Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Minęły mnie DD. Widzę QM. Odpalam 2 torpedy... I zobaczyło mnie takie małe cuś... Pingowanie. Patrzę DD się zbliża... Czekam, aby złapać dobry unik. Dobrze... już wiem, ja.... ŁUP od pleców... Taran przez całą długość i bomby od rufy do dziobu... Drugi DD się tak podkradł, że nie zauważyłem
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#3 Wysłany: 28 Wrzesień 2009, 19:14
Ahhh! chęć ataku przeważyła i olałem eskortę. Po 3 wyjściu na peryskopową, przy 4w, wynurzył mi się kiosk (ZNOWU!) I zostało 16%, zejście awaryjne pod wodę, dokończyło dzieła zniszczenia. Queen Mary dostała ode mnie 1 torp
"""
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#7 Wysłany: 28 Wrzesień 2009, 20:38
Nareszcie dobry patrol... kilka KIA miło zobaczyć...
Po prostu aż mnie w dolku ściska że sOnar nie przerobił SH4+UBM...
Wyszło by pewnie cudo, i pewnie bysmy ubootami już grali...
BTW. Czy rzeczywiście kilka jednostek o różnym stopni trudności ELITE + VETERAN + COMP daje równe szanse?
Ja trochę podkręciłem eskortę i w SH4 cała eskorta ma ten sam poziom trudności...
Elite+Veteran+Comp daje tą siłę, że każdego trzeba inaczej unikać, a nigdy nie wiesz, kto płynie...
Powiedzmy, że płynie Comp, a ty myślisz, że Elite
Zanurzasz się... A on zwalnia (zamiast pędzić), bo jeszcze nie jest pewny i łapie twój unik i szarżuje i rzuca celniejsze bomby, niż szturmujący DD....
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#9 Wysłany: 28 Wrzesień 2009, 22:29
Mnie zatopiły te same DD-ki, które załatwiły Finka i Tes-a. Oj ciężko ich było uniknąć. Za to przyłączyłem się do loży szyderców, obserwując poczynania Syguły, Sebola i Zyźka.
Swoją drogą zrobiłem sobie misję z XXI kontra Queen Mary - wynik: Królowa zeszła po 11 torpedach pod kil.
A to prawdopodobna przyczyna mojej zguby, ktoś tuż obok szalał na powierzchni i ściągnął eskortę - cyt "są jeszcze daleko"
1.jpg
Plik ściągnięto 115 raz(y) 37.08 KB
2.jpg
Plik ściągnięto 110 raz(y) 35.08 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Bo byli i mnie minęli.... Tylko peryskop został potem zauważony przez tą małą motorówkę i dalej się posypało... Nie zauważyłem DD zachodzącego, unikając drugiego i tak jakoś przejechał....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum