Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Czołem! Oświeccie mnie jeśli wiecie, na jakiej zasadzie dzieliła się siatka nawigacyjna Kriegsmarine Tzn: gdzie i jak mogę znaleźc na niej wybrany kwadrat dajmy na to AK 8784, albo jakiś inny??? Nawet orginalne mapy sztabowe są podzielone tylko na kwadraty dwucyfrowe :zgryz: Noi gdzie w tym przykładowym AK 87 jest AK 8784????
Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem chętnie załączyłbym mapę ze sztabu Lwa ale coś się nie chce wkleic (czemu??)
Pozdro, Bahr
[ Dodano: 11-06-2005, 15:55 ]
fragment mapy od Dönitz'a...dla ułatwienia. Moze ktoś w końcu wymyśli
Pozdro, Bahr
_________________ Tuitio fidei et obsequium pauperum
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#2 Wysłany: 16 Czerwiec 2005, 20:58 mam cos takiego
mam cos takiego, opis ktory znalazlem to w instrukcji do aces of the deep (strona 52)
"Oceany podzielono na duze kwadraty i kazdemu przypisano 2 litery, nastepnie te duze obszary podzielono na 9 srednich kwadratow od 1 do 9.Kazdy z tych 9 kwadratow nastepnie znowu podzielono na 9 mniejszych. Z kolei te "male" kwadraty podzielono na 81 kwadracikow o dlugosci boku okolo 6 mil morskich w tym systemie kazdy U-boot mogl podac swoje polozenie przy pomocy 6 znakow z dokladnoscia okolo 6 min np. AN5278. port w NY to CA2764"
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 112 Skąd: Kraków
#3 Wysłany: 17 Czerwiec 2005, 20:51
Dzięki o to chodziło 8) Wyjaśnienie proste i logioczne. nie wie ktoś czy i gdzie w tych internetowych czeluściach można znaleźc jakieś takie mapy operacyjne (jak ta powyżej albo i dokładniejsze:-) ??
Pozdro, Bahr
Imię: Michał Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 329 Skąd: Mysłowice
#6 Wysłany: 26 Czerwiec 2005, 17:38
Musisz byc cierpliwym, osobiscie otrzymalem maila od terrapina (wlasciciel strony) ze jego serwery (a strona korzysta z kilku jak nie kilkunastu) zostaly wrednie zaatakowane atakami typu DDOS (radze pogooglowac bo wyjasniac nie bede).
Z tegoz wzgledu raz dzial download dziala raz nie :zgryz:
Niektorzy po prostu sa wredni i jak widza ze jeden czlowiek stawia za wlasna kase serwery na ktorych jest bagatela ponad 3GB danych to musza to mu spierniczyc :evil:
Oto wycinek maila jaki dostal terrapin:
Cytat:
'...You are the gratest a***ole through the internet. When you doesn't give direct links to the downloads, we intend to kill your site...'
W doslownym tlumaczeniu:
"Jestes najwiekszym dupkiem w claym internecie. Kiedy nie dajesz mozliwosci kopiowania bezposrednio linkow do twojego dzialu download, postanowilismy zniszczyc twoja strone..."
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 112 Skąd: Kraków
#7 Wysłany: 26 Czerwiec 2005, 18:28
o, w mordę jeża! i bądź tu dobry dla innych :przygnebiony to jeszcze po gębie dostaniesz, Gott co za ludziska! Jak to mawia mój kumpel :' są ludzie, taborety, trepy i klozety ale żeby się klamką urodzic....."
Pozdro, Bahr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum