POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Patrol 12
Autor Wiadomość
PL_Markow 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Marcin

#1  Wysłany: 7 Październik 2009, 23:06   Patrol 12

(U-BOATS: TOTAL WAR MOD GAME)

(MURMAŃSK AMBUSH)

1942.06.07 / 17:00
u-boats: VIIC 1942 all players
crew: veterans
game time: 2 hours max
game level: 100% realistic
(lower levels for noobs only)

Find a convoy and attack!

author: W.A.R.D.C_sOnar
www.submania.fora.pl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sygula1 SURV [przeżył]
43 433 BRT

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

PL_Marco SURV [przeżył]
25 585 BRT

PL_Markow SURV [przeżył]
25 137 BRT

PL_tes SURV [przeżył]
11 897 BRT

PL_Cmd_Jacek SURV [przeżył]
10 992 BRT

W.A.R.D.C_sOnar KIA [nie przeżył]
8 507 BRT

PL_wolfx SURV [przeżył]
5 496 BRT

PL_Andrev SURV [przeżył]
4 320 BRT

Płyniemy sobie na Rosjan . Cich predkość , nasłuchuje ...

RESZTA JUTRO

PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

Imię: And

#2  Wysłany: 8 Październik 2009, 08:31   

Andrev stał przed drzwiami. Delikatnie zapukał. Rozległo się ostre "wejść!". Komandor na jego widok uniósł się w fotela.
- Witam kapitanie, jest pan już gotowy do drogi na Pacyfik?
- Oczywiście, co to za pytanie - odrzekł Andrev, marszcząc brwi - przecież rozkaz wyjścia w morze był wydany dwie godziny temu, a zaraz potem holownik sprowadził nas do portu.... Na pański osobisty rozkaz.
- Tak, rzeczywiście - kiwnął głową dowódca flotylli. - Widzi pan kapitanie Andrev, nastąpił zbieg niepomyślnych okoliczności i Pański udział w walkach na Pacyfiku jest hmm... niemożliwy do realizacji. Jednak niech się pan nie cieszy. Z raportu B-Dienst wynika, że do Murmańska zbliża się dość istotny konwój z pomocą dla Sowietów. Niestety nie byliśmy w stanie zaatakować go wcześniej, a obecnie znajduje się on niemal u celu....
- Jak duże jest stado? - bezceremonialnie przerwał Andrev.
- O, niech Pan będzie spokojny - uśmiechnął się Komandor - razem z panem 8 ubootów będzie próbowało zniszczyć ten konwój.
- Tylko podobno walczymy według nowej procedury UTW, prawda to?
- Tak, ale procedura różni się w kilku drobnych sprawach jeśli chodzi o procedury ataku, w czasie patrolu będzie Pan miał dużo czasu na zapoznanie się z nią... liczę na jakieś sukcesy, to chyba jasne...
Andrev odwrócił się uznając że to koniec rozmowy...
- Aha, kapitanie - zimne stalowe oczy komandora wwiercały się w czaszkę Andreva - inne załogi mają już doświadczenie bojowe. Pan ma przede wszystkim przeżyć, zrozumiano?
- Tak jest!

Pierwszy cel (co ciekawe 2000 BRT) schodzi dopiero po drugiej torpedzie...

Drugi cel ginie w efektownej eksplozji...
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 8 Październik 2009, 08:32, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Cmd_Jacek 
Viceadmiral

Kraj:
poland

Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#3  Wysłany: 8 Październik 2009, 09:08   

Podejście rozpocząłem 3w. na W. W oddali majaczyły się choinki :schock ???? - co to święta idą ???? Ale nic to, wchodzę dalej. Ominąłem jednego Novika, drugiego miałem na prawej burcie. Ale z przodu wyskoczył uzbrojony Trałler -zauważył nas ?????. Skręciłem w kierunku frachtowców. A ten mały pypek zaczyna krążyć wokół mnie - ani nie można wychylić peryskopu, ani przyspieszyć. Krąży jak komar wokół mnie, czasami kilka metrów ode mnie przepływał. Pewnie nie miał ASDIC-a, ale bałem się wychylić peryskop.

Zdołałem w końcu wystrzelić torpedy w kierunku Chathman Troop Ship, dostał ode mnie dwie. Potem trafiłem i zatopiłem Cargo Streamera. I cóż z tego jak ciągle miałem na ogonie eskortę.
Celuję w kolejnego cargo streamer-a - wybucha, ktoś go sprzątnął. Ale idzie następny i ten jest już mój. W końcu udało mi się oddalić eskorcie, ale konwój już mnie minął. Wystrzeliłem ostatnie torpedy w kierunku oddalającego się lecz płonącego C2, lecz nie trafiłem.

Załączam także tabelki.

cargo.jpg
jedynie to mogłem obserwować
Plik ściągnięto 113 raz(y) 70.14 KB

trzmiel.jpg
nie dawał mi spokoju
Plik ściągnięto 116 raz(y) 29.7 KB

tab1.jpg
Plik ściągnięto 111 raz(y) 33.04 KB

tab2.jpg
Plik ściągnięto 121 raz(y) 141.18 KB

ściana i tak zawsze swoje wie"

PL_Markow 
Bootsmann

Kraj:
poland

#4  Wysłany: 8 Październik 2009, 09:49   

Płyniemy sobie na Rosjan . Cicha prędkość , operator hydrofony nasłuchuje , współrzędne wyznaczone. A ja , słucham sobie muzyki , leże na koi o zastanawiam się co to za laska jest na plakacie i radiooperatora .
Sielankę przerwał pierwszy raport o kontakcie , to był okręt wojenny , a miało być tak fajnie .
Parę spraw mi nie pasowało . Po pierwsze to godzina 17:00 , było za widna ja dla mnie . Po drugie z nasłuch hydrofonu wynikało że nam reszta stada z prawej burty , bardzo blisko . Po trzecie koleś z lewej burty już zaczęło podchodzenie do konwoju , ZARAZ SIĘ ZACZNIE
Ustawiam ubota na północ zwalniam by ta ruska łajba mnie nie namierzyła , dziwny ten DD jak z czasów Cara ,3 kominy , jasny kamuflaż.
Wygląda na to że do konwoju podpływam ostatni , w ciemnościach przeszukuje książkę by zidentyfikować jednostki , nie zabardzo mi to wychodzi , wstępne obliczenia , wyrzutnie otwarte i poszły , mała poprawka , widze jakiegoś Niszczyciela , trzecia poszła …. Po chwili jedna torpeda trafiła Niszczyciel się nadział .
Jest 17:36 - Novik Class 1310 BRT
17:51 - US Large Cargo 14 021 BRT
Namiary były w miarę dobre , konwój sam podpływał pod wyrzutnie , odległość 1700- 2000 m
Byłem na tyle daleko że DD rzadko mnie odwiedzały , waliłem do wszystkiego co pływało , efekt końcowy całkiem całkiem , jestem zadowolony .
Dzięki za grę do zobaczenie a oceanach i morzach ahoj

Rozszerzenie 'bmp' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany.

o grze.jpg
Plik ściągnięto 6534 raz(y) 101.75 KB

Ostatnio zmieniony przez PL_Markow 8 Październik 2009, 09:53, w całości zmieniany 1 raz  

PL_tes 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 8 Październik 2009, 10:26   

Markow zapomniales dodac sobie DD^^. Finek popraw prosze.
Jak nie podajesz typow zalaczonych okretow, to powinienes umiescic screeny tabelek (sa najwazniejsze), tak jak to zrobil Cmd_Jacek. Niestety, to forum nie pozwala edytowac postow po uplywie 45 minut.

Dobra robota!
tes
Ostatnio zmieniony przez PL_tes 8 Październik 2009, 10:28, w całości zmieniany 2 razy  

PL_Markow 
Bootsmann

Kraj:
poland

#6  Wysłany: 8 Październik 2009, 11:33   

-ten raporcik ta taki bez przygotowania , okazało się że nie mam wszystkich tabelek , pyzatym byłem pewien że zrobiłem screena z ksiązki pokładowej a go nie było
-co do edycji to się dowiedziałem o tym dopiero dzisiaj
-może następnym razem będzie więcej informacji w raporcie , będzie pełny

PL_Renegat 
Leutnant zur See

Kraj:
poland

Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3

#7  Wysłany: 8 Październik 2009, 11:47   

Jak na pierwszy raport z patrolu nie jest źle Markow przy okazji gratuluję Tobie oraz kolegom wyników :)
Wczorajszy patrol dla mnie osobiście trochę nieudany tylko jedno zatopienie torpedy niby wchodziły w cel lecz nie zatapiały :| cóż ale i tak cieszę się że przeżyłem jednak z ruskimi nie ma żartów jeszcze raz gratuluję wszystkim.

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#8  Wysłany: 8 Październik 2009, 16:11   

To mam prośbę... To może mi ktoś zrobić tą listę? Bo przyznam, że do soboty 15:00 jestem zabiegany i nie mam teraz czasu grzebać po tej tabelce. Wystarczy skrócona wersja = tonaż pełny+liczba jednostek... Po prostu mam strasznie ciężki tydzień [a film jeszcze ciąży].
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

PL_tes 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#9  Wysłany: 8 Październik 2009, 17:36   

Cytat:

Sygula1 SURV [przeżył]
ChathamType Troop : 5688 BRT
Ore Carrier : 8032 BRT
Small Tanker (l) : 4131 BRT
Cargo Streamer (l) : 5492 BRT
T3 tanker (l) : 11585 BRT
Arrrow tanker : 8506 BRT

Razem: 43 433 BRT

PL_Marco SURV [przeżył]
Arrow Tanker : 8508 BRT
T3 Tanker (l) : 11583 BRT ( trafilem go 2 razy :beksa: - dopisek tes)
Cargo Streamer (l) : 5494 BRT

Razem: 25 585 BRT

PL_Markow SURV [przeżył]
Large Merchant : 14021 BRT
ChathamType Troop : 5689 BRT
Cargo Streamer : 5427 BRT
DD Novik : 1310 BRT

Razem: 25 137 BRT + 1310 BRT (DD)

PL_tes SURV [przeżył]
C2 Meduim Cargo (l) : 6404 BRT
Cargo Streamer (l) : 5493 BRT

Razem: 11 897 BRT

PL_Cmd_Jacek SURV [przeżył]
Cargo Streamer (l) : 5495 BRT
Cargo Streamer (l) : 5497 BRT

Razem: 10 992 BRT

W.A.R.D.C_sOnar KIA [nie przeżył]
Arrow Tanker : 8507 BRT

Razem: 8 507 BRT

PL_wolfx SURV [przeżył]
Cargo Streamer (l) : 5496 BRT

Razem: 5 496 BRT

PL_Andrev SURV [przeżył]
Passanger/Cargo : 2305 BRT (zly czlowiek, zatapia niewinne rodziny)
Coastal Merchant : 2015 BRT

Razem: 4 320 BRT

LEGENDA:
(l) - wersja light

Mam nadzieje, ze nie zrobilem pomylki.

PS.
Do tych wszysykich, ktorzy atakowali polskie statki. WSTYD, jeszcze raz WSTYD. Za kare kazdy zrobi po raporcie :lol

P
/tes

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi