Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#1 Wysłany: 17 Wrzesień 2009, 16:35 Mały problem z kalkulatorem torpedowym.
Gram w SH 3 już od dłuższego czasu jednak dopiero od niedawna postanowiłem że nauczę się
grać na poziomie "zawodowca" czyli tak jak Wy .
Wychodzi mi już jak tako manualne torpedowanie jednak mam problem, wzorowałem się w dużej mierze z tego tutorialu(dziękuję sOnar) - http://forum.polishseamen...opic.php?t=5115
i tu wynika kłopot mianowicie nie wiem dlaczego nie mogę ustawić ręcznie prędkości torped pozostałe przełączniki działają bez zarzutu czy jest to od czegoś uzależnione czy u mnie w grze jest coś skopane proszę o pomoc.
A dla jakich torped starasz sie ustawic predkosc? Bo na szybko/srednio/wolno da sie ustawic tylko parogazowe (T I). Elektryki (T II/T III) plywaly tylko z jedna szybkoscia (30 wezlow).
Ostatnio zmieniony przez PL_tnnn 17 Wrzesień 2009, 16:52, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#3 Wysłany: 17 Wrzesień 2009, 17:35
Cytat:
A dla jakich torped starasz sie ustawic predkosc? Bo na szybko/srednio/wolno da sie ustawic tylko parogazowe (T I). Elektryki (T II/T III) plywaly tylko z jedna szybkoscia (30 wezlow).
Dziękuję widzisz przyznam się bez bicia jestem noobem i laikiem grając w misję treningową nie zwróciłem uwagi jakie mam torpedy w wyrzutniach.
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#4 Wysłany: 17 Wrzesień 2009, 18:13
noob to złe określenie, jesteś po prostu początkującym graczem i logicznym jest że możesz czegoś nie wiedzieć. 5 miechów temu byłem na tym samym poziomie.
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#5 Wysłany: 18 Wrzesień 2009, 00:00
PL_tnnn napisał/a:
były i takie które pływały 20-24w np. (T V) i inne akustyczne
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#6 Wysłany: 18 Wrzesień 2009, 00:02
kołcz napisał/a:
PL_tnnn napisał/a:
były i takie które pływały 20-24w np. (T V) i inne akustyczne
Tak ale dla nich tez nie dalo sie ustawic innej predkosci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum