Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#1 Wysłany: 27 Lipiec 2009, 10:39 System reputacji
Panowie w dniu dzisiejszym zostal dodany nowy system reputacji na forum.
Dodaje na forum zaawansowany system reputacji forumowej, na start użytkownicy dostają 50 punktów które mogą przyznawać wszystkim (np. za pomoc, za przydatny temat itp.). Do dyspozycji mamy wiele funkcji w panelu administratora, zmiana widoku z graficznego na normalny liczbowy, ilośc punktów do zdobycia większej gwiazdki itp.
Co potrafi?:
Możemy dodawać punkty reputacji innym userom na forum
Możemy określić w PA od ilu postów oraz dni na forum userzy mogą rozdawać punkty.
Przy dodawaniu punktów możemy wybrać czy to mają być punkty ujemny czy dodatnie oraz dostępna jest opcja komentarza transakcji.
Pod avatarem widoczne są (do wyboru w PA) gwiazdki zwiększające się ilością i wielkością lub zwykłe punkty tekstowe.
Mamy do dyspozycji globalne statystyki które obrazują wielkość wykonanych transakcji reputacyjnej.
W PA możemy określić od ilu punktów mają się zwiększać gwiazdki i powtarzać.
Możemy ustawić limit na przesyłanie punktów lub określić minimalną stawke transakcji.
Za kazdy napisany nowy post dostajemy 0.02 pkt do reputacji
guide2.jpg 1
Plik ściągnięto 9896 raz(y) 11.77 KB
guide3.jpg 2
Plik ściągnięto 12 raz(y) 15.2 KB
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 27 Lipiec 2009, 13:01, w całości zmieniany 4 razy
A że tak się zapytam.... Po kiego grzyba? Z tego co wiem, nie ma problemu z ruchem na forum, tylko z ilością gier (ale wiadomo, teraz są wakacje)... I przyznam, ze taki system zaczyna mi przypominać fora dla dzieci neo czy też youtube, gdzie minus daje się często nie za ZŁY test (jak było w założeniu), a aby dop*****ć temu, którzy ma inne zdanie... Zwłaszcza to widać na politycznych spotach, gdzie minus idzie za napisaniee spot kłamie ( i tu sensowna argumentacja(, a plus za powiedzenie, ze mówi prawdę, a ten co się nie zgodził to <cenzura>
I możesz wyjaśnić obrazki? Bo widzę tylko punkty dodatnie... A co, jak ktoś da ujemne? Zabierze czyjąś pulę dla siebie?
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#3 Wysłany: 27 Lipiec 2009, 14:54
Na reputacje wszedzie trzeba zasluzyc i jest ona tworzona przez caly okres jej istnienia.
Liczba postow nie swiadczy o tym, ze ktos jest BOSKI wie o czym pisze i wogole jest najlepszy.
Dlatego, zeby ustrzec sie przed pisaniem bzdetow, pierdolek i rzeczy nie na temat wprowadzilem system reputacji, ktory bedzie mogl przyznac kazdy kto: jest na forum od 30 dni i napisal min. 50 postow. Dodajac na + 2 pkt. innemu userowi forum odejmuje sie z Twojego konta 2 pkt. a jego reputacja idzie do gory o 2 pkt. jezeli dasz 2 pkt. na - to twoje konto straci 2 pkt. i user ktory otrzymal takie tez straci takie 2 pkt.
Cala historia przyznawania i otrzymywania takich pkt. bedzie na kazdym koncie sobie wisiala.
Na wielu forach np: www.darkwarez.pl.www.nedds.pl i innych od kiedy zostal wprowadzony taki system lub podobny, spadla ilosc pisania postow nie na temat, bez sensu, ludzie zaczeli sprawdzac swoja ortografie i sens wypowiedzi. W sumie na +. Jasne, ze sa tez i minusy bo moze sie zdarzyc, ze ktos zlosliwie nam odejmie taka reputacje. Pozatym, ma to tez wyeliminowac dla adminow koniecznosc korzystania z ostrzezen, to juz bedzie ostatecznosc.
Po kilku miesiacach bedzie widac jak ten system bedzie sie sprawowal u NAS, na razie trudno prorokowac wiec dajmy czas na rozkrecenie sie
#5 Wysłany: 27 Lipiec 2009, 15:54
FINEK spokonie zlosc pieknosci szkodzi a pozatym jak napisalem czas wszystko zweryfikuje
5xspam od rożnych Klanowiczów i post znika raportowany adminowi [oczywiście przy userze informacja ile jego postów uznano za spam w ostatnim roku i przy postach ile razy post dostał SPAM.....
Na YT pomogło z niskim poziomem....
Przemek, ale na serio. Cały czas coś zmieniasz, optymalizujesz (chwała ci za to), ale czy trochę nie przesadzasz? Wybacz, ale zaczynam się tu czuć powoli, jak na jakimś forum, gdzie kręcą się dzieci neostrady i trzeba je ostro piłować.
Po twoim opisie, ja widziałem nasze forum, Admin nie nadąża z dawanie ostrzeżeń, Andrev zasypywany błędną ortografią błaga o litość, bo wykańczają profesora Miodka... Tymczasem, cisza, spokój, pełna kulturka [biceps, triceps ]... a tu nagle BACH... Aby podnieść poziom forum?
Ale jak chcesz...
Tak samo z linkami [ogłoszenie]. Czy nie lekko przesadzone? Ile nagle wpadło tych linków? Wydaje mi się, że nie więcej, niż na palcach jednej ręki.... I to w ciągu ostatniego miesiąca...
Bo właśnie sobie wyobraziłem film ze zlotu klanu... Jaką on ma wersję? 1.05cd? I dlaczego nie może być link, albo URL z POBIERZ, tylko code? Bo nie kojarzę, aby ktoś wirusy, spam, coś głupiego w linkach podawał (chyba, ze byłem w pracy, a ty usuwałeś)....
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. A czy trochę nie przesadzasz z nadgorliwością?
Bo na razie, to czuję, że poziom forum powoli spada i to nie przez działania szarych userów, panie "większy spamer shoutboxa od Matrose" Masz zaszczytne, drugie miejsce Do mnie jeszcze daleko
#7 Wysłany: 27 Lipiec 2009, 16:52
Ja bym tam si enie cieszyl na Twoim miejscu bo daleko jest do Ciebie - SHOUTBOX, niestety inaczej nie dalo rady z nowym klanowiczem
A nie może być inny przydział punktowy dla gości, a inny dla klanowiczów? Bo właśnie sobie pomyślałem nad czymś, co spotkało mnie kiedyś na YT.
Newsailor: Zmiana plików na chistoryczne.
Otórz zauważyłem błond w grze. Otóż. U-Booty zaczynają pękać przy 300m, podczas, gdy naprawde shodziły na 1km! Trzeba to poprawić. Żućcie do nowego pakietu ten plik.
OldSailor:
<dalej 5 punktów> Potiwerzam. Gramy z Newsailorem na tym mopdzie od dawna i jest bardo fajny i realistyczny.
PL_U-96:
<po -5 punktów obu i komentarz o prawdzie historycznej>
Newsailor:
<-25 dla Przemka>
Nie znasz sie. Poczytaj o wojnie, a nie graj w głupie gry i na nih buduj chistorię.
Oldsailor:
<-25 dla Przemka>
Potwierdzam. Obejrzyj U-571, tam mash pokazany prafdziwy okrent podwodny.
Okej. Wiem, ze mocno naginam, ale zakładam hipotetyczną sytuację dołączenia dwóch nowych, którzy twierdzą, że są "mondrzejsi". I załóżmy, że nawet klanowicze zrobią "ściepę" i Przemek wyjdziesz na 0... Ale wtedy klanowicze będą musieli stracić.. Bo chyba odejmując komuś, nie otrzymujemy jego punktów? Bo jak tak, to zaś może się zacząć "podkradanie"....
#9 Wysłany: 27 Lipiec 2009, 18:53
Poszukam ale nie widzialem takiego podzialu, mozna jedynie wprowadzic restrykcje od jakiej ilosci postow oraz od jakiej ilosci dni na forum moze dany user uzywac systemu reputacji na forum
#14 Wysłany: 2 Sierpień 2009, 13:08
Na razie go wylaczylem bo nie mam chwilowo czasu zobaczyc co jest z nim nie hallo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum