Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Na SUBSIMie znalazłem opis modu The Surface Warfare Super-Mod, który wg założeń autorów umożliwi walkę jednostkami nawodnymi w środowisku SH4.
Pierwsze wydanie chłopaki planują na maj 09 (umożliwiające starcia Kriegsmarine vs. Royal Navy, bo na starcia Japs vs.Yankee przyjdzie nam poczekać trochę dłużej), a w tej chwili są prowadzona patrole testowe dla poszczególnych jednostek:
Kent Class CA Patrol
Patrol ended after major damage from IJN Kongo class warship off Southern China.
A oto jeden z udostępnionych screenów (wersja w czasie testów modeli).
The Surface Warfare Super-Mod Version 1:
-Playable Navy's:
- Royal Navy
- Kriegsmarine
- Royal Australian Navy
-Playable Ships:
-King George V class (BB) DONE
-Renown-class (BC)
-Admiral class (BC)
-Revenge class (BB)
-Queen Elizabeth class (BB)
-Nelson class (BB)
-County class (CA)
-York class (CA)
-Leander class (CL)
-Town class (CL) WIP
-Dido class (CL) WUP
-Flower class (PG)
-Black Swan (PG)
-V&W class (DD)
-Tribal class (DD)
-Mod Leander (CL)
-Bismarck class (BB) WIP
-Scharnhorst class (BC) WIP
-Deutschland class (PBB) WIP
-Admiral Hipper class (CA) WIP
-K-class (CL)
-Type 34 (DD)
-Type 36 (DD)
-H-39 class (BB)
The Surface Warfare Super-Mod Version 2:
-Playable Navy's:
-United States Navy
-Imperial Japanese Navy
-Playable Ships:
-Iowa class (BB)
-North Carolina class (BB)
-South Dakota class (BB)
-Alaska class (BC)
-Baltimore class (CA) WIP
-North Hampton class (CA)
-Cleveland class (CL)
-Fletcher class (DD)
-Somers class (DD)
-Yamato class (BB) DONE
-Nagato class (BB)
-Kongo class (BB)
-Ise class (BB)
-Fuso class (BB)
-Maya class (CA)
-Takao class (CA)
-most of the CL's and DD's
The Surface Warfare Super-Mod Version 3: The Elite Warship Add-on:
-Playable Ships:
-USN Montana class
-IJN Super Yamato class
-RN Vanguard class
-RN Lion class
-KM H-44 class
-More TBD
The Surface Warfare Super-Mod Version 4: The Minor Navy Add-on:
-Playable Navy's:
-France
-Italy
-Russia
-Norway
-Sweden
-Finland
-Canada
-Playable Ships:
-TBA
_________________ "...Jesteście nabrani, tak bardzo nabrani..."
T.Love
Ostatnio zmieniony przez PL_HUBAL 31 Styczeń 2009, 10:48, w całości zmieniany 1 raz
Kurde niech by jeszcze ktos wymyslił sterowanie jednostkami latającymi - wyszła by gra suma sumarum nie do pobicia w kategorii symulacji działań wojennych na morzu.
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#10 Wysłany: 17 Luty 2009, 10:48
Mam problem z modem Pocket Battleship... po wczytaniu savea, po pewnym czasie, na jednym stanowisku ginie mi człowiek i tak w kółko, najciekawsze, że jest to stanowisko deck gun i załoga ginie jak ten deck gun nie jest obsadzony
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#15 Wysłany: 17 Luty 2009, 12:15
to jest śmieszne, ale niestety prawdziwe. Gdyby to był prawdziwy Admiral Scheer, to te żałosne łódki, nie pozostawiły by po sobie zadrapania. No ale jak widać w tym modzie sterujemy op, który się nazywa Admiral Scheer (można nawet się zanurzyć - choć wynurzyć już się nie da) W efekcie, przyjmujemy te same obrażenia co op, z tym że jesteśmy nieco więksi. No i co kilka trafień ginie marynarz...
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#17 Wysłany: 17 Luty 2009, 15:03
kurcze teraz muszę zbierać kasę na U-BOAT MISSION by to odpalić.... ech....... miałem nadzieję że uda mi się odpuścić U-BOAT MISSION po tych bugach jakie słyszałem (głównie po tym jak słyszałem że niemiecka załoga gada po angielsku) to już na starcie podziękowałem temu dodatkowi ale teraz... dla tego modu z okrętami nawodnymi jestem w stanie poświęcić 50zł na ten dodatek (choć chciałem kupić race driver:grid )
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#18 Wysłany: 17 Luty 2009, 18:06
Chłopaki, nie dramatyzujcie. Oceniajmy rzeczywistą produkcję a nie "na podstawie czegoś podobnego".
Zresztą staraj się trzymać wątku to temat: The Surface Warfare Super-Mod a nie "Pocket Battleship Admiral Scheer".
Ja w każdym razie zbieram kaskę na SH4+uboot, bo jak widać warto.
Chłopaki odwalają kawał dobrej roboty (oby im starczyło cierpliwości!) - potem dojdą pewnie poprawki ew. wariancje dopasowujące do własnych potrzeb i -być może- niwelujące ewentualne przegięcia.
Chłopaki dziergają i chwała im za to...
... a teraz czeka mnie wycieranie ekranu z obryzgów mojej śliny...
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 17 Luty 2009, 18:08, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum