Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#1 Wysłany: 31 Październik 2009, 15:51 Ranking
Dłużej milczeć nie można. Czemu ranking jest tak zaniedbany, w porównaniu z latami wcześniejszymi? jest to lenistwo? Po pierwsze ranking powinien być w zakładce na górze forum, tylko dział SH3 takiego nie ma. natomiast po sezonie:
http://www.youtube.com/watch?v=J75SV442khI
takie coś wyskakuje po wstukaniu w googlach polishseamen. Jest takich podsumowań wiele, ale wszystkie przeterminowane, wygląda to tak jakby klan nie funkcjonował od od 2007r. Proszę o wypowiedzenie się na ten temat Finka, bądź Jacka - nie wiem który tak do końca trzęsie obecnie rankingiem, czemu nie można tego zrobić schludnie???
Dłużej milczeć nie można. Czemu ranking jest tak zaniedbany, w porównaniu z latami wcześniejszymi? jest to lenistwo? Po pierwsze ranking powinien być w zakładce na górze forum, tylko dział SH3 takiego nie ma. natomiast po sezonie:
takie coś wyskakuje po wstukaniu w googlach polishseamen. Jest takich podsumowań wiele, ale wszystkie przeterminowane, wygląda to tak jakby klan nie funkcjonował od od 2007r. Proszę o wypowiedzenie się na ten temat Finka, bądź Jacka - nie wiem który tak do końca trzęsie obecnie rankingiem, czemu nie można tego zrobić schludnie???
A co zrobiłeś dla rankingu, aby tak oceniać? Zrobienie takiego podsumowania to dużo roboty, a jakie było zainsteresowanie? Zerowe... O't się przewija, fajne fotki, ale jednocześnie nikt nie patrzy, że z tym była masa roboty. Poza tym zrezygnowano z tej tabeli, co leci w tle. A wiesz ile zajmie zrobienie czegoś takiego?
A w międzyczasie niech Finek jeszcze zrobi misje (i to dużo, bo 30 na miesiąc, to zagramy, a chcemy nowości), uzupełnił tabelę Excellowską najlepiej, aby też pohostował czasami, aby naprawił wabie i je przywrócił, itd.
Kiedyś robiłem takie podsumowania... Zakończyły się, jak zaczęliśmy używać tabeli z Excela. Pominę detal, że dostałem za te podsumowania ostrzeżenia za używanie muzyki, do której nie mam praw autorskich.
Tak samo Mein Weg nach USA musiałem zawiesić.
Cytat:
Proszę o wypowiedzenie się na ten temat Finka, bądź Jacka - nie wiem który tak do końca trzęsie obecnie rankingiem, czemu nie można tego zrobić schludnie???
Pewnie wytwórnia/wydawca zgłosił skargę.... Albo ktoś zgłosił skargę i wystosowano zapytanie.... Czy też jakaś wytwórnia ma zgłoszone, ze zabrania korzystania z jej utworów na YouTube... Zauważyłeś, że w Mein Weg nach USA cz.1 nie ma wogóle dźwięku? Przyczepili się za fragment utworu "Band of Brothers"
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#8 Wysłany: 31 Październik 2009, 16:33
pytasz się co ja zrobiłem dla rankingu. a ja odpowiadam a co mogę na tą chwilę mogę co najwyżej raport napisać, ew. powoli biorę się za robienie misji - to obgadamy potem
Możesz więcej. Weź program do robienia Video i zrób np. takie podsumowanie. Nikt cię za to nie opieprzy, a pochwalony zostaniesz... Podaj jakąś propozycję, bo może jest coś, co uważasz za ważne... Może pogrzeb w plikach i zrób jakiś modzik, napraw wabie, itd...
Nikt nie zabrania niczego... Trzeba tylko wyjść z propozycją.
#14 Wysłany: 31 Październik 2009, 17:59
nie jestem pewien, ale w opisie moda WAC lub NYGM, pisali coś że zastosowali niepublikowaną modyfikację wabii. nie wiem czy to prawda, ale może warto sprawdzić.
Hmm, każda krytyka jest potrzebna i trzeba z niej wyciągać wnioski, gdyż pewnie coś nie działa. Z drugiej strony osobiście nie uważam, że ranking jest zaniedbany. Dlaczego ?
1) Gramy praktycznie codziennie - do tej pory już jest 35 patroli, a frekwencja cały czas rośnie
2) Raporty z patroli powstają ( z drobnymi wyjątkami ) praktycznie natychmiast z zachowaniem standardowej formy
3) Tabele rankingowe powstają zawsze po kolejnych 5 patrolach i są publikowane do wiadomości - bez opóźnień.
4) Tworzony jest kolejny pakiet misji - jutro wydanie
5) Wszystko jest zgromadzone w jednym dziale - jak podał Andrev
Zastanawiam się co w takim razie powoduję odczucie, że ranking jest zaniedbany ????? Jakbyś mógł podać konkrety to wiedzielibyśmy co należy poprawić. BTW to co podałeś na temat linku w youtube nie świadczy wg mnie o zaniedbaniu. Na czym wg Ciebie polega schludność prowadzenie rankingu ?
Nikt nie trzęsie rankingiem, za dział SH3 jako całość odpowiadam ja, zaś Finek zajmuje się bezpośrednio rankingiem.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#18 Wysłany: 3 Listopad 2009, 15:31
1) Ściągnąć mod "UBoat Total War" z działu DOWNLOAD
2) Ściągnąć patcha 1.3 do w/w z działu DOWNLOAD
3) Ściągnąć nowy zestaw misji do w/w z działu DOWNLOAD
4) Zameldować się na Vento o godzinie 19:30
Jeśli nie masz dostępu do Vento - pisz do admina.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 3 Listopad 2009, 15:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum