Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 19 Grudzień 2008, 12:36 Problem z SH II
Kiedy instalowałem grę pojawił mi się taki komunikat:
nie znaleziono punktu wejścia procedury setupapi.CM_Set_HW_Prof_Flagsa w bibliotece cfgmgr32.dll
Pomimo to instalacja doszła do końca. Później uruchomiłem grę i dosłownie całe menu działało bardzo sprawnie. Problem pojawił się, gdy próbowałem odpalić misję. Wtedy ładowanie dochodzi do 100% i w momencie kiedy ma mnie już przenieść do gry wyskakuje błąd i pojawia się ciemny ekran. Gra była kupiona już jakiś czas temu i chyba była dołączona w jakiejś gazecie.
Proszę o pomoc.
To znaczy jak zainstalować nowe? Tak ogólnie to zastanawiałem się, czy nie można by było ściągnąć skądś tego pojedynczego pliku setupapi. Mógłby mi ktoś z tym pomóc?
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#5 Wysłany: 26 Grudzień 2008, 07:03
a mógłbym się dowiedzieć lisiu jaki bo akurat mam SH2 a na moim GF 8600 GT no nie wygląda zbyt pięknie (zdecydowanie ładniej wyglądał na moim starym ale dobrym GF2... ech to była karta)
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
a mógłbym się dowiedzieć lisiu jaki bo akurat mam SH2 a na moim GF 8600 GT no nie wygląda zbyt pięknie (zdecydowanie ładniej wyglądał na moim starym ale dobrym GF2... ech to była karta)
Windows Vista naprawia w/w problem
Co do pytania autora tematu...
Jaka grafika ? Jaki system operacyjny ?
Czysta gra czy z patchami/dodatkami ?
Treść błędu ?
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 26 Grudzień 2008, 12:26, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#7 Wysłany: 26 Grudzień 2008, 16:12
PL_Marco napisał/a:
Co do pytania autora tematu...
Jaka grafika ? Jaki system operacyjny ?
Czysta gra czy z patchami/dodatkami ?
Treść błędu ?
Karta graficzna: GeForce 8600 GT na byle jakiej grafice
System Operacyjny: Windows XP Home Edition z SP3
Rodzaj Gry: Czysty SH2 z CD-Actiona (nie pamiętam numeru)
Treść Błędu: Błędu nie ma ale pościnane są wszystkie napisy że nie da się nic odczytać ani w menu, ani w opcjach ani nawet na odprawie, po prostu napisy w kawałkach
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Imię: Łukasz Pomógł: 17 razy Wiek: 39 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 461 Skąd: Będzin
#8 Wysłany: 26 Grudzień 2008, 17:11
Odinstaluj Quick Time'a który instaluje sie razem z SH2 i zainstaluj jego najnowszą wersje... Sprawdzone i działało mi na XP SP2 (zanim przeszedłem na Viste aby móc w pełni korzystać z 4 GB Ramu )
Jaki system operacyjny: Windows XP Professional Wersja 2002
Czysta gra czy z patchami/dodatkami: bez
Treść błędu: W notatniku wyskakuje mi to:
Error -1 [m_pCompass == 0]
DirectX code: "Unrecognized error: 0xffffffff"
C:\Devel\SH2\Sim\Sources\CSlidingNav.cpp
Line 88
Zaczyna się robić coraz ciekawiej
Po zainstalowaniu tego patcha po kliknięciu ikony startowej gry wyświetla mi się okno z żądaniem włożenia płyty, która - dodam - jest w napędzie.
O uszkodzonym napędzie nie ma raczej mowy, bo przecież instalowałem tą grę niedawno.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#12 Wysłany: 30 Grudzień 2008, 21:47
Podobne jaja miałem jak byłem w posiadaniu wirtualnych napędów - wtedy wystarczała instalacja z wirtuala, a po jakimś czasie gdy usiłowałem zestartować grę z fizycznego było właśnie to co masz teraz.
No właśnie ja też próbowałem z wirtuala pakować, ale miałem jakieś błędy, przez co komp po prostu dalej prosił o płytę. Zrezygnowałem więc z tego i postanowiłem normalnie na fizycznym jechać i wtedy działo się to o czym pisałem.
Czy jest możliwość ściągnięcia tego pliku setupapi z którym był błąd przy instalacji, lub jakiś inny sposób, czy raczej po prostu darować sobie to i kupić nową płytę itp.?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum