. Po wielu manewrach ustawiam sie miedzy naszymi CV a POW. POW kasuje naszego BB i oczywiscie rusza na CV'ki. Na nieszczescie POW raszuje na wprost sub'a pod katem 0-3 stopnie. Nie baczac na tragiczny kat, pada decyzja o oddaniu salwy.
Nawet nie zdrzylem mrugac, a 4 rybki trafiaj POW'a i posylaja go na DNO!!! + 48k DMG(sic!) . Dla fanow SH - realizm w tej grze jest czasem gruubo fantastyczny.
2. Druga potyczka - prawie to samo, ale plyne w gore. Tym razem z 2 subem. ... po wielu manewrach, doplywam do wrogiej grupy 4 BB. Pierwszy wylania sie Colorado. Puszczam 2 rybki, 1 trafia w rufe 2k dmg. Nagle z mgly wylania sie H39. Plynie stosunkowo wolno, a co najwazniejsze wychodzi niemal na idealna pozycje do strzalu. Cel, pall!!.
Wszystkie 4 torpedy pedza do BB'ka. Bumm. S....it, OMG zatonal!!! , zdziwienie, chyba 4 razy wieksze niz w przypadku POW'a. Nietknietego H39 zalatwilem 3, tak TRZEMA torpedami (jedna przeszla pod kablubem, albo okret byl juz zatopiony). Wiem, nie mial bulga, ale to w koncu BB4. Pozniej cos jeszcze trafilem. Drugi sub zatopil reszte i tak w dwojke zalatwilismy niemal cala gore:D.
Fotki:
s...it wciela druga, ale dostalem za to po 24-20k expa na zaloge .
3. Potyczka 3 i 4 - bez problemu znajduje sie wsrod wrogich BB,ale lamersko pudluje, brak powietrza,...
4. Potyczka 5 - pierwszy raz ktos uzywa bomb glebinowych (zdziwienie!) i mnie zatapia.
5. Potyczka 6 - team B, znowu dol i znowu prawie wszystkie BB u gory. Plyniemy ja, japonski sub i POW na 4BB (m.in. Yamy i Doria) + eskorta ( emdzio,balti) + 2 suby.
..Nuuudnie podejscie... Nagle, 2 suby wylaniaja sie na "drugiej". Wspolnie z drugim subem zawracamy na przeciwnika (IJN2 i KM1). Krotka potyczka IJN'ow ,bez rezultatu, oba zrobily criticala. Wykorzystujac okazje odczekuje chwile i wypuszczam 2 rybki w strone orientacyjnej pozycji IJN'a. Coz za pech, akurat chloptas wyszedl z criticala. 1 rybka wystarczyla. Tymczasem 2 sub stara sie mnie sciagnac. Szybko odpalam 2 rybki, z ktorych 1 trafia i zatapia wroga. Drugi nasz sub nadaje pochwale - fantastic job!! - szkoda, ze nie wie iz to moj 6 (szosty!) rejs. Skuteczna akcja otwiera nam to droge do wrogich BB. Przyjaciel, swoim IJN'ewm szybko kasuje 2 BB'ki. W miedzyczasie jestesmy nekani przez eskorte. Pocztyczka POW - Yammy konczy zatopieniem POW'a i czerwonym paskiem Yamy'iego. Na szczescie znajduje sie na dogodnej pozycji i dobijam Yamy'iego. Niestety brak powietrza zmusza mnie do wynurzenia i walki z eskorta. Na szczescie panowie postanowili sie minac wprost przed moim dziobem, co skrzetnie wykorzystalem zatapiajac ich w tej samej chwili 2 torpedami, wywolujac 2 raz okrzyk zachwytu kolegi sub'a. Nasza radosc nie trwala dlugo, w krotkim odstepie czasu zatopil nas ostatni BB. Na pozegnanie zostawilismy mu zolty pasek. Ostatecznie kolega zobyl 81k a ja 28k ataku.
A suby znow pokazaly swoja moc masakrujac prawie samotnie caly dol.
Podsumowjac.
Nie samowity fun i prostota w grze subem. Skasowanie 2BB4 i 1BB3 + masa expa w ciagu 6 potyczek i to okretem klasy rownej CL!.
Jak sie ma troche zmyslu taktycznego to dosc latwo dojsc do wrogich BB'kow.
Uzywanie ASW przez eskorte (1 na 6 batali) jest niezauwazalne + brak zainteresowania subami.
Ehh,ta moc oraz latwosc uzycia torped.
Jakosc nie specjalnie przeszkadza mala ilosc powietrza, aczkolwiek trzeba umiejetnie nim gospodarowac.
Szczerze polecam gre subem, poki NF nie znerfuje lub nie wprowadzi jakich bzdurnych pomyslow^^.
PS. Dlaczego tu, bo zrobilem rekord expa subem i niechce otwierac flame topic'a
PS2. Opis "prawie jak Finkowy":D. Moze wystapic duza liczba bledow, pisalem to bez Worda^^.
Pomógł: 6 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 454 Skąd: Lubin
#199 Wysłany: 29 Grudzień 2008, 22:25
Cytat:
ciekawe czy Rabe odważy sie zrobić najtrudniejszą i będącą największym wyzwaniem dla graczy linie UK (Lion I, Lion II) ^_^
Rzeczy banalnie proste zostawilem sobie na koniec Tylko miejsca juz nie mam Musze skombinowac jakies lewe konto - taki magazyn do przenoszenia sailorkow
_________________ ...BOZE WESPRZYJ NAS, A PRZYNAJMNIEJ NIE POMAGAJ MOJEMU WROGOWI I POZOSTAW RESZTĘ MNIE....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum