Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 21 Listopad 2008, 16:40 czy jest tak żle ?? z SH4
Witam przeczytałem sobie wszystkie wypowiedzi na temat Silent Hunter 4 ,i trosze minie ma nie zbyt ciekawą ,opinie o SH4 nie sa zbyt pozytywne ,raczej bardziej negatywne ,niedługo będę miał ta grę i martwi mnie to że sie rozczaruje ,niestety SH3 juz nie mam (((( wiec mam pytanko czy naprawdę z SH4 jest tak źle czy jest to zwykła szczelanina , brak w tej grze logicznego myślenia i czy wogóle nie ma tego poczucia realizmu jak to jest w SH3 ?? .Grę będę miał w czystej postaci proszę o podanie jakie mam ściągnąć pliki że by poprawić realizm gry i z kad mam to ściągnąć jeśli można proszę o odpis .
Pozdrawiam
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#2 Wysłany: 21 Listopad 2008, 16:47
Ja jednak słyszałem ze ta gra jest bardzo dobra
Sam już ja zamawiam w sobote to przetestuje i sie sam dowiem czy bylo warto, jednak wiem z poprzednich czesci ze bedzie DOBRZE
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
oby tak było ale moim zdaniem sugerujmy sie opina wilków morskich którzy na tym forum juz nie jeden ocean przepłyneli , ich ocena gry nie jest zbyt dobra ::((
Sama gra nie jest zła. Brakuje jej jednak kilku rzeczy, które ma SH3. Klimatu (trochę "za czyste" te Amerykanie) czy też innych drobnostek (po patrolu ja nie wiedziałem, którego załoganta odznaczyć, bo w sumie nie wiedziałem kto był wtedy, gdy był potrzebny).. Ale sama gra nie jest zła. Osobiście uważam, że jest gorszy od Sh3, ale nie powiedziałbym, że to "strzelanina". Elementy symulacji są dość podobne do tych w SH3...
Imię: Paweł Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 294 Skąd: Rzeszów
#7 Wysłany: 21 Listopad 2008, 20:24
SD_Bullet - prace nad SH5 już trwają - zostały potwierdzone przez jednego z pracowników Ubisoftu ale nie jest to jeszcze oficjalne stanowisko producenta gry...
A co do oryginalnego wątku i wątpliwości Gacka: od strony symulacji SH4 niewiele się różni od SH3. Są elementy, w których "czwórka" przeważa nad trójką. Grafika, odwzorowanie okrętów i dbałość o detale naprawdę robią wrażenie. Bardziej precyzyjny kalkulator torpedowy pozwala przeprowadzać skuteczne ataki z dużej odległości. Ale z drugiej strony nie sposób nie zgodzić się z Finkiem - zarządzanie załogą potraktowano trochę po macoszemu i postawiono raczej na automatyzm w tym względzie.
Gacek:
Zainstaluj grę i koniecznie zaktualizuj ją do wersji 1.4 (unikniesz niepotrzebnych frustracji). Potem proponowałbym zainstalowanie moda Trigger Maru stąd (coś jak GWX dla "trójki").
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#9 Wysłany: 27 Listopad 2008, 07:48
ja bym jeszcze poszukał takiego moda - "RSRDC P2 TM v221" on urealnia trasy konwojów itp w TM, przy okazji chciałem się zapytać jaka jest najnowsza wersja TM ostatnią jaką mam to "TriggerMaru_Overhaul_5B"
Imię: Paweł Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 294 Skąd: Rzeszów
#10 Wysłany: 27 Listopad 2008, 18:11
To zależy od wersji SH4. Najnowszy jest Trigger Maru 1.5.2 (do pobrania tutaj, ale mod ten jest kompatybilny wyłącznie z SH4 w wersji 1.5.
Link do ostatniej wersji moda, pracującej pod 1.4 zamieściłem w poprzednim poście (autorzy moda oficjalnie zakończyli wsparcie dla tej wersji i nie będzie on rozwijany w przyszłości).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum