Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#1 Wysłany: 15 Październik 2009, 11:24 Dlaczego warto grać w stare gry?
Właśnie odkryłem "Call ofDuty" i jestem zachwycony tą giercówą... wiem, wiem... jestem o kilka lat zapóźniony... ale jednak warto grać w stare gry - są prawie same zalety:
+ gra (mam na myśli oryginał) jest tania
+ wreszcie można grać na full detalach
+ gra jest już w pełni spatchowana
+ czujemy przyjemność z zakupu bo gra jest tania i wreszcie można grać na full detalach
+ nie mamy wyrzutów sumienia, jeśli chodzi o obciążenie budżetu... bo gra jest tania
- Ciężko znaleźć towarzystwo do gry w trybie multiplayer
Oczywiście, "cofając się" nie należy zagłębiać się w mrokach historii zbyt głęboko, bo kiedyś standardem był DOS i VGA... a gry w rozdzielczości 640x480 wyglądają hmmm.... dość słabo.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 15 Październik 2009, 11:46
Dokładnie, w pełni popieram. Sam w ten sposób nabyłem wiele ekstra gierek, np. Neverwinter Night, albo Dawn of War.
Z tym brakiem chętnych do multiplayer-a, to nie jest tak do końca. Przykłady SH3 . Counter Strike, DOW i wiele innych. Jak gra jest dobra to multiplayer żyje długo.
Swoją drogą Call of Duty, zapamiętałem za bombową, wyśmienitą, superową itd. itd. scenę ze Stalingradu - "Wróg u bram" się kłania.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
#3 Wysłany: 15 Październik 2009, 14:58
PL_Cmd_Jacek napisał/a:
Swoją drogą Call of Duty, zapamiętałem za bombową, wyśmienitą, superową itd. itd. scenę ze Stalingradu - "Wróg u bram" się kłania.
Szczerze mówiąc, zaskoczyła mnie już jazda autem w misjach amerykańskich, brytyjska ucieczka ciężarówką i strzelanie z dział przeciwlotniczych do samolotów było bombowe...
Ale jak zobaczyłem Stalingrad, a właściwie gruzy Stalingradu to wypadłem z kapci... po prostu na żywo odczułem potworność wojny...
Imię: Piotr
Ulubiona Gra: WoT Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 06 Lip 2008 Posty: 112 Skąd: Reda
#4 Wysłany: 15 Październik 2009, 16:53
Gram od 3 miesięcy regularnie.
Teraz zainstalowałem: UNITED OFFENSIVE.
Jest misja gdzie lecisz B-17. Poezja...
_________________ "O ile możności żyć bez zwolenników. Jak niewiele znaczą zwolennicy, pojmuje się dopiero wtedy, kiedy się przestało być zwolennikiem swoich zwolenników." Friedrich Wilhelm Nietzsche
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#6 Wysłany: 15 Październik 2009, 23:12
stare gry wymiatają osobiście mogę się pochwalić malutką kolekcją:
CoD + CoD United Ofensive (płytkę muszę odebrać od kuzyna bo mu pożyczyłem)
Neverwinter Nights + Shadows of the Undertide i Hordy Podmroku
Operation Flashpoint + Resistance (klasyka)
i oczywiście klasyk nad klasyki
Silent Hunter 2 (ale grafa się chrzani... to przez GF 8600 GT -.-)
Dobra może SH2 to nie klasyk nad klasykami bo z tych w które grałem to najwspanialszymi były CoD i Max Payne 1 i 2 (nie wiem czemu ale zawsze płacze na końcówce Maxa 2) ale co? też klasyka
Paradoks CoD'a u mnie... do pełnego szczęścia brakuje mi tylko CoD2 jak już sobie kupie i odzyskam płytki od kuzyna podeśle screena
CoD + UO
CoD 4 MW
CoD:WaW
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#7 Wysłany: 15 Październik 2009, 23:14
Andrev, jeżeli Stalingrad z CoD jedynki poraził cię klimatem, to spróbuj (o ile maszyna pozwala) Stalingradu z CoD: WaW. Tam jest dopiero mrok i ciężka atmosfera, muzyka świetnie to podkreśla.
#9 Wysłany: 16 Październik 2009, 09:34
Storm87 napisał/a:
Andrev, jeżeli Stalingrad z CoD jedynki poraził cię klimatem, to spróbuj (o ile maszyna pozwala) Stalingradu z CoD: WaW.
No właśnie...
CoD: WoW pasuje do tego tematu jak pięść do oka.
Filmik rzeczywiście niesamowity, ale...
ani to tanie, a trzeba grać na minimalnych detalach - to tak jak kupić telewizor plazmowy full-HD 52 cale oby oglądać telewizyjną "jedynkę"...
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#10 Wysłany: 16 Październik 2009, 20:38
Ale żeby być w temacie, nigdy, przenigdy nie kupuję gier premierowych. Czekam aż cena spadnie do ok. 20-30 zł. Jeźeli gra jest naprawdę tego warta, gotów jestem wydać ok. 50, 60 max.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum