Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jakiś czas temu naszła mnie ochota polatania w jakiś dobry i realistyczny symulator współczesnych samolotów bojowych. W tym rzecz, że chciałbym pograć z żywym przeciwnikiem w sieci, najlepiej drużynowo stosując różne grupowe manewry i formacje tak jak na dobrych filmach z serii Top Gun czy Sky Fighters (btw polecam obejrzeć!) Moje pytanie może nie adekwatne do wilków morskich ale co mi tam zapytać Czy ktoś jest w stanie polecić jakiś dobry symulator lotu w którym można polatać razem z ludźmi przez internet? A może chociaż jakiś namiar na takie forum strikte lotnicze ludzi wspólnie latających na symulatorach?
Grywam czasem w Lock On i Falcon allied force lecz nigdy nie gralem po sieci. W pierwsza gre dalbym rade polatac ale w drugiej jestem absolutnie poczatkujacy.
Imię: Marcin Pomógł: 6 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Gru 2005 Posty: 250 Skąd: Andrespol/Łódź
#4 Wysłany: 8 Kwiecień 2008, 21:10
Zdecydowanie polecam serię Ił-2 Szturmowik. W końcu większość osób na tym forum preferuje klimaty II w. św. Sam latałem w singlu, na multi nigdy się odważyłem
Pomógł: 6 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 454 Skąd: Lubin
#5 Wysłany: 9 Kwiecień 2008, 06:13
Jak nas "naszla" chec to odpalalismy Lock On'a, hamachi i razem z PL_Bobikiem ew. PL_Intruderem mordowalismy sie nawzajem Nie ma to jak start w trybie "scramble" kiedy strzelaja do Ciebie juz na drodze kolowania
_________________ ...BOZE WESPRZYJ NAS, A PRZYNAJMNIEJ NIE POMAGAJ MOJEMU WROGOWI I POZOSTAW RESZTĘ MNIE....
Zakupiłem na początek Ił 2 Szturmowik Complete Edition rzeczywiście realizm i odwzorowanie maszyn stoi na wysokim poziomie. Turubulencje, pęknięta szya kokpitu, płonący kadłub... miodzio to co wszystko spotkało mnie już na pierwszych bitwach powietrznych sprawiło, że jeszcze mocniej trzymam się fotela hehe Opanowanie "latających fortec" bombowców z kokpitem dział na każdej stronie samolotu to nie lada wrażenie szczególnie gdy niebo przepełnione bandytami A jeszcze piękniejsze gdy ustrzelony wróg spada w smudze czarnego dymu w szalonym warkocie rozżarzonych silników uderzając o ziemie Na razie pomiędzy patrolami oblatuje sobie pacyfik ale lada dzień skończę misje i zacznę grać na multi. Jeśli ktoś ma ochotę w jakiś wieczór na IŁa lub coś pochopnego to zapraszam - stawiam serwer i lecimy
Ostatnio zmieniony przez PL_Hagal 10 Kwiecień 2008, 15:49, w całości zmieniany 1 raz
Zakupiłem na początek Ił 2 Szturmowik Complete Edition rzeczywiście realizm i odwzorowanie maszyn stoi na wysokim poziomie. Turubulencje, pęknięta szya kokpitu, płonący kadłub... miodzio to co wszystko spotkało mnie już na pierwszych bitwach powietrznych sprawiło, że jeszcze mocniej trzymam się fotela hehe Opanowanie "latających fortec" bombowców z kokpitem dział na każdej stronie samolotu to nie lada wrażenie szczególnie gdy niebo przepełnione bandytami A jeszcze piękniejsze gdy ustrzelony wróg spada w smudze czarnego dymu w szalonym warkocie rozżarzonych silników uderzając o ziemie Na razie pomiędzy patrolami oblatuje sobie pacyfik ale lada dzień skończę misje i zacznę grać na multi. Jeśli ktoś ma ochotę w jakiś wieczór na IŁa lub coś pochopnego to zapraszam - stawiam serwer i lecimy
Ty to jakiś genialny jesteś!!!Ósmego pytasz o grę,a 10 już śmigasz w przestworzach.Ja to tym bez autopilota wystartować nie umiałem,a co dopiero latać:)Jakimś cudem silent huntera 2skończyłem ,a sturmovika ,to chyba w życiu się nie nauczę!!!Nie umiem latać i chyba nie bedę umiał.Nie! Tego nie kupię!Ale gra wygląda kusząco:)
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#10 Wysłany: 5 Lipiec 2008, 23:12
No ja jestem bardzo dobrym pilotem, BF 109 opanowana do perfekcji, JU 87 zatopiłem pancernik Mart i wykonałem z 260 lotów bojowych, Ił-2 oooo........ ile czołgów na koncie jest, ruskich myśliwców nie ruszyłem, HE-111. Wspaniała maszyna, dużo czasu sie jej uczyłem ale jeszcze trochę do opanowania mam, TB-3 to wielki latający drewniany złom, przy tych silnikach jakie mu wmontowali to wszystko co latało było od tego szybsze.
Dziwi mnie pewna rzecz, oblatuje teraz maszyny na Joysticku i idzie mi teraz trochę gorzej, ale to sie zmieni a gram 100% reala a często moim jedynym wyjściem z korkociągu jest wyskoczenie z samolotu, ale dalej topie Marta na Sztukasie
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Bo podobno dżojstik(wybacz pisownie) wcale nie jest taki dobry.Ktoś kiedyś mi mówił,że klawiatura najlepsza.Próbowałem kiedyś grać w szturmowika u znajomego.Ale dałem sobie spokój.Mnie pociągają takie gry,jak symulatory.Niestety,gorzej z umiejętnościami.Kiedyś próbowałem grać w symulatora czołgu(steel beast),ale odpuściłem.
Jestem pełen podziwu dla twoich umiejętności.Piszesz o tak subtelnych różnicach w prowadzeniu maszyn,których istnienia ja na pewno bym nie czuł.Nawet jak przeglądam to forum,to widzę,że są tu ludzie którzy znają się an tym o czym piszą.Pozdrawiam!!!
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#12 Wysłany: 5 Lipiec 2008, 23:42
Wiesiu jeśli chodzi ci o latanie na prawdziwym niebie to akurat jestem za młody, ale sie pomyśli o tym jak skończę 20. Może jak Niemca sie wyuczę to do Luftwaffe pójdę albo do naszych i może Afganistan zwiedzę na CASA albo do lotnictwa szturmowego (zakochałem się w tym typie lotnictwa, dla mnie myśliwce to tylko eskorta, wole szturmówki)
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
Zakończył karierę.
#14 Wysłany: 6 Listopad 2008, 12:10
Niezle niezle Troche przechodzi w melodramat pod koniec (żółci bracia to uwielbiaja) ale reszta ok Chyba zainstaluje Lock on'a albo DW... cos mnie wzielo
_________________ ...BOZE WESPRZYJ NAS, A PRZYNAJMNIEJ NIE POMAGAJ MOJEMU WROGOWI I POZOSTAW RESZTĘ MNIE....
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#15 Wysłany: 13 Listopad 2008, 07:54 AAA Community Mod - do il2
Witam
dla wszystkich którzy lubią sobie polatać na "iłku" na stronie aaa pojawił się "super mod", zestaw poprawek, nowych (np RWD-8) i starych samolotów w wersji do latania do tego nowe mapy, dźwięki itd plik waży około 1gb instalacja bezproblemowa (odpalamy plik exe i po sprawie) tutaj link z youtube z kilkoma samolotami
http://www.youtube.com/watch?v=w35hEwyZkO8
i nowym dźwiękiem
http://www.youtube.com/watch?v=JEmkoD01i18
A czy ktoś wie jak odpalić IŁka pod Vistą? Posiadam IŁ2 COMPLETE EDITION z którego w skład wchodzi: FORGOTTEN BATTLES, ACE EXPANSION PACK, PACIFIC FIGHTERS, w którego uwielbiałem się zagrywać na starszym kompie. Jednak od czasu kiedy zmieniłem komputer na nowszy i musiałem przejść na system 64bitowy pod Windowsem Vistą instalacja w ogóle nie startuje Po kliknięciu na instalator "setup" komputer przez chwilę się zastanawia i nie drgnie dalej nie uruchamiając wcale aplikacji instalacyjnej! Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem na Viscie i zdołał zainstalować IŁa na tym systemie?
Rozumie, że Vista jest zbyt nowa i nie wspiera starszych gier ale do diaska ten IŁ został wydany w 2006 roku całkiem niedawno. Za to bez żadnego problemu da się zainstalować LOCK ONa który działa wyśmienicie na Viscie bez żadnych patchy a ma już prawie 6 lat życia gdyż powstał w 2003 roku. Co zrobić?..
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#17 Wysłany: 8 Grudzień 2008, 22:58
wybacz nie potrafię Ci pomóc nie mam visty i jeszcze długo mieć nie będę ale mam pytanie (tak z ciekawości) dlaczego MUSIAŁEŚ przejść na viste i do tego 64bitową ????? - za dużo ramu moze "koło" visty zainstaluj XP i nie bedziesz miał problemu z grami ????
_________________ pozdr
Michał
Ostatnio zmieniony przez mike 8 Grudzień 2008, 23:07, w całości zmieniany 1 raz
#18 Wysłany: 8 Grudzień 2008, 23:45
Poszperam i wydobede swojego Ila. Spróbuje zainstalowac i poinformuje o wynikach.
Cytat:
wybacz nie potrafię Ci pomóc nie mam visty i jeszcze długo mieć nie będę ale mam pytanie (tak z ciekawości) dlaczego MUSIAŁEŚ przejść na viste i do tego 64bitową ????? - za dużo ramu
XP nie obsłuży 6G ramu... niestety sa klopoty z Vista ale kiedys tez narzekano na XP. Teraz mam wrazenie ze XP to staroc (na miare sprzetu)
Dokładnie dlatego, że mój nowy komputer ma 4 GB RAMu, dysk 1 TB (1000 GB) i procesor z podwójnym rdzeniem Stary XP nawet z Service Packiem 3 obsługuje maksymalnie do 3GB RAMU i z resztą może być mały problem. To jest ta przyjemność grania we wszystkie gry na maksa i ładownie się misji w SH3 i SH4 w niecałe 10 sekund!
#20 Wysłany: 9 Grudzień 2008, 13:34
Microsoft pomyślał i zrobił ograniczenie dla XP (czyli te limity ramu i dysku twardego) żeby ludzie jak będzie lepszy sprzęt kupili nowy system ze stajni Microsoft'u (na nasze nieszczęście tym nowym systemem jest Vista) jednym słowem jak zwykle Microsoft działa tak żeby napchać sobie kieszenie kasą niż myśleć o kliencie.
Ale to że Lockon działa a IŁ nie jest zastanawiające bo jak sam Hagal powiedział, Lockon wyszedł wcześniej od IŁ'a, niestety nie potrafię pomóc gdyż nie mam Visty (dzięki bogu) ja tam wole przestarzałego ale lepszego do gier XP
Zakończył karierę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum