Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
PL_Sheep!!
Dobra wiadomość!!!
Znalazłem chwilę czasu i zainstalowałem SH3 na laptopie syna, który ma grafikę z rodziny Inel 965. Sprzęt to Lenovo N200, 1GB RAM, XP SP2. Zainstalowałem najnowsze stery z Download Center Intela. Na stronie Lenovo była starsza wersja.
Po odpaleniu gry jakość obrazu nie powala na kolana, ale jest o niebo lepsza niż na Twoim screenie. Wystepują jakieś drobne artefakty, ale ogólnie jakość zbliżona do tej na desktopie z silniejszą grafiką.
Oto obrazek:
Jestem pewien,że Twój problem jest związany z nieodpowiednimi sterami. Wystarczy tylko je zainstalować.
Na wszelki wypadek sprawdź stery w Twoim lapku za pomocą "Driver Agent'a", ze strony:
Kod:
http://driveragent.com/
Jeżeli przy grafice widnieją ostrzeżenia- czerwony znaczek, postępuj jak dalej napisałem.
Cytat:
Czy intelowska strona czy HP komunikat taki sam.
Nie znam się na Viście zbyt dobrze, ale sądze, że ten komunikat jest związany z UAC (User Account Control). Kontrola konta użytkownika w systemie Vista należy do bardziej kontrowersyjnych funkcji. Zaletą jest zabezpieczenie przed niechcianymi zmianami w systemie a szczególnie przed nieautoryzowaną instalacją.
Mogę się mylić, ale w Twoim przypadku, aby zainstalować stery do grafiki należy wyłączyć UAC.
Jak wyłączyć UAC?
Klikamy Start->Uruchom i wpisujemy msconfig
• Przechodzimy do ostatniej zakładki czyli Narzędzia
• Odszukujemy na liście "Wyłącz kontrolę konta użytkownika" i klikamy przycisk Uruchom
• Zapisujemy zmiany i ponownie uruchamiamy system.
Lub inaczej:
Start > Panel Sterowania > Konta użytkownika (twoje konto) > "Wyłącz lub wyłącz funkcję kontrola konta użytkowników " > Odznacz "Użyj UAC" > OK > Zrestartuj kompa.
Niektóre programy mogą wymagać włączonej kontroli kont użytkowników, aby zakończyć instalację. Mam nadzieję, że SH3 nie.
Instalacja powinna przejść bez problemu. Po instalacji możesz włączyć UAC z powrotem.
Tak na wszelki wypadek mam nadzieję, że wybrałeś właściwe stery dla Twojej Visty - 32, lub 64 bit.
Powodzenia!
Ostatnio zmieniony przez PL_Mirko 13 Wrzesień 2009, 18:26, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum