Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
jeszcze tak przepięknej produkcji radzieckiej to nie widziałem. Bohaterski kapitan holownika, sadystyczny dowódca u-boota i dwóch jakże interesujących marynarzy amerykańskich.
Jestem właśnie świeżo (5 minut) po pierwszym odcinku... I co rzuciło mi się w oczy.... "Budżetowość".... Kiepska gra, drętwe sceny i Hitler z jednym wąsem (a nie dwoma wąsikami)...
Mam nadzieję, że dalsze odcinki będą choć ciut lepsze...
Jedna zaleta.... Przy tej superprodukcji nagle szary świat wygląda piękniej
Drugi odcinek był ciekawszy.... Nawet że powoli sztywne aktorstwo przechodzi w coś lepszego.... Kapitan tego kutra fajny Scena nalotu też fajna... Rozbroiło mnie, jak marynarz stoi za karabinem, ujęcie samolotu, a potem kapitan w samym ręczniku stoi za karabinem przy towarzystwie nagich załogantów
Ps. Kto w końcu zatopił Edynburga? Bo zrozumiałem, ze.... angielskie niszczyciele? Czy to lektor źle przeczytał, czy też przypadkiem go trafili? Ktoś rozumie ruski i słuchał oryginału?
Zakończenie 7... Jakby to leciało w telewizji co tydzień, to bym chyba palce obgryzł niecierpliwiąc się, czy uratowano amierikancow i kotka.
Wielkie dzięki Zyziowi, że udostępnił to klanowi... Nie mówię, że obejrzałbym to jeszcze raz, ale film nie był tragiczny. Był znośny. Może są przekłamania, ale nie większe, niż w kinie Hollywoodu...
Mnie się film podobał.
Andrev. Mam nadzieję, że się nie obrazisz, jak jeszcze Pawliczek podżyczy filma, zanim wyślę do ciebie? Bo tak to potem ty będziesz musiał odsyłać, a tak to Pawliczek obejrzy i potem ci podeślemy. Pawliczek ma czas, to pewnie w tydzień/dwa da radę obejrzeć.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#25 Wysłany: 6 Październik 2009, 07:59
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Andrev. Mam nadzieję, że się nie obrazisz, jak jeszcze Pawliczek podżyczy filma, zanim wyślę do ciebie? Bo tak to potem ty będziesz musiał odsyłać, a tak to Pawliczek obejrzy i potem ci podeślemy. Pawliczek ma czas, to pewnie w tydzień/dwa da radę obejrzeć.
Spoko. No problemo.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 6 Październik 2009, 08:01, w całości zmieniany 1 raz
Jako uzupełnienie filmu polecam przeczytać świetny artykuł z bieżącej prasówki, który opisuje całe zdarzenie z perspektywy naocznych światków. Dodatkowo analizowano wpisy do dzienników pokładowych i zdanych raportów, którego źródła umieszczono w bibliografii tekstu. Jeśli temat Was na tyle zainteresuje to wkrótce umieszczę kolejną cześć artykułu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum