Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
1942.04.14 / 06:00
u-boats: VIIC/41 1942 all players
crew: veterans all players
game time: 2 hours max
game level: 100% realistic
(lower levels for noobs only)
PL_Cmd_Jacek - SURV
CV Illustrious 23000 GRT
BB Hood 48360 GRT
-------------------------------------
Razem: 71360 GRT
-------------------------------------------
Piękny słoneczny poranek wprawia załogę w dobry nastrój, tym bardziej że w oddali zauważamy dymy. Z mgły wyłaniają się niszczyciele, a za nimi ..... ciężkie okręty wroga. Szykujemy się do ataku, gdy dochodzi do nas wiadomość o zatopieniu PL_Marco - a on tylko wyszedł na chwilę . Eskorta już o nas wie. Podchodzimy do ataku na lotniskowiec, wypuszczamy pierwszą torpedę, kiedy wybuch zatrzymuje wrogi okręt, a nasza rybka mija cel. Ano nic bo przed nami lepszy kąsek - duma floty brytyjskiej, a przecież w gazetach pisali że Bismarck go zatopił - ach ta propaganda sukcesu. Teraz pytanie - z której strony Hood ominie lotniskowca, na szczęście wybrał naszą stronę. Przymierzamy nasz 3 torpedy - cel pal - ale co on robi - zwalnia. 2 torpedy minęły cel, a jedna trafiła w dziób. Ale to nie koniec, bo jedna z naszych rybek eksplodowała na burcie uszkodzonego lotniskowca, przypieczętowując jego los. Wycelowałem ostatnią torpedę z wyrzutni rufowej - w celu - potężna eksplozja pod wieżą B powoduje, że okręt zanurza się, a my cieszymy się z kolejnego sukcesu. Ale eskorta nie próżnuje, pingi odbijają się od kadłuba, a bomby eksplodują wokoło. Nasze manewry są jednak skuteczne i wyrywamy się z okrążenia. Niestety, dochodzą do nas informacje o kolejnych u-bootach zatapianych przez eskortę.
hood1.jpg cel w zasięgu
Plik ściągnięto 5426 raz(y) 11.09 KB
Hood3.jpg Duma floty brytyjskiej pogrąża się w odmętach oceanu
Plik ściągnięto 94 raz(y) 19.17 KB
status.jpg
Plik ściągnięto 99 raz(y) 79.93 KB
tab1.jpg
Plik ściągnięto 100 raz(y) 25.84 KB
tab2.jpg
Plik ściągnięto 104 raz(y) 22.79 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 28 Październik 2009, 23:08, w całości zmieniany 1 raz
Ano nic bo przed nami lepszy kąsek - duma floty brytyjskiej, a przecież w gazetach pisali że Bismarck go zatopił - ach ta propaganda sukcesu.
PL_Cmd_Jacek napisał/a:
(...) potężna eksplozja pod wieżą B powoduje, że okręt zanurza się, a my cieszymy się z kolejnego sukcesu. Ale eskorta nie próżnuje, pingi odbijają się od kadłuba, a bomby eksplodują wokoło.Nasze manewry są jednak skuteczne i wyrywamy się z okrążenia.
Studowałeś "propagandę sukcesu" czy jak? Dawno się tak nie uśmiałem... piąteczka!
Walka o pierwsze miejsce trwa (żałuję, że nie mam teraz czasu zagrać.. Najwcześniej mogę zagrać w przyszły weekend...)... Po tym patrolu Marvo vs Jacek, różnica tylko 0,19 punktu!
Na peryskopowej zobaczyłem niszczyciela no to nura dałem tak jakieś 120m i powolutku by zająć dobrą pozycje do ataku konwoju .
Czy tylko ja miałem nadzieje ze za niszczycielami będą mechy ?
Jak sie znowu wyłoniłem lotniskowca i Hood nie było a przed moimi oczami pojawiły sie statki eskorty , masa statków wiec bez liczenia odpalam , zdążyłem tylko 1 albo 2 torpedy bo na karku juz miałem DD . Ja nura a on ssrruuu , wyrzutnie rufowe zalane , przedział diesla i elektryków tez , rufowe kajuty pod sam sufit w wodzie , wszyscy usuwają uszkodzenia , balast wypuszczony , raporty o krytycznym poziomie wody na pokładzie , wyrównuje na 35m , krytyczny poziom widy , nie dajemy rady kapitanie ,daje wynurzenie może ktoś się zdąży ewakuować a morze jest duże i szerokie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum