Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Zaczęliśmy prawie w jednej linii płynąc na W. Zyziek zauważył, że ma armatę i jak tylko zobaczył obcy okręt zaczął walić w niego z działa, po czym zanurzył się. Podchodziliśmy do konwoju i rozopczęliśmy atak. W co celowałem, to wybuchało wcześniej. Ktoś był pierwszy. Generalnie statki nie chciały tonąć. Jeden C2 dostał w sumie 4 torpedy i odpłynął. Arrow tanker poszedł po 6. Ale do rzeczy. Eskorta nie próżnowała, dorwała kolczastego, potem poległ Markov i Pablo. Ja ubiłem Granvilla oraz co mnie bardzo cieszy z ok 2km Large Merchant ( puściłem mu 2 torpedy, ale w sumie wystarczyła jedna - złamał się w pół). Potem zacząłem płynąć razem z konwojem przeładowując torpedy. Uszkodziłem Ore Carrier, ale odpłynął. Zatopiłem kolejno parowca oraz amunicyjniaka. DD-ki cały czas polowały i w końcu dorwały Clana. Po czasie Syguła w zemście za zmarnowane torpedy wynurzył się i działa rozpoczął bój z DD-kam Wynik ...... nieznany - Zyziek wyłączył serwer .
merchant.jpg tlusty kasek - 14000 GRT
Plik ściągnięto 4250 raz(y) 7.39 KB
rudiwoec.jpg uszkodzony rudowiec
Plik ściągnięto 4250 raz(y) 10.89 KB
wrak.jpg amunicyjnemu zrobiłem zdjęcie na dnie
Plik ściągnięto 4250 raz(y) 8.84 KB
gran.jpg Pierwszy trafiony - wreszcie
Plik ściągnięto 84 raz(y) 55.15 KB
cargo_1.jpg parowiec tonie
Plik ściągnięto 84 raz(y) 48.67 KB
status.jpg bez uszkodzen
Plik ściągnięto 87 raz(y) 83.98 KB
tab1.jpg
Plik ściągnięto 88 raz(y) 27.69 KB
tab2-1.jpg
Plik ściągnięto 94 raz(y) 159.52 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 20 Październik 2009, 23:32, w całości zmieniany 1 raz
Jak zwykle padłem pierwszy ;D jak ktoś dobrze powiedział " białą szmatę na peryskop i do góry " ... już chyba wiem gdzie popełniałem błędy... ponad cała naprzód i 60 m bez żadnych uników (czyt. skrętów itp ) 1. Może zanurzenie awaryjne a po 2 100 m a nie 60
... Ja byłem trochę zły ;< na siebie . Podejście tak jak zaplanowałem , odbiłem na prawa stronę konwoju ja k się okazało mijając bejkolczastego i jeszcze kogoś, niszczyciele unikałem te co dopadły bejkolczastego ale do czasu jak spotkałem 2 DD -ki .ostro na dół, potem stop silniki i nasłuch , zwrot w prawo o 90 stopni 1 , 2 węzły i nasłuch. Wiecie koleś z szumonamiernika informował mnie tylko o jednym DD za rufą , byłem pewien ze ten drugi popłyną dalej , powoli na peryskopową , cos mi nie dawało spokoju ale ten od nasłuchu podaje że DD się oddala . Tak jeden się odalis a o drugim zapomniał poszedł i zasypał mnie puszkami na nic już nie było czasu , szubka śmierć .
Gratulancie chłopaki , nie licząc paru pudeł było na co popatrzeć .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum