POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ucieczka przed niszczycielem na powierzchni w GWX.3.0
Autor Wiadomość
witmanne 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Maciek

#1   Wysłany: 2 Lipiec 2009, 11:23   Ucieczka przed niszczycielem na powierzchni w GWX.3.0

Panowie dużo pisaliście w róznych tematach o sposobach ataku i ucieczki do/z wrogich baz \. Ja gdy atakowałem na bazę atak prowadziłem z powierzchni czemu. Zła pogoda i moje wynurzenie uniemożliwia zlokalizowanie mnie przez niszczyciele. Smiesznie, głupie zobacznie na screeny. Wykorzystałem maksymalnie zła pogodę i podpłynąłem do wrogiem bazy na Szetlandach na powierzchni do ich doków a gdy się wycofywałem na powierzchni z predkością 5kn o 300 metrów przepływał ode mnie niszczyciel, nawet nie drgnął. Wyłączyłem silniki i czekałem a miałem wielką ochotę na strzał. Jednak w porcie poza łodziami podwodnymi i i grupka niszczycieli na redzie nic nie było.. więc szkoda rybek :lol

Gram w moda GWX 3.0 w modach 2.1 i reszczie to byłoby nie możliwe....

[ Dodano: 2 Lipiec 2009, 11:25 ]
jak można kilka zdjęc wstawić dałbym do z lorenttki albo z mostak niszczycie z 300 metrów... :kroliczek:

Rozszerzenie 'bmp' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany.

chirurg 

Kraj:
egypt

Imię: Grzegorz.D

#2   Wysłany: 2 Lipiec 2009, 13:05   GWX 3.0 sux

Tez mi cos smierdzi ten GWX 3.0 gram w niego kampanie .Zaczolem od 12.08.1939 jak narazie nie jest zle lecz jak do tej pory tzn do 24.12.1939 nie napotkalem zywego ducha , nic a nic mimo ze zmieniam kwadraty dzialania , nic Jednostek brak jakby ich niebylo. Cos mi sie zdaje ze ten GWX 3.0 smierdzi gozej k"§$.

Co do modow ktore sa dostepne pod GWX 3.0 niektore sa naprawde miodzio morze srodziemne jest wspaniale , wszystkiego od groma i az chce sie grac.

Pozdrawiam

PS. Czy sa jakies extra mody pod GWX 3.0 ktore dodatkowo uatrakcyjniaja okres od 01.09.1939 do zajecia Francji przez Niemcow. Prosze o podanie linka i krotkiego opisu.

PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

Imię: And

#3  Wysłany: 2 Lipiec 2009, 13:15   Re: Ucieczka przed niszczycielem na powierzchni w GWX.3.0

witmanne napisał/a:
jak można kilka zdjęc wstawić dałbym do z lorenttki albo z mostak niszczycie z 300 metrów... :kroliczek:

1. Robisz zdjęcie / screenshota
2. Otwierasz je przez zwykłego MS Painta i zapisujesz jako JPG lub PNG
3. Ściągasz malutki programik z serwisu imageshack do uploadowania plików
4. Na forum zamieszczasz odnośniki do screenów.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 2 Lipiec 2009, 13:15, w całości zmieniany 1 raz  

witmanne 
Bootsmann

Kraj:
poland

#4  Wysłany: 2 Lipiec 2009, 15:47   

ok dzięki oto zdjęcie piekny nie 300 metrów i 11 pod kilem alle machine stop i czekam aby na mnie nie popłyna bo jeszcze kolizja będzie

GWX 3.0 najlepszy

Rozszerzenie 'bmp' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany.

Ostatnio zmieniony przez witmanne 2 Lipiec 2009, 15:50, w całości zmieniany 1 raz  

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#5  Wysłany: 2 Lipiec 2009, 16:29   

Rada... Przed zapisem do załącznika zmień plik na jpg... Bo jak wrzucasz bmp, to zajmuje dużo miejsca, a każdy user ma własną pulę i bitmapkami swoją szybko zapchasz
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

PL_Cmd_Jacek 
Viceadmiral

Kraj:
poland

Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#6  Wysłany: 2 Lipiec 2009, 17:02   

Panowie, ja mam zainstalowane GWX 3.0 i nie narzekam. Do portów brytyjskich ani razu nie udało mi się wpłynąć.

Raz wpłynąłem do Hailfaxu tuż po wybuchu wojny, zatopiłem 2 tankowce, lecz w trakcie wycofywania sie wpłynąłem na minę i po krzyku.

Generalnie co zauważyłem i czytałem, to mod bardzo mocno ogranicza widoczność co ma wpływ na wykrywalność naszego okrętu. Także tutaj jest ważna prędkość oraz profil okrętu - jak jesteś ustawiony. Dzięki temu są możliwe ataki na powierzchni - oczywiście do czasu aż alianci nie zaczną szerzej używać radaru.

W przypadku, gdy niszczyciel Cię zauważy zaraz używa szperaczy i wtedy pozostaje niestety tylko ucieczka w głębiny.
ściana i tak zawsze swoje wie"

Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 2 Lipiec 2009, 17:05, w całości zmieniany 1 raz  

witmanne 
Bootsmann

Kraj:
poland

#7  Wysłany: 2 Lipiec 2009, 19:44   

PL_Cmd_Jacek napisał/a:
Panowie, ja mam zainstalowane GWX 3.0 i nie narzekam. Do portów brytyjskich ani razu nie udało mi się wpłynąć.

Raz wpłynąłem do Hailfaxu tuż po wybuchu wojny, zatopiłem 2 tankowce, lecz w trakcie wycofywania sie wpłynąłem na minę i po krzyku.

Generalnie co zauważyłem i czytałem, to mod bardzo mocno ogranicza widoczność co ma wpływ na wykrywalność naszego okrętu. Także tutaj jest ważna prędkość oraz profil okrętu - jak jesteś ustawiony. Dzięki temu są możliwe ataki na powierzchni - oczywiście do czasu aż alianci nie zaczną szerzej używać radaru.

W przypadku, gdy niszczyciel Cię zauważy zaraz używa szperaczy i wtedy pozostaje niestety tylko ucieczka w głębiny.

Dokładnie nawet w manualu dużo o tym by uważać żeby światło gwiazd się nie odbiło od nas. A jak widoczność zero to schodzę na 20 metrów i nasłuchuje płynąc....
GWX 3.0 sprawiło że atak z powieszchni to prawdziwy rarytas jak gra się na 100 realu bez widoku. GWX 3.0 Jednak góruje

Acha ktoś pisał o kontaktach w GWX 3.0 jest ich więcej tylko jak właczys sobie mod 16 atmosfer oraz proponuje w nocy patrolowac na 18-19 (można radio odbierać) metrów z prędkością 5-2 kn nie będziesz narzekać na kontakty. Może winy w tym że ciągle pływasz na powierzchni nawet nocą. Widzę więc że masz problem z wykryciem obiektu ataku, a nie że jest ich mało. GWX jest na prawdę dużo nie wspomnę, że ostatnio na północ natkałem się na stary lotniskowiec a było to w styczniu 40 roku....
Ostatnio zmieniony przez witmanne 2 Lipiec 2009, 19:47, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu