Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
19 XII 1941 6:00 2h
U-Booty: VIIB 1941, VIIC 1941, IXB 1941 lub IXC 1941
Załoga: Zawodowcy
Pogoda: Lekkie zachmurzenie, wiatr słaby
Tło historczyne:
Wkrótce po rozwiązaniu grupy Seewolf włoski okręt podwodny operujący na zachód od Gibraltaru zawiadomił o wykryciu płynącego na północ konwoju. Był to HG-73, złożony z 25 statków i 11 jednostek eskorty.
Jednak czekające na niego w zasadzce U-Booty przypadkiem wpadły na inny konwój, który płynął na południe. Kapitanowie U-Bootów poprosili BdU o zgodę na atak na nowy cel.
W patrolu udział wzięli:
Cpt.McClane IXC(1941) KIA liczony -rozłaczony po ok godź
HMS Rhododendron Flower Class 950GRT
HMS Vetch Flower Class 950GRT
Benwood Chemical Freigter 1872GRT
.........
3 772GRT
Kolczasty IXB(1941) - KIA
HMS Stork Frigate Black Swan 1250GRT
...........
1 250GRT
Patrol o poranku - może spokojne
Bardzo szkoda, że kamratów rozłączyło z serwera.
Ja chyba zbyt ostrożnie podchodziłem do konwoju i najlepsze kąski znalazły się za moja rufą w dość znacznej odległości (między innymi lotniskowiec)- o pościgu nie mogło być mowy - zauważyłem jednak palącego się już mercha ,którego po prostu skasowałem (dwie torpedy).
Raczej nie ma się czym pochwalić - odpalałem do stojącego mercha.
Koledzy za to mieli niezłą zabawę z korwetami - szkoda,że ,,dopadły,, ich rozłączenia :>(
mis 39.jpg
Plik ściągnięto 140 raz(y) 182.74 KB
mis39.jpg
Plik ściągnięto 156 raz(y) 163.51 KB
Palący się po wcześniejszym trafieniu przez moich kolegów (moje ,,trofeum,, z tej misji.jpg
Plik ściągnięto 149 raz(y) 123.91 KB
_________________ No tak
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 8 Listopad 2009, 20:00, w całości zmieniany 4 razy
Nie wiem od kiedy zaczęli, ale zaczęto ostatnio mieszać BRT, GWT, GRT, RWPG i ja się zgubiłem
I racja, ze jak rozłączyło tyle osób to gra jest nieliczona... Potwierdzę tylko, że Cobra się nie pomylił (czyt. ktoś nie zginął, a potem wywaliło serwer) i zmienię nazwę na nierankingowy.
I jeszcze Tes to płynął z KIA...
EDIT
Po rozmowie z McClane... Kolczasty też był KIA....
Cobra z pamięci spisywał i nie jest pewny...
Zapytamy jutro Kolczastego jak to było...
Imię: Dominik
#5 Wysłany: 8 Listopad 2009, 00:48
Brakuje ze tes gral i dostal kijem tzn. KIA
oprocz tego patrol zaczol sie dla mnie bardzo obiecujaco. Na poczatku oberwaly dwie Korwety w odstepie 5 sec.
1. Korweta szla gdzies 45° Sterburta do mnie z odleglosci 1.400m z predkoscia 9 kts. otwozylem luke i rybka poszla... i BUM.
2. Korweta szla prosto na mnie z odleglosci 1.700m, wiec znajac jej predkosc 9 kts. nic nie stalo na przeszkodzie zeby ja trafic. A ze szla prosto na mnie to tropeda miala krotsza trase i korweta oberwala ok. 5 sek. pozniej od swojej sasiadki...
Przez moj atak obudzilem eskorte i tes znajdowal sie tuz obok BLACK SWAN FREGATE, wiec Tomki wystarczylo ze wywalili balast typu: "Wasserbomben" i potem rozdali sobie chlopaki z zalogi po papierosku.
tes = KIA.
3. statek to jakis Chemik ktory oberwal w sterburte i obrazajac sie na mnie poszedl na dno.
Potem wlazlem do dzialu na F-7 i nagle mnie rozlaczylo i kupcia Cpt.McClane pogramca Blaszakow sie pozegnal.
Ostatnio zmieniony przez Cpt.McClane 8 Listopad 2009, 00:50, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum