Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 26 Wrzesień 2009, 00:02 Zabezpieczenia gry
No wiec po kilkudniowym czekaniu udalo mi sie dzisiaj odebrac moj egzemplarz BS:M (ze tez im sie oplaca sprzedawac za 12.49PLN)
Szybciutko wrzucilem DVDka do napedu i po calkiem dlugim czekaniu gra byla na dysku. Od razu wzialem bonusowy CD z upgrejdem i rowniez zainstalowalem. Odpalam i co widze? Informacje z SecuRoma (zabezpiecznie antypirackie) ze mam wsadzic plyte do napedu. Jako, ze nie jestem fanem brzeczacego mi pod reka napedu (mam laptopa) to zrobilem sobie obraz dysku i podmontowalem. Odpalam ponownie i co widze? Otoz nic nie widze. Kursor zamienil sie na CDka, pokrecil sie troche po czym... nic sie nie stalo. Sprobowalem jeszcze raz i efekt ten sam. Ok, mysle sobie ze pozniej z tym zawalcze wiec wkladam dvd do napedu, odpalam i... znowu nic. I tak jeszcze dwa razy pod rzad. Wkurzylem sie, zamaskowalem wirtualny naped i tym razem dostalem informacje ze SecuRom prosi abym wsadzil oryginal zamiast kopii zapasowej. W tym momencie juz nie wytrzymalem i po prostu sciagnalem NoCD patcha - i lata jak marzenie.
Jakby tego bylo malo to odbierajac w Empiku pokusilem sie na zakup CSI: 3 wymiary zbrodni (za zaoszczedzone na BS:M 14PLN ) i zgadnijcie co... Znowu wpadlem na SecuRom.
Nie jest to pierwszy przypadek kiedy wpadam na tego zafajdanego SecuRoma w produktach Ubisoftu - pierwsze starcie mialem kiedy moj brat kupil sobie Assasins Creeda - pomimo staran nie szlo odpalic bez usuniecia wirtualnych napedow. Oczywiscie do momentu w ktorym sciagnelo sie NoCD...
Sama gra jest fajna i dziala mi calkiem ok - wiec moze jak troche pocwicze poplyne na jakas batalie A wlasnie - pytanie tylko czy na zmienionej wersji moge poplynac?
Aha i co by nie bylo - do obslugi wirtualnych napedow uzywam Daemon toolsow lite (darmowe w wersji dla prywatnego uzytkownika) zas na BS:M mam paragon ;P
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#4 Wysłany: 26 Wrzesień 2009, 09:28
Jeżeli chodzi o Pacyfika, to mieliście rację i trzeba poczekać aż stanieje, gdyż tam Microsoft Games, stosuje nową technologię zabezpieczającą. Nie ma nawet szans odpalić multi na lewo
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#5 Wysłany: 26 Wrzesień 2009, 09:41
PL_fox6 napisał/a:
Jeżeli chodzi o Pacyfika, to mieliście rację i trzeba poczekać aż stanieje, gdyż tam Microsoft Games, stosuje nową technologię zabezpieczającą. Nie ma nawet szans odpalić multi na lewo
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#6 Wysłany: 26 Wrzesień 2009, 10:07
ma, ma - misji jest... to zależy od trybu rozgrywki, bo mapa potrafi się tak samo nazywać, ale zmieniony jest np. układ wysp i pogoda zostaje ta sama. np. do walki o wyspy tzw. Dominacja - mamy tu jakieś 7 map, do dueli jest ok. 10 itd - więcej nawet nie ma sensu, bo to tylko morze i wyspy. A np. w singlu ładnie zrobili mapę, gdzie jest odwzorowany port w Sydney
1.jpg tym razem atakujemy Pearl Harbor
Plik ściągnięto 24 raz(y) 441.62 KB
soi1.jpg PT podskakuje na falach i naprawdę trudno jest coś trafić
Plik ściągnięto 18 raz(y) 427.11 KB
soi2.jpg z 10 map, robi się 30 (small,medium,large - każda inna)
Plik ściągnięto 13 raz(y) 509.37 KB
soi3.jpg a że jest kilka trybów rozgrywki, to jest ich jeszcze więcej
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#7 Wysłany: 26 Wrzesień 2009, 10:19
PL_fox6 napisał/a:
ma, ma - misji jest...
Aghrrr...
Drobna pomyłka Fox, czy ten sequel ma edytor map?
(Tak miało być)...
Nie, no grafika jest fajna, gra ma więcej możliwości, więcej jednostek (np . kaiteny), ale...
1) Jest jeszcze za droga na masowe batalie.
2) Jak się przekonałeś bez oryginała nie da się grać w multi - patrz punkt nr 1.
Jak cena spadnie poniżej 50 zł to się w nią na pewno zaopatrzę, bo zabawa jest przednia.
Mam nadzieję na add-on w postaci edytora map, chociaż tego typu gra powinna mieć jednostki i tekstury zaszyte raczej w rdzeniu gry a nie w misjach.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 26 Wrzesień 2009, 10:36, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum