Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jak wiecie jest w planach intro do strony klanowej. Chyba każdy wie co to jest intro.
A co to jest preloader ? A to takie coś co jest przed intrem. Wiadomo intro ma swoja wagę i zanim się załaduje może minąć powiedzmy 30 - 40 sekund a użytkownik może np. pomyśleć że strona nie działa, ale gdy jest preloader widzi że coś się ładuje.
Poniżej w linku można oglądać kilka ciekawych przykładów preloaderów.
A co wy byście widzieli jako taki preloader do naszego intra ?
Może tak:
"Czarne tło, w środku głębokościomierz i wskazówka poruszająca się jako wskaźnik"
Bodajże pomysł U-96, można by tak ustawić że np. szło by od zera do 100m (100m jako 100%) lub na odwrót powiedzmy z 100m na 0m (w tym wypadku fajny efekt dla znawców tematu - że się okręt wynurza - zaskakuje intro !)
Czekam na wasze pomysły, aha jak ktoś "siedzi w temacie" i chce pomóc zapraszam.
Może tak:
"Czarne tło, w środku głębokościomierz i wskazówka poruszająca się jako wskaźnik"
Bodajże pomysł U-96, można by tak ustawić że np. szło by od zera do 100m (100m jako 100%) lub na odwrót powiedzmy z 100m na 0m (w tym wypadku fajny efekt dla znawców tematu - że się okręt wynurza - zaskakuje intro !)
Dobre, naprawdę mi się podoba!
Moja propozycja (pamiętacie scenę konwojową z "Das Boot"?
Cytat:
W lornecie pojawia się strzelający niszczyciel, (tu kultowe Alaaaarm!) - okręt podwodny zaczyna się zanurzać pod wodę od 0 do 100%.
Nie wiem jak się wykonuje takie preloadery, ale jako źródło propoowałbym SH4 + UBM + jakiś ciekawy mod graficzny: mamy tu ubooty i mamy piękne widoczki, bo szczególnie ładnie UBM wypada przy wschodzie/zachodzie słońca.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 12 Październik 2009, 19:01, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#3 Wysłany: 12 Październik 2009, 19:05
Cytat:
Bardzo ciekawy pomysł ja bym proponował opcję od 100 do zera bardziej zaskakujące
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
A może animacja przedstawiająca ładowanie torpedy do wyrzutni?
Powiedzmy wzdłużny przekrój wyrzutni z wsuwającym się "cygarem". Wsunięcie całej torpedy oznaczałoby 100% załadowania intro. Pomysł żywcem ściągniety z animacji przeładowania wyrzutni w grze, ale myślę, że jako propozycja godna rozważenia )
Można też dodać kilka wariacji w tym temacie - powiedzmy po wsunięciu torpedy zamknięcie z trzaskiem wyrzytni, bądź też charakterystyczny dźwięk otwieranych pokryw wyzrutni co tez mogłoby oznaczać koniec ładowania i start intro.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 27 Październik 2009, 16:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum