POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: PL_U-96
20 Styczeń 2009, 12:23
Wasze oczekiwania...
Autor Wiadomość
PL_U-96 
GROSSADMIRAL

Kraj:
poland

Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica

#1  Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 22:23   Wasze oczekiwania...

Poniewaz awarie wolnego dzialania mamy za soba- mam nadzieje, ze wszystkich "chodzi" jak nalezy- nadszedl czas zeby zapytac WAS w kwesto co byscie chcieli zmienic na naszym FORUM.

Prosze o logiczne i konstruktywne oczekiwania

Nokturn 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Kondzio

#2  Wysłany: 18 Styczeń 2009, 22:58   Re: Wasze oczekiwania...

Hm może tylko ja odnoszę takie wrażenie, ale na forum brakuje mi klasycznego Hydeparku gdzie można się zdrowo zdystansować. Może i jest w dziale ogólnym pare topicow, ale większość skupia sie na grze. Cos takiego jak odskocznia od tematu głownego widzialem na praktycznie kazdym forum. Możnaby odniesc wrazenie, ze wszyscy zyja tylko atlantykiem i odzywiaja sie dozylnie :8) .
Co powie reszta?

PL_Matrose 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Rafał

#3  Wysłany: 18 Styczeń 2009, 23:24   

Ale tutaj wszyscy są zboczeni do potęgi i raczej na inne tematy nie ma co liczyć. :8) Chyba, że dział testów. :P Swoja droga pewnie kiedyś coś takiego o czym mówisz powstanie. :zimniutko: :zimniutko: :zimniutko:

Nokturn 
Bootsmann

Kraj:
poland

#4  Wysłany: 19 Styczeń 2009, 01:16   

Ehm... gdzie indziej tez są zboczenia. Mozna tylko odniesc wrazenie jakby nikt nie mial nic innego do powiedzenia: Nie slucham muzyki, nie oglądam filmow (innych niz o ubootach), nie mam poczucia humoru i zdania na temat polityki. Kobieta - co to?:D To oczywiste, że tak nie jest więc? Poza tym takie cos bardziej zbliza komune do siebie:D. Przynajmniej moim skromnym zdaniem. Nie bez powodu jest to na 99% forow. To luzna sugestia, wiec nie bierzcie do serca. Jesli forum sie bez tego obywało i obywa nadal to ok:) To tylko wrazenie z dystansu...
Ostatnio zmieniony przez Nokturn 19 Styczeń 2009, 01:19, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Matrose 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 19 Styczeń 2009, 09:01   

Spora część luźnych gadek odbywa się na vento, a co do kobiety to... gdybyś był botanikiem jak ja też byś się pytał co to. :szpaner:

PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#6  Wysłany: 19 Styczeń 2009, 12:14   

Tak to prawda, to widać że nie widać :hmm działu Hydepark... ale po części jego rolę przejmuje właśnie jak już wspomniał Matrose, ventrilo, oraz także w pewnym stopniu dział testy.
Prawda jest też że faktycznie większość for ma taki dział.

Jest to logiczne i konstruktywne oczekiwanie...
;>
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 19 Styczeń 2009, 12:15, w całości zmieniany 1 raz  

Nokturn 
Bootsmann

Kraj:
poland

#7  Wysłany: 19 Styczeń 2009, 14:56   

Nie mogłem juz wyedytowac więc pardon za postunderpost:)
Takie subforum mogłoby sie nazywać "Koszary" albo "Kaserne". Kolejnym powodem dla któego coś takiego powinno powstac są nowi userzy. Kiedy wchodze na forum w pierwszej lini przysluchuje się fachowym dyskusjom. Niektorzy boja sie wrecz zabrac glos. Takie tematy dowolne pozwalaja sie przelamac i napisac cokolwiek na wstepie oraz lepiej poznac innych userow pod wzgledem charakteru...

Co do tej wdziecznej ankiety o kobietach mialem taka asocjacje z maniakiem SHIII, który zarywa do laski w ten sposob:

"Hej mała ostatnio zalałem merchanta z dwóch tysiecy metrów jedna rybką umów się ze mna. " :8)

PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

Imię: And

#8  Wysłany: 19 Styczeń 2009, 17:23   Re: Wasze oczekiwania...

Nokturn napisał/a:
Hm może tylko ja odnoszę takie wrażenie, ale na forum brakuje mi klasycznego Hydeparku gdzie można się zdrowo zdystansować.

Spam?
Bueee. Fuj.

Szczerze mówiąc nie obchodzi mnie:
- jaki będzie najbliższy wynik meczu,
- co leci w telewizji
- dlaczego uważasz swego kolegę za kretyna
- co powiedział któryś tam z wodzów narodu
- na myśl o jakiej grze dostajesz ktoś ślinotoku
...i nie chcę o tym czytać. Uważam to za spam.

Obecnie jest dobrze, unikamy bałaganu i -za przeproszeniem- pieprzenia o niczym lub o d... Maryni lub o niebieskich migdałach.
Nie chcę dostawać 30 wiadomości, że w dziale hydepark pojawiło się 40 odpowiedzi, 50 nowych tematów itd, itp.
Chcesz się wyżyć, pogadać o pierdołach? Od tego jest Ventrilo lub koledzy. Nie zaśmiecajmy forum. Jest dział TESTY i tam sobie można spamować. A jak Ci mało, to są inne fora.
Czy naprawdę wszyscy muszą wiedzieć co kto ma do powiedzenia na temat kolejnej pierdoły?
To nie jest forum typu "hydepark" czy "pieprzenie o niczym" lecz o grach symulacyjnych o tematyce podwodnej. Koniec. Kropka.

A tu przykładowy LINK do forum, w którym dział "hydepark" został koszmarnie przeładowany i w związku z tym rozdzielony/usystematyzowany. 70% to pierdy, pierdy, pierdy. Czy my, jako PS, chcemy się zniżać do tego poziomu?
:cenzura:

PL_Matrose 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

#9  Wysłany: 19 Styczeń 2009, 21:02   

Długo się ładuje ta strona... :schock

Nokturn 
Bootsmann

Kraj:
poland

#10  Wysłany: 20 Styczeń 2009, 01:11   Re: Wasze oczekiwania...

1.Spam to pisanie nie na temat w topicu, który jest przeznaczony do czegoś innego. Jeśli ktoś pisze o pierdołach w temacie "Pierdoły" to nie jest to spamem. Masz prawo wyrażać ignorancje wobec wymienionych aspektów, ale nie nazywajmy tego spamem (Chyba, że się trafi w dziale historycznym)
2. To z jakich tematów składa się owy "hydepark" zależy od grupy, która się na niej znajduje. Jeśli przeciętnie IQ wynosi 50% to faktycznie będzie to pieprzenie o zadniej części Maryny.
3. Skąd założenie, że ktoś chce pogadać o pierdołach? Jeżeli mi teraz powiesz, że wszystko oprócz SHIII jest pierdołą to uśmiechne się podobnie kiedy słyszę zdanie iż jedynym miastem Polski jest Warszawa a reszta to prowincja.
4. Nikt nie musi i nie jest zmuszany do tego by wiedzieć, co kto ma do powiedzenia. Po prostu nie wejdzie na to subforum.
5. Nie ma forów typu Hydepark (chyba że forum zdesperowanych nastolatek). Zdanie iż to nie forum o pierdołach, a symulatorach brzmi strasznie apodyktycznie. Napisałem na wejściu, że na wielu innych portalach dyskusyjnych jest taki dział i mam na myśli fora bardzo poważne a nie o rzeczonych bzdetach (Ale zapewne muzyka, sztuka, prawo czy medycyna to bzdety)
6. Ja mogę wrzucić wiele linków z normalnymi forami. Nie wiem dlaczego tak usilnie odwołujesz się do jakiegoś chłamu i zniżania poziomu. Jak wspomniałem. Kształt i strona merytoryczna zależy od ludzi tworzących dane forum, a nie jego nazwa.
7. Mnie też nie interesują najbliższe wyniki meczu, ani telewizyjny taniec na lodzie, a tym bardziej Romulus i Remus polskiego rządu. Tyle, że to nie jedyne mozliwe tematy. Wymieniasz chyba celowo taki chłam, żeby podnieść wagę tematów tu poruszanych i dlatego świadomie uderzasz w ekstremalnie drugą stronę pomijając to co paralelnie z symulatorami może być równie ciekawe.
8.Ten brak zainteresowania ślinotokiem wobec innej gry mam rozumieć jako pogardę do wszystkiego co nie jest SH? Ok w takim razie oficjalnie zaspamuje mówiąc, że lubię również Worms :8)
9. To była tylko propozycja. Jeśli reszta wyrazi podobną opinię temat zostaje zamknięty raz na zawsze.

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#11  Wysłany: 20 Styczeń 2009, 09:06   

1. Jeżeli coś powstanie, to nie powinno się nazywać Hydepark... Znam kilka HP, gdzie adminarlicja musiała czuwać, bo tam najczęściej do przepychanek chodziło. Ale dział mógłby się nazywać "offtopic".. Tylko też, aby nie zrobił sie to dział, gdzie pisze się głupoty i gdzie wejdzie się, a tu trzeba uciekać przed "zaraźliwym niskim IQ". Widziałem dobre działy offtopic. To były dyskusje nie na temat forum, ale... były pilnowane. I nie było gadki:
"Co s tego, rze temat jezd głópi? To jezd hydepark, tu morzna pisąc wrzyzdko"
I trafiały tam tematy niezwiązane z tematyką forum, ale było to pilnowane. HP kojarzy się z definicją:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hydepark
I wtedy rzeczywiście widzę tam rozmowy "muj kolega jezd idjotą". Dlatego jeżeli coś powstanie, widziałbym to jako "offtopic", ale zarządzany. Tzn. w offtopicu panuje porządek, ale temat postów nie musi być z tematem forum, ale musi też mieć przyzwoity poziom (czyli bez tekstów o głupotę kolegi).

Podam ci przykład.
Na forum PFW B4dgerm4n chciał chorego porządku. Ktoś założył temat o sprawie A, user B się nie zgadza i zaczynają dyskusje... To co B4dgerm4n zrobił? Stworzył... dział dyskusje (dział dyskusje na forum dyskusyjnym?). Po lekkich dyskusjach o sens działu w końcu został... Czyli wyszło, że każdy temat w którym wszyscy się nie zgodzą musiał tam wylądować... I właściwie nie było sensu robić tematów na temat działu. Zakładałeś w dyskusji i czekałeś, czy admin zachce to wkleić na główne forum. To było moim zdaniem chore, ale chodziło o absolutny porządek (dobrze jeszcze, że nie zaczął dawać ostrzeżeń, jak dwie osoby się nie zgadzały i trwała wymiana argumentów (nie mówię o rzucaniu mięchem, tylko o dyskusji), ale wracając. B4dger traktował dział, jak Hydepark właśnie.
I mam tam temat o pewnej sprawie. Ale po 4 postach zszedł na zupełnie inny temat. 2 razy proszę o powrót na temat, bo dla mnie jest ważny. Zero reakcji. Proszę admina, aby wydzielił tą dyskusję nie na temat, bo mój temat przepada w niej. Co dostałem za odpowiedź? Że on traktuje dyskusję jako Hydepark i tam się dzieje co chce. Mój temat przepadł.
Nie chciałbym takiego działu. Jeżeli powstanie offtopic, aby post offtopica w temacie o pewnym temacie niezwiązanym z działem forum był powiązany z tematem, a nie, że gadamy o np. Kościele Katolickim:
http://www.frontiergame.y...ewforum.php?f=4 (10 temat od góry, 505 postów)
Radzę go przekartkować. Przez 34 strony czasami lekko schodzi na bok, ale wraca. Bo gdy całkowicie temat zszedł, był wydzielany. Bo jakby nie był pilnowany, to pewnie teraz o kwiatkach i motylkach by było :kroliczek: . Ale całkowitej anarchii (szkoda, że nie tej idealnej), usprawiedliwianej nazwą działu mówię NIE.

Andrev napisał:
Cytat:
Jest dział TESTY i tam sobie można spamować. A jak Ci mało, to są inne fora.

I tu się zgodzę. Poza tym o pierdołach pociskamy na Ventrillo i shoutboxie. On właśnie spełnia takie zadanie. A jak w testach jest coś ciekawego, to admini przecież przeniosą do działu "ogólne sprawy"

ad8:
propos innych gier:
http://www.forum.polishse...wforum.php?f=18
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 20 Styczeń 2009, 09:07, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Arek71 
Oberbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Arkadiusz
Ulubiona Gra: Silen Hunter

#12  Wysłany: 20 Styczeń 2009, 10:38   

Jezeli juz zdecydujemy sie na powstanie takiego dzialu to proponuja aby oglosisc wsrod klanowiczow konkurs na nazwe tego dzialu.
Przeciez mozemy byc inni niz wszyscy to nie musi byc Hyde Park. To moze byc PUB, ŁAWECZKA, WIELKI ODLOT czy jakas inna nazwa.
Mysle ze nasza wlasna pomyslowosc moze zaskoczyc nas samych i przekroczyc nasze najsmielsze oczekiwania.

PL_Lisiu 
PRIVATE

Kraj:
poland

Imię: Łukasz

#13  Wysłany: 20 Styczeń 2009, 12:20   

Żeby nie rozbijać sie na kilka tematów proszę o kontynuowanie dyskusji w sprawie działu roboczo nazwanego HydePark w tym temacie:

> > > L I N K < < <

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi