Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#23 Wysłany: 15 Wrzesień 2009, 16:41
Hmm, na tym filmiku kilka postów wcześniej było widać jak sprawiedliwy japoński SUB topi całą eskadrę złych jankesów... Rozumiem że AI to nie człowiek, ale żeby była aż taka różnica? Z filmiku wynikało że DD zaledwie lekko uszkodziły suba a w czasie ataku zgubiły jego namiar...
Kilka pytanek:
1. W jaki sposób rozwiązane jest samo wykrycie ukrytego a nieruchomego suba / wysuniętego samego oka peryskopu?
2. W jaki sposób eskorta określa aktualną głębokość suba podczas ataku?
2. Testowaliście atak bombami głębinowymi z samolotów na zanurzające się suby?
3. Ataki torpedami (z samolotów) na zanurzone na peryskopowej lub będące na powierzchni suby?
4. Walki sub vs. sub?
5. Są elektryki?
I jeszcze jeden fajny filmik (niestety Battlestation: Pacific): Kaiteny w akcji
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 15 Wrzesień 2009, 16:51, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#25 Wysłany: 15 Wrzesień 2009, 17:51
Suby w tej grze to jest śmiech na sali, za to reszta może uchodzić za miłą zręcznościówkę. Grałem w to już od Battlestations Midway i jeżeli będę umierał z nudów, to pogram z wami przez neta (batalia w DC przynosi znacznie więcej satysfakcji i głęboko ujętej przyjemności)
aaa... dopiero teraz zorientowałem się że mówicie o Midwayu, a nie Pacyfiku! Polecam tą drugą
Ostatnio zmieniony przez PL_fox6 15 Wrzesień 2009, 17:53, w całości zmieniany 1 raz
1. DD otacza "pole". Gdy Sub będzie w nim, zostaje wykryty... I tyle... Nie ma żadnego wpływu prędkości, itd.
2. Co ciekawe, nie określa.. Bomba leci i wybucha... automatycznie w pobliżu... Ale jest też głębokość, gdzie bomby nie dolecą... Ale HP zaś tam leci...
3. Jeszcze nie
4. Można, a czemu nie? Sub też słyszy..
5. Nie
Przed chwilą z Zyziem zakończyliśmy testy gry przez gamespy... Graliśmy 2vs2 z dwoma userami... Niestety Zyziu został szybko opuszczony i musiał sam pracować za dwóch... Nie wyrabiał się chłopak, gdy moje bombowce obracały w pierzynę lotniska na Midway... Potem i mój towarzysz odszedł i samemu dokonałem dzieła zniszczenia... Wygrałem, ale to Zyziu nabił więcej punkciorów...
Screenshot_7.jpg Atak na osamotnionego Zyzia
Plik ściągnięto 14 raz(y) 209.92 KB
Screenshot_8.jpg Piękne ujęcie
Plik ściągnięto 14 raz(y) 254.01 KB
Screenshot_26.jpg Zyziowi został już 1 lotniskowiec
Plik ściągnięto 16 raz(y) 265.5 KB
Screenshot_27.jpg Upadek
Plik ściągnięto 17 raz(y) 287.29 KB
Screenshot_34.jpg Po grze
Plik ściągnięto 11 raz(y) 187.35 KB
Screenshot_37.jpg Zyziu nie miał szans, ale nabił punktów... Rozłączeni są bez punktów, ale "typewriter" ma około 0, a M1000 najwyżej tyle, co ja...
Plik ściągnięto 16 raz(y) 265.18 KB
Screenshot_41.jpg Straty... Jak widać, gdybym nie wyeliminował stoczni i lotnisk na Midway, byłoby krucho... Uziemiłem Amerykanów... Zaraz.. a to nie oni powinni?
Plik ściągnięto 10 raz(y) 53.53 KB
Screenshot_5.jpg Zyziu uciekł z tego PT Boat, gdy zacząłem atak
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#27 Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 18:55
Panowie, jeżeli mogliście pozyskać Battlestations Midway, to równie dobrze, tą samą drogą, możecie uzyskać Battlestations Pacific! Jest to ta sama gra, tyle że naprawdę WYPASIONA.
1.Rozbudowany Singleplayer i Multi
2.Nowe tryby rozgrywki
3. ok. 2X więcej jednostek
4. Wojna w sieci! Wykorzystanie wszystkich możliwych jednostek (woda, powietrze, a nawet ląd!), do przejmowania wysp (za pomocą desantu - sterowanie merchami)
5. Miodne KAMIKADZE
6.Ulepszona grafa
7.Zmienione uzbrojenie jednostek z Midway! Teraz w późnych latch wojny, dostępne są wyrzutnie rakiet (samoloty, DD i specjale łodzie desantowe), znakomite do odpierania wrogiego desantu/czyszczenia wyspy
8.Więcej map!
9.Więcej radości z tej prostej zręcznościówki
Parę screenów:
GRA NIE MA ZNACZNIE WIĘKSZYCH WYMAGAŃ
3.jpg tryby
Plik ściągnięto 27 raz(y) 544.26 KB
4.jpg King George V & South Dakota vs Fuso (coś nierówno ustawiłem)
Plik ściągnięto 21 raz(y) 389.19 KB
5.jpg Agonia Fuso
Plik ściągnięto 15 raz(y) 402.53 KB
6.jpg Bitwa Floty USA vs Japs
Plik ściągnięto 23 raz(y) 451.07 KB
7.jpg Na szczęście, nie skupili na mnie swojego ognia
Plik ściągnięto 10 raz(y) 469.44 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_fox6 20 Wrzesień 2009, 18:57, w całości zmieniany 1 raz
Panowie, jeżeli mogliście pozyskać Battlestations Midway, to równie dobrze, tą samą drogą, możecie uzyskać Battlestations Pacific! Jest to ta sama gra, tyle że naprawdę WYPASIONA.
6 razy więcej kasy na razie to kosztuje... O ile 15zł łatwo odłożyć, to 60-80zł to już ciut trudniej...
Wersja dla PL_Andreva, aby mógł się podenerwować:
6 razy wiencej kasy na raźie to koszóje... O ile 15Zł łatfo odłorzyć to 60-80zł to jurz ciót tródniej
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#37 Wysłany: 21 Wrzesień 2009, 09:13
PL_fox6 napisał/a:
Foxiu, dziękujemy Ci za wyczerpujący opis Battlestation: Pacific.
Niezupełnie jest to zgodne z prawda co napisałeś... równie dobrze oznacza kilkukrotnie większe koszty.
A mam takie pytanie... (przyznam że ma ono wielkie znaczenie):
Czy Battlestation: Pacific ma edytor map?
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#38 Wysłany: 15 Luty 2010, 13:04
Ja dzisiaj tą grę kupiłem wcześniej grałem w BattleStations:Pacific ale demo troche poćwiczę i mogę z kimś zagrać przez neta
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Hej mam problem. Gdy uruchomię jakąś misję to gra mi się ładuje i gdzieś po połowie mi się zatrzymuje i uruchamia mi się niebieski ekran. Co mam zrobić?
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Homeworld2 i Battlestations: Midway
#40 Wysłany: 25 Luty 2012, 14:08
Cześć Jestem nowy i jestem wielkim fanem gry Homeworld oraz Battlestations: Midway
Mam pewien problem, i szukalem po googlach,natknąłem się na Was
Mianowicie, nie mam bladego pojęcia gdzie są zapisawane screeny, które robie w trakcie walki.
Mowa o Battlestations: Midway.
Aha, i na tym forum przyjmiecie kogoś, kto szukał forum gdzie można by pogadać o BS:M?
Bo na Battlestations.eu... niezbyt, wiecej tam angielskiego trudno mi cos tam sie odnaleźć. Takie fora są bardziej...przejrzyste
Spotkamy się na lobby? Grywam, z przerwami, ale mam za sobą sporo potyczek. Figuruję pod nazwą Komandor(albo Komandir, niepamietam jak napisałem) Dawno nie grałem, ale znów wracam.
pozdro.
_________________ Wielbiciel Sagi Homeworld I gracz Battlestations: Midway
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum