Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
PL_Marco - SURV
Tonaż okrętów wojennych - 2700 BRT (2xDD)
Tonaż okrętów handlowych - 36 337 BRT (5xmerch)
================
Suma: 39 077 BRT
----------------------------------------------------
W.A.R.D.C_sOnar - SURV
Tonaż okrętów handlowych - 32758 BRT (4xmerch)
----------------------------------------------------
Cpt.McClane - SURV
Tonaż okrętów wojennych - 4814 BRT (4xDD)
Tonaż okrętów handlowych - 20500 BRT (3xmerch)
================
Suma: 25314 BRT
---------------------------------------------------
PL_Wolfx - SURV
Tonaż okrętów handlowych - 21526 BRT (3xmerch)
Zyziek_b - SURV
Tonaż okrętów handlowych - 16867 BRT (4xmerch)
Matrose - KIA
Tonaż okrętów handlowych - 6911 BRT (2xmerch)
--------------------------------------------------
PL_Tes - KIA
Tonaż okrętów handlowych - 7365 BRT (1xmerch)
--------------------------------------------------
PL_Fox6 - KIA
bez zatapiania
Suma zatopionych okrętów 28 o łącznym tonażu 149818 Ton.
Patrol rozpoczęliśmy na powierzchni płynąc blisko siebie.Natychmiast na wprost przed nami
zobaczyliśmy kłęby dymów płynącego w naszym kierunku konwoju.....jeden po drugim nasze suby znikały pod wodą, tylko nieliczni nadal pozostali na powierzchni lecz po chwili i oni postanowili skryć się w głębinach.
W czasie gdy ja starałem się obrać optymalną pozycję wyjściową do ataku ktoś już rozpoczął atak .
PL_Y - KIA [nie przeżył]
Zatopił 3 frachtowce na łączną kwotę 33000 BRT
Uszkodził 2 inne frachtowce
PL_Z - KIA Liczony [rozłączony podczas lub po walce]
-C2+T3+T2 = 27500 BRT
Twoja metoda pasuje pod "PL_Y", ale brakuje jednego członu. Ilości zatopionych statków przez gracza, a to bardzo ważne podczas wpisywania do rankingu. Policzenie statków i dopisanie ich do tonażu spisanego z tabeli głównej to tylko 5 minut, a znacząco ułatwia życie wpisującemu... No i jest taka zasada, że 1 screen z gry się zawsze wstawia. No, ale znając ostatnią tendencję do rozbudowanych komentarzy do misji (co mnie bardzo cieszy), to podejrzewam, że screen niedługo pojawi się w jakiejś odpowiedzi
Finek Autor wie, uzgadnialiśmy na ventrilo ze już ja rano dopisze ile czego kto bo mam kompletne tabelki.
Aha Zyziek tą 155 tonową łupinkę zapisałem tobie.
PS. Nic Ci nie umknie Watsonie
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 26 Październik 2009, 10:45, w całości zmieniany 1 raz
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#6 Wysłany: 26 Październik 2009, 14:57
misja może i dobra, ale ta gra całkiem zniechęciła mnie do jakiejkolwiek działalności w Sh3.
chodzi mi głownie że wystrzelałem się z torped (wszystkie trafiły) tylko że jednostki te dostały od kogoś innego parę sekund wcześniej. W tej chwili zadałem sobie pytanie, po co właściwie tracę tyle czasu na patrol, skoro ani nie mam z tego rozrywki, ani dobrych wyników? Nic mnie nie zabiło, tylko tym razem wyszedłem z gry, całkiem zniechęcony. może jeszcze spróbuję zagrać.
PL_Y - KIA [nie przeżył]
Zatopił 3 frachtowce na łączną kwotę 33000 BRT
Uszkodził 2 inne frachtowce
PL_Z - KIA Liczony [rozłączony podczas lub po walce]
-C2+T3+T2 = 27500 BRT
Twoja metoda pasuje pod "PL_Y", ale brakuje jednego członu. Ilości zatopionych statków przez gracza, a to bardzo ważne podczas wpisywania do rankingu. Policzenie statków i dopisanie ich do tonażu spisanego z tabeli głównej to tylko 5 minut, a znacząco ułatwia życie wpisującemu... No i jest taka zasada, że 1 screen z gry się zawsze wstawia. No, ale znając ostatnią tendencję do rozbudowanych komentarzy do misji (co mnie bardzo cieszy), to podejrzewam, że screen niedługo pojawi się w jakiejś odpowiedzi
Z góry przepraszam za nie regulaminowy raport PL_CMDR Blue R ,przyjąłem do wiadomości i obiecuję że jeśli kiedykolwiek będę jeszcze takowy opracowywał będzie zrobiony według oficjalnego wzoru.
Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko że to mój drugi raport z patrolu a pierwszy
z taką ilością zatopionych jednostek zrobiłem kilka screenów tabelek i pogubiłem się z tym,cóż jestem zielony jak trawa na wiosnę i podpatrując Was staram się czegoś nauczyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum