Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Painful Hit"
U-BOOTY: VIIC (1941),
zaloga zawodowcy CZAS MISJI: 2 godz
01/03/1944 g. 6:30 -> ta jasne, do poprawy
POGODA: brak zachmurzenia, piekny upalny dzien
Waszym celem, jest dac brytolom nauczke. Pokazcie im do kogo tak naprawde nalezy
Morze Sródziemne. Atakowac kazdy statek w waszym rejonie bez ostrzezenia.
Powodzenia PL_Fox6
Standardowy KIAtrol
W odcinku 42 udzial wzieli:
PL_Arek71 - DISC - KIA nieliczony
PL_Marco, PL_Fox6, pablo107 - KIA
PL_tes - KIA
Somers - 1850 BRT - pytanie co ten Somers robil na Morzu Srodziemnym 1/01/1942?
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 9 Listopad 2009, 23:29
Co robił? Był i to wystarczy. 42' powstał już to może sobie pływać nawet po Bałtyku.
Wszyscy uwzięli się na mojego TaskForca z pancernikiem na czele i niestety nic z tego nie wyszło. Jak na ironię to ja zginąłem pierwszy, atakując pancernik. Były realne szanse zatopienia go, ale mimo 12 puszczonych do niego (ogółem) torped, tylko 2 sięgnęły celu, to samo z CA. Z tego co widziałem na obserwie, tylko tes, olał TaskForca i popłynął w kierunku SŁABO bronionego konwoju. Z tego co pamiętam, wszystko co pływało nie miało nic lepszego od poziomy Veteran, a większość (szczególnie Amerykańce) mieli poziom Competent.
Na prawdę nie spodziewałem się KIAtrolu
1.jpg tego wam nie zabraknie w moich misjach ;)
Plik ściągnięto 101 raz(y) 133.38 KB
1.jpg a kuku!
Plik ściągnięto 98 raz(y) 152.69 KB
1.jpg a zdążył jeszcze puścić do pancernika 2 torpedy ;)
Plik ściągnięto 106 raz(y) 83.06 KB
1.jpg trafiony...nie zatopiony (torp. Marco)
Plik ściągnięto 111 raz(y) 285.75 KB
1.jpg ciekawa sytuacja, niemal jak w DC, ten Amerykański przeszedł nad Marco (16 metrów) i nic, a za chwilę, ten drugi ruszył i niespodziewanie Marco załatwił.
Uszkodziłem Pancernik (3 w celu +1 chyba od kogoś jeszcze) popłynęła małpa dalej robiąc kupę dymu.
Krążownik dostał 1 i widać jak wyglądał - ale popłynął dalej.
Potem jak Fox pisał, pierwszy DD dosłownie mi nad dziobem, drugi to samo, a ten trzeci to chyba musiał zawadzić o kiosk (nie wiem bo miałem peryskop schowany).
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 10 Listopad 2009, 10:35, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#6 Wysłany: 10 Listopad 2009, 15:37
Cytat:
zawadził to też, ale przede wszystkim dostałeś z jego bocznych wyrzutni bombek.
To musiało być naprawdę "pełne bólu uderzenie"
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Z tym że jakby nie zawadził to by nie było bombek i tyla.
DDk może cie nie wykryć ale jak tylko draśnie ci kadłuba od razu spadają bombki.
Co poniekąd jest logiczne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum