POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Disk(urw...!!)onekt
Autor Wiadomość
PL_Lukas 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Lukas

#1  Wysłany: 28 Maj 2009, 12:56   Disk(urw...!!)onekt

Po wczorajszym patrolu szlak mnie trafił. Przez godzinę i 45 minut siedzenia pod wodą uciekaniu przed jednym, dd następuje rozłączenie z mojej strony.
Mam pewną propozycje, aby osoby, które zostały rozłączone nie były liczone do rankingu!
To nie jest jeden przypadek, że tylko mnie rozłączyło, ale wiele takich przypadków zdarzających się u chyba wszystkich!
Dostanie KIA za to, że UBI kogoś rozłącza ewentualnie nie nadąża za przesyłem danych jest po prostu wkurzające!
Moja propozycja jest taka, jeżeli kogoś rozłączy robi skrina z tym powalonym komunikatem, że serwer rozłączony zgłasza na vento, że taki stan rzeczy nastąpił i taka osoba nie będzie brana pod uwagę.
Piszcie jak to widzicie ewentualnie, dlaczego tak nie może być, bo trzeba coś z tym zrobić.

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#2  Wysłany: 28 Maj 2009, 15:10   

Cytat:
Dostanie KIA za to, że UBI kogoś rozłącza ewentualnie nie nadąża za przesyłem danych jest po prostu wkurzające!

1. To nie Ubi rozłącza, bo Ubi służy tylko do połączenia z hostem. Jeżeli wywala cię w czasie gry, to rozłącza się połączenie między tobą, a hostem. Ubi nie ma tu nic do gadania.
2. A nie siedzisz zaś na 3 Ventrillo i innych pobierających nawet małe pakiety z internetu?
3. A wiesz, dlaczego ustalono kiedyś, że rozłączony PODCZAS walki (a więc gdy trwa bitwa... Pierwsze minuty się nie liczą), traktować jako KIA? Bo były kiedyś osoby, co w przypadku tragicznej sytuacji ratowały się DISC. I to jest miecz obosieczny... Bo masz rację, że jeżeli to nie z twojej winy i walczyłeś, to czemu masz być karany. A co, jeżeli ktoś będzie to wykorzystywał, aby zawyżyć średnią? Kto osądzi, czy on to robi specjalnie, czy to rzeczywiście wina łącza?
4. Patrząc na to, że rozłącza zrzuceniem na pasek, to celowe DISC też łatwo zrobić...

I jeszcze pytanie, które kiedyś zadawano graczom na SH3:
Kto hostował, gdy cię wywala? I ile miał wtedy osób? (no i + czy w misji były samoloty) Czy w podobnych serwerach u tej osoby też kogoś wywala?

Moja propozycja jest taka:
Najpierw rozpatrzeć, czy da się te DISC zmniejszyć, a potem dopiero zastanowić się co dalej... Ja też miałem dużo DISC, ale znalazłem sposób. (Reset łącza (wtyczka z gniazdka i podłączenie ponowne), wyłączenie wszystkiego, co ma kontakt z netem poza antywirusem (choć raz przez to były lagi, bo zachciało się skubanemu aktualizować bazę danych), Ventrillo i grą). I od ponad roku tylko 1 raz mnie wyrzuciło.... (ale wtedy było coś z serwerem, bo wszystkich wyrzuciło. Całe szczęście, że już wtedy tylko fotki cykaliśmy)
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

PL_Lukas 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Lukas

#3  Wysłany: 28 Maj 2009, 15:35   

Nie tylko mnie wywala jak już wspomniałem w poście wyżej.
Co do siedzenia na trzech Ventach nawet jak bym odpalił inną grę na Multi byle by nie chodziła po tych samych portach to sieć nawet nie była by obciążona w 10%. Poza tym, czemu mam nie sądzić, że to wina UBI cały czas są z nią problemy poza tym parę osób nawet mówiło, że nie tylko w SH4 rozłącza graczy.
Zrobienie skrina z komunikatem rozłączenia serwera również pokazuje godzinę (o ile się nie mylę), co by wykluczało oszukiwanie, ewentualnie z rankingu wykluczyć współczynnik przeżywalności.
Ja wczoraj nic nie zatopiłem, ale ile już było przypadków, że ludzie mieli już potopione i nagle GAME OVER.
Cytat:
4. Patrząc na to, że rozłącza zrzuceniem na pasek, to celowe DISC też łatwo zrobić...

O to chodzi że nie wywala na pasek tylko podczas gry pojawia się komunikat że serwer jest rozłączony.

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#4  Wysłany: 28 Maj 2009, 16:12   

Lukas.

1. To pewnie wina pana Staszka z Zawiercia.. Dlaczego? A bo jego wskazałem...

Jeszcze raz. Co ma Ubi-com, do waszej gry? Ubi tylko pośredniczy w ZAŁOZENIU serwera... Potem już Ubi może nawet odłączyć serwer

2.
O to chodzi, ze wywala rozłączenie, gdy zrzucisz grę na pasek
A co da ci godzina, jak ktoś w kiepskiej sytuacji się rozłączy?
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

PL_Daritto 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Darek

#5  Wysłany: 1 Czerwiec 2009, 20:11   

Lukas, jedna zasadnicza sprawa.
Zostało to już zarówno zaobserwowane, opisane jak i potwierdzone - nie bez wpływu są w grze sieciowej konfiguracje gry. Konkretnie chodzi o konfigurację opcji graficznych. Jeśli nagminnie zdarza Ci się wylatywać z gry sprawdź proszę, jak ustawione masz to, co ja nazywam "wodotryskami".
Im więcej szczegółów graficznych do przetworzenia i wyświetlenia tym większe szanse na wywałkę.

Jeśli nie jesteś do moich uwag przekonany to po prostu spróbuj - z tego co piszesz wynika, że nie masz nic do stracenia bo i tak Cię wywala...

Odpowiedz do tematu