Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#1 Wysłany: 25 Wrzesień 2009, 18:50 LRW 5 - Test UTW:"Operacja Jupiter - O brzasku"
Cytat:
"Operacja Jupiter - O brzasku"
U-Booty: VIIB lub VIIC, Czas misji 2h
1 III 1943 g 05:00 Pogoda: Średnie zachmurzenie. Popołudniu spodziewane opady.
--- Tło historyczne ---
Dnia 12 sierpnia 1942 w Moskwie, Churchill i Stalin spotkali się po raz pierwszy. Zaproponowano wtedy pomysł inwazji na północne ziemie okupowanej Norwegii. Plan ten, choć nigdy nie wdrożony, przeszedł do historii, jako Operacja Jupiter.
A co by było, gdyby jednak udało się zrealizować te plany ?
--- Odprawa ---
Brytyjskie siły uderzeniowe zbliżają się do naszych brzegów, Wywiad donosi o grupie pancerników i lotniskowców. Nasze Ubooty rozstawione są w linii na przewidywanej trasie przeciwnika. A pewnością zmuszą tchórzliwych Aliantów do odwrotu.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 25 Wrzesień 2009, 20:03
Fakt, misja powinna trwać nie dłużej niż 1,5h. Powinienem zbliżyć 3 grupę, ale w sumie, jeśli można zakończyć patrol przed czasem to nie powinno być z tą misją problemu. W sumie to moje pierwsze dzieło.
A sama misja nawet fajnie wyglądała - mod UTW jej służy. Zaczęło się od fajerwerków w oddali. Sam trafiłem KGV (raz) i Norfolka (2 razy), który uciekł w kłębach dymu i ognia.
Na końcu strzeliłem 2 torpedy w kierunku lotniskowca, niestety jeden przed-wypał, a druga trafiła we fregatę.
11.jpg Norfolk ucieka
Plik ściągnięto 101 raz(y) 18.18 KB
22.jpg KGV i Norfolk
Plik ściągnięto 89 raz(y) 19.45 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum