Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#1 Wysłany: 29 Listopad 2008, 15:45 Steel Fury - Kharkov 1942 czyli wycieczka do Rosji w PzIV
Całkowicie przez przypadek uratowałem od utylizacji płytkę, gierkę małolat (bez urazy) określił jako nudną "czołgówkę" i "do tego z "wciul" klawiszy tam jest i nic się nie dzieje i do tego szybko się ginie" hmmm tytuł nic mi nie mówił ale nie powiem jego opis chłopaczka całkiem mnie zaintrygował więc postanowiłem ją odpalić i po 3 godz grania wiedziałem że muszę się podzielić z kolegami moimi wrażeniami, gra jest fantastyczna bez kozery powiem że to najlepszy symulator czołgu z okresu IIwś w jaki grałem, gra ma niesamowity klimat, człowiek nie jest jakimś herosem tylko zwykłym czołgistą z gwiazdą na czole albo jakąś wroną czy innym ptakiem po prostu pioneczkiem.
Kampanie odpaliłem jako dowódca (a jak) plutonu PzIV z 201 panzerregiment-u 23 dywizji pancernej i okazało sie że pojazdy jednostki mają odpowiednie malowania i oznaczenia
i do tego do moich "uszków" doleciał dźwięk toczącej się bitwy, ruszyłem do przodu i koło mnie przejechała grupa transporterów pełna wojaków, jakis kilometr przede mną artyleria waliła we wzgórze, teren wykonany bardzo ładnie, człowiek czuje że to wielka bitwa, do tego rozbudowany edytor pojazdów/map/kampanii, może jestem jeszcze na gorąco i brak mi obiektywizmu ale to pozycja którą muszę sobie kupić i tu może być mały problem bo gra nie ma wydawcy w Polsce wiec pozostaje zamówić na zachodzie. Załanczam kilka fotek z gry oraz linka do zapowiedzi na onecie - http://gry.onet.pl/2618,2618,zapowiedz.html filmik na youtube http://uk.youtube.com/wat...feature=related
Mike. KIedyś była taka gra Panzer Elite (nie mylić z Panzer Elite Action!).. I był to (jak na owe czasy) niezły symulator... Grałeś może? A jak tak, to czy dałbyś radę go odnieść do tego co piszesz? Bo przyznam, że dla mnie PE był do tej pory ideałem symulacji czołgu z drugiej wojny światowej...
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#3 Wysłany: 29 Listopad 2008, 16:31
Jasne że grałem w PE, gry podobne do siebie, ciężko mi się wypowiadać bo za mało grałem w SF na pewno różnią się grafą nie ma też bezpośredniej możliwości wydawania rozkazów innym czołgom, tylko przez mapę, za to klimatycznie jak dla mnie SF jest dużo lepsze (walka, ahh jazda przez las i te łamiące się drzewa )
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#4 Wysłany: 6 Grudzień 2008, 09:26
zostaje jeszcze 2 tytuł czyli WWII Battle Tank: Tiger vs. T-34 ale osobiście najlepszym symulatorem czołgu dla mnie będzie i jak na razie pozostanie Panzer Elite (jak powiedział finek nie mylić z Panzer Elite Action bo symulatory czołu stały się już Arcadeówkami jak PE Action)
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
#5 Wysłany: 6 Grudzień 2008, 18:35
Tiger vs T-34 widziałem u znajomego ale nie powaliła mnie ta gra, była moim zdaniem dość sztuczna i wymagania też miała wysokie. Co do PE to pamiętam że podstawowa gra nie zachwycała, musisz wziąć pod uwagę że (pewnie) oceniasz grę zmodowaną przez zapaleńców (sam miałem prawie cały cd z dodatkami) więc znacznie poprawioną w porównaniu z oryginałem, cieszy mnie że juz powstają pierwsze modyfikacje do SF, na tym forum http://www.t34vtiger.com/...isplay.php?f=14
znalazłem nieoficjalnego patcha, pierwszy mod z nowymi maszynami (KV-1, PzJ I, Pz IV f1,Valentine,SdKfz 251/10, PzKpfw T-34/747(r)), nowe dźwięki
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#6 Wysłany: 6 Grudzień 2008, 18:45
szkoda że nie ma polskiego wydawcy do Steel Fury bo naprawdę chętnie bym w to zagrał ale po gameplayach bardziej mi podpadł WWII T-34 vs Tiger, ale po prostu musiałbym w to zagrać, w SF ściągnąłem demo i nie powiem żeby mnie gra powaliła ale się spodobała, a po gameplayu WWII Tiger vs. T-34 to ta pozycja mnie zachwyciła, na moje oko to PE tylko że z lepszą grafiką ale jak powiedziałem musiałbym w to zagrać
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Ostatnio zmieniony przez Adiq 6 Grudzień 2008, 18:48, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum