Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Instalacja:
Zawartość pakietu proszę wypakować BEZPOŚREDNIO do katalogu z grą. Jeden plik zostaje nadpisany. Po instalacji powinny być dostępne dwie dodatkowe misje.
W skład pakietu wchodzi:
Nowa mapa "Rajd na Okinawę" - nietestowana
Nowa mapa "Ucieczka z Aluetów" - testowana
Opisy do misji
Zestaw poprawek:
* kalkulacja wyników graczy
* nowe zasady gry DDkami i SUBami, obejmujące zmiany zasięgu widoczności i zasięgu sonarów
Misje w dodatku są spreparowane jako - UWAGA - dodatkowe misje, nie wymagające podmiany oryginalnych plików map. Zaletą tego rozwiązania jest to, że w takim przypadku nie będziemy już mieć niechcianych gości na serwerze.
Inne misje mojego autorstwa występujące w grze (Yankee Convoy 3, Ucieczka) pozostają chwilowo bez zmian.
Misja "Ucieczka z Aluetów" - działająca
Misja "Rajd na Okinawę" - działająca
Poprawki do trybu pracy sonara:
* krążowniki posiadają podstawowy zakres "pasywny" na zakresie 360°
* niszczyciele posiadają podstawowy zakres "pasywny" na zakresie 360° + zakres "aktywny" (45°) o znacznym zasięgu
* okręt podwodny ma zwiększoną widoczność nie tylko po wynurzeniu, ale także po podniesieniu peryskopu
Szczególne podziękowania należą się koledze Adikowi, dzięki jego osobistemu zaangażowaniu wskazane mi zostały pojawiające się błędy, a także miałem możliwość realnego testowania nowych misji.
Nowe misje, które zostały wydane są przystosowane do gry wyłącznie po ściągnięciu dodatku.
Aha, jeszcze dwie sprawy:
1. Instalacja
Zawartość pakietu proszę wypakować BEZPOŚREDNIO do katalogu z grą. Jeden plik zostaje nadpisany. Po instalacji powinny być dostępne dwie dodatkowe misje.
2. Przyszłość tych misji
Nie będę ukrywał, że misje są idealne. Ba, są nawet niedopracowane, bo wciąż mam problemy ze zrozumieniem algorytmów celów misji.
Ale jak to mówią: byle do przodu.
Najważniejsze że misje działają.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 6 Listopad 2009, 18:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum