Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Osobscie gram w l2 od 3 lat
Na dexie od roku
Gram na servie Wrath x9
Server stoi na CT1
Polecam forum www.lineage2polska.pl i stronqe server lineage.ro
Grałem w Lineage2 ok 4 lat od wyjścia legendarnego serwa Paradise, potem przerzuciło mnie na Graveland gdzie spędziłem resztę swojej linejdzowej kariery (między czasie EPI, Abyss etc) prowadząc własny klan o dumnej nazwie Valhalla Wszystko pięknie do czasu posypania się banów i różnych takich machlojek w postaci dotacji za serwer w zamian za szczególne względy u administratorów gry... anyway... nie wrócę już do Lineage2 tym bardziej na jakikolwiek prywatny serwer. Na privach dominują dualboxy co zatraca sens np. grania buferami bo każdy robi swojego osobistego, połowa rzeczy niedziała, questy są pozbawione jakiegokolwiek sensu i robi się je z przymusu aby zdobyć tylko klasę postaci.
Od premiery rozpocząłem nową przygodę w mmorpg w świecie WARHAMMER ONLINE! Nie będę porównywał obu gier bo nie będę obiektywny i wątpię by interesowało to społeczność podwodniaków. Zaproszę tylko na swoją stronę, którą sam stworzyłem i która dopiero się rozwija ale już niebawem będzie służyć jako punkt informacyjny świata warhammer oraz internetowa przystań mojej gildi Khaelos (co znaczy w języku warhammera - "Kocioł Krwi") www.warhammer.boo.pl Jak ktoś chce to może się zarejestrować do niczego to nie zobowiązuje. Zapraszam do grania w Warhammer Online! Linejdź Sux xD
Od premiery rozpocząłem nową przygodę w mmorpg w świecie WARHAMMER ONLINE! Nie będę porównywał obu gier bo nie będę obiektywny i wątpię by interesowało to społeczność podwodniaków. (...) Zapraszam do grania w Warhammer Online! Linejdź Sux xD
A jakie _realne_ wymgania ma ta gra (co do grafiki)?
I czy mnie sie wydaje czy na tej stronie jest sporo grafiki z WoWa?
Hehe PL_tnnn widzę, że tniesz w tą Tibie 3D zwaną World of Warcraft Wykorzystałem szablon gry, który przerobiłem na stronę Warhammera. To prawda Warhammer Online ma wymagania... ale równie dobrze aby grać w pełni w Lineage2 na Siegach (zdobywanie zamków w którym uczestniczy nieraz od około 50-100 postaci a na oficialu zdarza się i dwa razy tyle...) potrzeba co najmniej 2 do 4GB Ramu by gra nie cięła. Warhammer Online nastawia się głównie na grę zespołową, tutaj już od 1lv można spotkać wroga a więc gra kładzie nacisk głównie na PVP (player vs player) gdzie zdobywanie zamków, punktów kontrolnych itp jest na porządku dziennym. W takich bitwach uczestniczy tutaj nieraz cały serwer 500 żywych graczy na jednej mapie to standard więc WAR musi mieć wymagania na grę w pełni integralną Więcej informacji znajdziecie na oficialnej polskiej stronie - http://www.warhammer-onli...e-opis-gry.html
Hehe PL_tnnn widzę, że tniesz w tą Tibie 3D zwaną World of Warcraft
Hehe... W WoWa gralem przez 3 dni na oficjalnym (darmowy trial) i z 7 na prywatnym (spory exp). Krajobrazy ladne, niektore pomysly ciekawe, ale sama gra nuuuudna ze hej a i fabula cienka (co jest dosc charakterystyczne dla wszystkich hack-n-slash Blizzarda). W sumie to skojarzylem tego krasnoluda z miskiem - czasmi trafiam na newsy o WoWie i czesto sie tam wlasnie pojawia.
Cytat:
To prawda Warhammer Online ma wymagania... ale równie dobrze aby grać w pełni w Lineage2 na Siegach (zdobywanie zamków w którym uczestniczy nieraz od około 50-100 postaci a na oficialu zdarza się i dwa razy tyle...) potrzeba co najmniej 2 do 4GB Ramu by gra nie cięła
Tam, RAM nie jest problemem Bardziej grafika ktora mam cieeeniutka (ale np nawet duze mordobicia w WoWie sie nie ciely!). Ja nie wiem czy to wina ilosci graczy czy kiepskiego kodu, ale obawiam sie, ze dopoki nie bedzie darmowego triala (lub nie kupie nowszego kompa) to chyba sie nie odwaze na WH:O - a szkoda bo WFRP to bylo moje pierwsze zetkniecie z RPG (poza MiM to jest).
Powiem Ci PL_tnnn, że pod naciskiem graczy już niedługo ma wyjść nowy patch który zoptymalizuje silnik WAR tak aby gracze posiadający słabszy sprzęt mogli komfortowo grać na mniejszych ustawieniach. W WOWa grałem około miesiąca jednak tak samo ta gra mnie nie w ciągła. Jak dla mniej jej questy są mozolne i ciągną się bezcelowo zabijając to wciąż nieustannie odradzające się hordy potworów sterowanych przez komputer. Na dodatek cały świat jest cukierkowy, pastelowy i tak słodki, każdy hero chodzi tam w świecącej zbroi i jest uczesany ja ta lala, że chciało by się zwrócić jego całą zawartość zupełnie jak dziecko przejedzone słodyczami...
W Warhammerze nieustanie unosi się swąd rozkładających ciał wrogów, przepełnionego kurzu bitew i zaschłej krwi na tarczach i orężu po pokonanych wrogach. Blizny na twarzach postaci, podarte szaty, porysowane i wygięte zbroje od gardy ciosów to powód do dumy każdej postaci. Tutaj jest na na odwrót nie tylko pod względem klimatu gdyż to gracze zabiją głównie na okrągło innych graczy przyprawiając ich przed monitorem do rozpaczy. Taaaak... wyobrażam sobie jak zabijam kogoś i jak ta osoba musi się wkurzać przed tym komputerem waląc pięścią w biurko i przeklinając co za ch.. mnie zabił hehe... Luqinio cóż mogę powiedzieć więcej zaryzykuj, spróbuj... już i tak z offtopowałem temat Linejdźa Zajrzyj na tą stronę którą podałem wyżej. Warhammer jest dedykowany głównie potyczką gracz kontra gracz więc jeśli wolisz tłuc innych żywych przeciwników to ta gra będzie dla Ciebie! Natomiast jeśli masz słabe nerwy i wolisz godzinami "koksić" postać mając za plecami swojego bufera odpalonego na 2 koncie żeby nie było za trudno i chcesz ścinać tysiące rusałkowatych jednorożców, uśmiechniętych grzybków itp podobnych dziwactw sterowanych przez komputer made in NCsoft Korea (firma która zrobiła L2) a każdy kto zabije znienacka innego gracza musi ponieść karę i usłyszeć serie bluzgów o mniej więcej podobnej treści "PK, PLAYER KILLER, GM HELP ME! PK KILL ME! HELP! BAN HIS!!!" to...WARHAMMER ONLINE okażę się brutalną i mroczną dżunglą po której już nigdy nie zaznasz spokojnego snu... Tak Warhammer Online jest płatny ok 85zł za 60 dni ale płacisz za świat gry który nieustannie się rozwija i rozrasta. Jedni płaca za kablówkę inni za grę online, kto co woli...
Ostatnio zmieniony przez PL_Hagal 24 Grudzień 2008, 13:57, w całości zmieniany 2 razy
Powiem Ci PL_tnnn, że pod naciskiem graczy już niedługo ma wyjść nowy patch który zoptymalizuje silnik WAR tak aby gracze posiadający słabszy sprzęt mogli komfortowo grać na mniejszych ustawieniach.
Super To daj znac jak juz wejdzie ten pacz (a swoja droga WH tez chyba byl nieco za wczesnie wydany).
Nie lubicie cukierkowej grafy WoWa?
Macie archlord http://www.archlordgame.com/
Surowa ale doskonała grafika, bardzo realnie oddany świat kilka serverów (ja gram na Brumhart - wy też tam zacznijcie )
Jak ktoś coś więcej wie na ten temat niech pisze.
Wszystkie info potrzebne do gry jest na stronce.
Exe. waży 1,5 GB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum