Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
... ja zapodałem WAC by sprawdzić co tam można jeszcze wstawić , czyli ciekawość .
Zastanawiam się nad wykorzystaniem dźwięków z tego moda podczas gry na patrolach z Wami , wymienić cały katalog Sound
Nie będę tego moda porównywać z tym co stworzył sOnar
Te mody są zupełnie inne a mroczny i tajemniczy klimat UTW bardzo mi odpowiada i za Chiny nie dam sobie wypucować peryskop Ubota
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#23 Wysłany: 29 Październik 2009, 22:13
Markow napisał/a:
...
Zastanawiam się nad wykorzystaniem dźwięków z tego moda podczas gry na patrolach z Wami , wymienić cały katalog Sound
Powiem tak mi osobiście nie podchodzą dźwięki z tego moda to tylko moja opinia jeśli szukasz czegoś ciekawego(propozycja) dorzuć sobie LifeBoatsDebris_v4, ale najpierw zrób kopię bo nie wiem jak to się ma z UTW jak grałem na GWX3 to dorzucałem właśnie tego moda także polecam do przetestowania bo jak wiadomo każdy ma swoje upodobania .
Mod zadusił mojego kompa (2,4 Dual, 2GB Ram, 512 GeForce6600), jak kiedyś GWX dusił mojego starego Celerona 2,0 z grafiką 128 mega... A Finek oczywiście za test wziął Brest 1943 i zaczął od nalotu aliantów... Port ciekawie wygląda... Tłoczno tutaj w sumie... Cóż.. Ładuje się, jak kiedyś GWX... Widzę, że jadę na tym modzie "po krawędzi".. Choć może to wina "Wysokiej jakości tekstur" do której SH3 mnie już przyzwyczaił...
Fox... Aby zagrać dalej trzeba wyjść z portu.... A kompresja czasu większa niż 4x zadusza kompa, że zacina się, jak prędkość x1024 na starym kompie... Muszę jakoś przeżyć to wypłynięcie na klatkowaniu... Albo obniżyć jakość... I znów przeżyć ekran ładowania....
Aha. Jedno zauważyłem i zapomniałem napisać. Książka rozpoznawcza... Już ten mod mi się nie podoba. Jak można zrobić tak niechlujną książkę rozpoznawczą? Obejrzałem kilka stron.
Normalna jasna kartka, GWXowaa ciemna kartka, kolorowy widok z boku (bez stopniowanych) , czarno-biały widok z boku (bez stopniowanych), ciemna kartka (a'la GWX) z zaznaczonymi miejscami do trafiania..... Nie patrzałem, czy dalej będą jeszcze rysunki z SH4, bo zaczął się nalot.
Powiem tak. Jak na wersję 4.1 to się nie popisali tym chaosem w książce rozpoznawczej.
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#27 Wysłany: 1 Listopad 2009, 12:26
PL_fox6 napisał/a:
kij z portem, jak wygląda kampania i czy jest dużo nowych jednostek?
Fox nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć rozpocząłem nową karierę od 1939 roku zaliczyłem z bólem 3 misje,jak tylko rozpoczęła się wojna to to płynąc do akwenu patrolowania trafiały mi się same kutry rybackie i trafiłem jeden śmieszny konwój w którym był jeden statek amunicyjny i dwa szpitalne reszta nie nadawała się nawet do zatapiania.....
Cytat:
Aha. Jedno zauważyłem i zapomniałem napisać. Książka rozpoznawcza... Już ten mod mi się nie podoba. Jak można zrobić tak niechlujną książkę rozpoznawczą? Obejrzałem kilka stron.
Niestety Finek ma rację książka rozpoznawcza w tym modzie to porażka.wygląda to mniej więcej tak jak byś przeglądał kolorowankę dla dzieci.
Fox... Aby zagrać dalej trzeba wyjść z portu.... A kompresja czasu większa niż 4x zadusza kompa, że zacina się, jak prędkość x1024 na starym kompie... Muszę jakoś przeżyć to wypłynięcie na klatkowaniu... Albo obniżyć jakość... I znów przeżyć ekran ładowania....
A do SH III nie ma takiego triku jak w SH 4 że można było zacząć patrol jakieś 50 km od poru ? Wydawało mi się ze widziałem taki mod.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#30 Wysłany: 1 Listopad 2009, 19:27
Taki bajer jest w OM, że nawet jak startujesz z Kiel to rzeczywisty start odbywa się obok Wilhelmshaven, u ujścia kanału kilońskiego.
Jak dla mnie - doskonały pomysł!
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#32 Wysłany: 1 Listopad 2009, 23:06
SH3 Commander nie jest kompatybilny z WAC
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum