Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
1. Nie (rozumiem, że mowa o rankingu?)
2. Kampania raczej umarła z przyczyny, że jak była prowadzona upadał ranking... I jako, że nie ma innej chętnej osoby do prowadzenia zwykłego rankingu, kampania jest na razie odwołana.
2. Kampania raczej umarła z przyczyny, że jak była prowadzona upadał ranking... I jako, że nie ma innej chętnej osoby do prowadzenia zwykłego rankingu, kampania jest na razie odwołana.
Znaczy sie, kampania przyciagala wiecej chetnych od rankingu a do tego nie ma chetnego do prowadzenia rankingu wiec zabijmy kampanie? ;P Tez szkoda.
Ostatnio zmieniony przez PL_tnnn 24 Wrzesień 2009, 15:29, w całości zmieniany 1 raz
tnnn. Przy takim nastawieniu się nie pojawi...
Zamiast "szkodować" warto zastanowić się, co samemu można zrobić...
Bo kampania nie ruszy do czasu, aż nie pojawi się osoba, która:
a) może hostować
b) ma dużo czasu
c) jest rozgarnięta
Jak pojawi się taka osoba (a może ty? [A ty co zrobiłeś dla realizacji planu?]) to można zdziałać cuda
Kto broni prowadzić kilka różnych rankingów? Ale do każdego rankingu potrzeba 1 osoby prowadzącej.
Kiedyś był projekt rankingu dla "normalowców"... Ale zaś nie było chętnego do tworzenia.
Ja jestem sam i się nagle nie rozmnożę przez pączkowanie... Kampania stoi do czasu, aż znajdzie się osoba do pomocy.
I jeżeli wszyscy (nie mówię tu tylko do ciebie, bo dużo takich głosów słyszałem) będą tylko mówi:
"a kiedy będzie", "a zrobiłbyś", "szkoda, że nie ma", a nic od siebie nie dadzą, to tak będzie.
Chcesz znać 1 z powodów dla którego UTW wszedł? (poza fajnymi rzeczami w samym modzie) BO KTOŚ COŚ ZROBIŁ DLA RANKINGU!
Ja z chęcią bym ruszył kampanię, ale kiedy mam ją robić, jak muszę teraz:
a) przygotować misje do nowego rankingu
b) sprawdzić moda
c) sprawdzić UTW
d) przeszukać Subsima i ogólnie serwery z modami
e) przygotować plik dla gry SH3 kompresja x1
f) Zahostować grę
g) Zrobić raport
i) Napisać tego FAQ
j) Dopilnować pakietu
k) Przygotować się do poprawek w pakiecie
l) myśleć nad kolejnymi misjami
m) zagrać
n) mieć czas dla siebie....
Powiem tak. Chcesz coś, czego nie ma, to nie narzekaj, że "szkoda, że nie ma", a zrób coś... Choćby głupie misje... Wiesz, jak mi ulżyło roboty, jak CMD Jacek zrobił 5 misji?
Może nastawmy się też na "coś zrobię", a nie tylko "coś wezmę".
Wybacz, ze tak piszę, ale taka postawa mnie ostatnio wkurza, gdy mam nawał roboty....
Finek, ja naprawde doceniam ilosc pracy ktora wkladasz w SH3 (w dowolnej wersji) jak rowniez prace ktora wlozyl sOnar w UTW. Jesli mam byc jednak szczery to przyznam, ze UTW mi po prostu zupelnie nie lezy, co wplywa na moja mozliwosc plywania patroli. Przyznam tez, ze nie ucieszyl mnie fakt, ze kampania (ktora podobala mi sie zdecydowanie bardziej niz ranking) znika na korzysc rankingu. Stad tez moje szkodowanie ktorym to nie mialem zamiaru nikogo urazic ani niczego wytykac (jesli ktokolwiek poczul sie tym dotkniety to przepraszam) - po prostu wyrazilem moj zal i tyle.
Z drugiej strony nikt publicznie nie pisal, ze brakuje ludzi do prowadzenia rankingu czy pisania misji.
Jesli chodzi o mnie to nie znam sie na tyle na edytorze misji aby tworzyc (i wlasciwie testowac) udane misje, szczegolnie w mocno zmodyfikowanym srodowisku takim jak UTW wiec tutaj nie pomoge. Jesli jest taka potrzeba to moge zahostowac gre w SH3 dla 3-4 osob jak rowniez przeliczyc czy wstukac wyniki patrolu. Na nic wiecej nie mam aktualnie czasu - moze za pol roku bedzie lepiej
Tnnn...
W zeszłym rankingu (który ruszył z dużym opóźnieniem po upadku na skutek kampanii) było ogłoszenie, że poszukiwani są hostowie. Czy też czasami inne sygnały, które pozostawały bez odezwy.
Kampania. Po kampanii "Od Pekingu po Brest" następną kampanię miał prowadzić Ml@d, ale on... zniknął... Marco też nie pilnował zbytnio rankingu i tym sposobem ten padł. A byli gracze (jak np. Arek71), którzy tylko chcieli pływać w rankingu, a nie w kampanii.... I na jednym zebraniu poruszono ten temat. Do czasu aż ktoś się nie weźmie za pomoc w rankingu kampania nie ruszy.
Co do edytora. Jak chcesz mogę dać ci szybką lekcję. Jacek taką lekcję przeszedł i już całkiem dobre misje robi. A różnica tworzenia misji do SH3 1.4 i SH3 + UTW jest niewielka. Właściwie da się nawet odpalić misje 1.4 na UTW.... UTW dla twórcy misji to TYLKO 2 zmiany:
a) mniejsza gęsta mgła (zmieniająca możliwości tworzenia misji, dla tych, co nie znali triku gęstej mgły, to nawet wybawienie, że można zrobić misję w deszczu)
b) większa ilość jednostek
Cóż. Kampania już ponad 9 miesięcy "wisi" i trzeba coś z tym fantem zrobić.
Cytat:
przyznam, ze UTW mi po prostu zupelnie nie lezy, co wplywa na moja mozliwosc plywania patroli
A może prościej. CO ci w nim nie leży? Bo zawsze można się zastanowić nad zmianami, ale wiesz... Jak w samochodzie nie pasuje 1 śrubka, to warto o niej wspomnieć, a nie mówić, że cały samochód ci nie pasuje... Łatwiej zmienić, niż projektować od nowa..
Cytat:
Przyznam tez, ze nie ucieszyl mnie fakt, ze kampania (ktora podobala mi sie zdecydowanie bardziej niz ranking) znika na korzysc rankingu.
Powiem ci coś jeszcze... Jeden User powiedział coś podobnego... Tylko to brzmiało mniej więcej tak:
"Smuci mnie fakt, że ranking znika na korzyść kampanii. W kampanii nie potrafię się nauczyć nowego celowania i dlatego mnie ona nie bawi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum