POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Steel Fury - Kharkov 1942 czyli wycieczka do Rosji w PzIV
Autor Wiadomość
mike 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Michał

#1  Wysłany: 29 Listopad 2008, 15:45   Steel Fury - Kharkov 1942 czyli wycieczka do Rosji w PzIV

Całkowicie przez przypadek uratowałem od utylizacji płytkę, gierkę małolat (bez urazy) określił jako nudną "czołgówkę" i "do tego z "wciul" klawiszy tam jest i nic się nie dzieje i do tego szybko się ginie" hmmm tytuł nic mi nie mówił ale nie powiem jego opis chłopaczka całkiem mnie zaintrygował więc postanowiłem ją odpalić i po 3 godz grania wiedziałem że muszę się podzielić z kolegami moimi wrażeniami, gra jest fantastyczna bez kozery :lol :lol powiem że to najlepszy symulator czołgu z okresu IIwś w jaki grałem, gra ma niesamowity klimat, człowiek nie jest jakimś herosem tylko zwykłym czołgistą z gwiazdą na czole albo jakąś wroną czy innym ptakiem po prostu pioneczkiem.

Kampanie odpaliłem jako dowódca (a jak) plutonu PzIV z 201 panzerregiment-u 23 dywizji pancernej i okazało sie że pojazdy jednostki mają odpowiednie malowania i oznaczenia

:lol :lol i do tego do moich "uszków" doleciał dźwięk toczącej się bitwy, ruszyłem do przodu i koło mnie przejechała grupa transporterów pełna wojaków, jakis kilometr przede mną artyleria waliła we wzgórze, teren wykonany bardzo ładnie, człowiek czuje że to wielka bitwa, do tego rozbudowany edytor pojazdów/map/kampanii, może jestem jeszcze na gorąco i brak mi obiektywizmu ale to pozycja którą muszę sobie kupić i tu może być mały problem bo gra nie ma wydawcy w Polsce :slabe wiec pozostaje zamówić na zachodzie. Załanczam kilka fotek z gry oraz linka do zapowiedzi na onecie - http://gry.onet.pl/2618,2618,zapowiedz.html filmik na youtube http://uk.youtube.com/wat...feature=related

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#2  Wysłany: 29 Listopad 2008, 16:06   

Mike. KIedyś była taka gra Panzer Elite (nie mylić z Panzer Elite Action!).. I był to (jak na owe czasy) niezły symulator... Grałeś może? A jak tak, to czy dałbyś radę go odnieść do tego co piszesz? Bo przyznam, że dla mnie PE był do tej pory ideałem symulacji czołgu z drugiej wojny światowej...
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

mike 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#3  Wysłany: 29 Listopad 2008, 16:31   

Jasne że grałem w PE, gry podobne do siebie, ciężko mi się wypowiadać bo za mało grałem w SF na pewno różnią się grafą :lol :lol :lol nie ma też bezpośredniej możliwości wydawania rozkazów innym czołgom, tylko przez mapę, za to klimatycznie jak dla mnie SF jest dużo lepsze (walka, ahh jazda przez las i te łamiące się drzewa :lol :lol )

Adiq 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim.

#4  Wysłany: 6 Grudzień 2008, 09:26   

zostaje jeszcze 2 tytuł czyli WWII Battle Tank: Tiger vs. T-34 ale osobiście najlepszym symulatorem czołgu dla mnie będzie i jak na razie pozostanie Panzer Elite (jak powiedział finek nie mylić z Panzer Elite Action bo symulatory czołu stały się już Arcadeówkami jak PE Action)

1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.

Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić :P

mike 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 6 Grudzień 2008, 18:35   

Tiger vs T-34 widziałem u znajomego ale nie powaliła mnie ta gra, była moim zdaniem dość sztuczna i wymagania też miała wysokie. Co do PE to pamiętam że podstawowa gra nie zachwycała, musisz wziąć pod uwagę że (pewnie) oceniasz grę zmodowaną przez zapaleńców (sam miałem prawie cały cd z dodatkami) więc znacznie poprawioną w porównaniu z oryginałem, cieszy mnie że juz powstają pierwsze modyfikacje do SF, na tym forum http://www.t34vtiger.com/...isplay.php?f=14
znalazłem nieoficjalnego patcha, pierwszy mod z nowymi maszynami (KV-1, PzJ I, Pz IV f1,Valentine,SdKfz 251/10, PzKpfw T-34/747(r)), nowe dźwięki

Adiq 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim.

#6  Wysłany: 6 Grudzień 2008, 18:45   

szkoda że nie ma polskiego wydawcy do Steel Fury bo naprawdę chętnie bym w to zagrał ale po gameplayach bardziej mi podpadł WWII T-34 vs Tiger, ale po prostu musiałbym w to zagrać, w SF ściągnąłem demo i nie powiem żeby mnie gra powaliła ale się spodobała, a po gameplayu WWII Tiger vs. T-34 to ta pozycja mnie zachwyciła, na moje oko to PE tylko że z lepszą grafiką ale jak powiedziałem musiałbym w to zagrać

1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.

Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić :P
Ostatnio zmieniony przez Adiq 6 Grudzień 2008, 18:48, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu