Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 18 Listopad 2009, 16:36 Patrol 52 Operacja Pedestal Atak na konwój SERVER II
"Operation Pedestal" - Atak na konwój
U-Booty: VIIB (1942) lub VIIC (1942)
Czas misji: 2h
Załoga: zawodowcy (regular)
12 VIII 1942 g 06:00
Pogoda: średnie zachmurzenie.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Konwój "Pedestal" płynie wolno przez Morze Śródziemne. Cenny ładunek ma kluczowe znaczenie dla utrzymania Malty. Państwa Osi rzucają do walki wszystkie dostępne samoloty i okręty podwodne. Dzienny nalot zostaje odparty przez Hurricany. W nocy 100 bombowców ponawia atak, ale trafiają na potężna barierę ognia plot. Mimo to bomby dosięgają parowiec "Deucalion".
--- ODPRAWA ---
Brytyjski konwój na wysokości Bizerte, zbliża sie do brzegów Malty. Przechwycić i za wszelka cenę zniszczyć.
Udanych łowów!
PL_tes
v.1.1
W patrolu uczestniczyli :
------------------------------------------------------------------------------------------
Pablo107 - KIA ( rozłączony 5 minut przed końcem , w czasie ataku )
# HMS Nigeria Fiji Class - 10725
# HMS Icarus J Class Destroyer - 1690
# HMS Kenya Fiji Class - 10725
# MV Port Chalmers Small Tanker - 4297
Handlowe w sumie 4297 , wojenne 23140
---------------------------------------------------------------------------------------------
Cpt.McClane - KIA
# HMS Intrepid J Class Destroyer - 1690
# HMS Foresight Destroyer V&W - 1188
# HMS Fury Destroyer V&W - 1188
Wojenne 4066
-----------------------------------------------------------------
PL_Markow - KIA
bez zatopienia
----------------------------------------------------------------
gregory_11 - KIA
bez zatopienia
Podejście długie , szerokim łukiem omijam pierwsza fale eskorty . Zwrot 90 stopni na lewa burtę , słucham i szukam wroga . Po chwili albo dwóch widać dymy transportowców .
Po paru próbach wystrzelenia torped złość , krew mnie zalewa PUDŁO , PUDŁO …
Moje torpedy w cos trafiają i nawet zatrzymują jakiegoś mech .
Zjawia się samotny DD atakuje , parę uników ,próba walki , znowu uniku ale w drogim ataku już są 2 DD . Seria celna , byłem na około 60 m KONIEC GRY
Na podglądzie widzę palącego się mecha a w oddali Cpt.McClane atakuje z działa DD który już płonie , potem atakuje drugiego DD i widzę jak idą na siebie taranem , będzie bolało .
DD eksplozja fascynująca a Cpt.McClane wbija się w dno Morza Śródziemnego.
Pablo107 postanawia wysunąć peryskop , celuje w miedzy czasie widać atak lotnictwa . Którego nie wiem. Pablo107 wypuszcza rybkę i …… i właśnie widzę że opuszcza grę .
gregory_11 , widziałem wrak jego Ubota na dnie .
Server zamykamy KONIEC
do raportu (10).bmp.jpg
Plik ściągnięto 159 raz(y) 227.94 KB
do raportu (11).bmp.jpg
Plik ściągnięto 151 raz(y) 255.3 KB
SH3Multi.jpg Uboty na dnie , taran DD & Ubot
Plik ściągnięto 171 raz(y) 1.59 MB
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 18 Listopad 2009, 18:09, w całości zmieniany 1 raz
Markow, Gregory, Pablo i McClane. Podbicie do mniej do mnie na Ventrillo. Do każdego mam parę pytań, zanim wpiszę ten raport. Zwłaszcza do Markowa i Pablo.
Misja bardzo przyjemna jak dla niedoświadczonego dowódcy jak ja, pod warunkiem że zachowywał ciszę. Oczywiście jak to u mnie zwykle bywa do pewnego momentu, aż nie wkurzył mnie C2. Na początku eskorta zajęła się Cpt.tMcClane. Miałem troche spokoju. Przymierzyłem do C2. 2 torpedy. Jak przymierzyłem taki skutek. Pudło. Poprawka. 2 w celu. Oczywiście jak to C2 nie tonie. Ale nie, spokój, trzeba przeładować dziobowe bo to początek konwoju, a eskorta się zbliża. Jednak nerwy nie wytrzymały. Trzeba go dobić. Szybki zwrot na dużej prędkości. Kontakt w celu. C2 nie tonie ale ja za to tak. Dwa przejścia eskorty i finał. Po wypuszczeniu torpedy szybkie zanurzenie ale po bombkach bez możliwości zatrzymania. Tak jak to Finek napisał, będę musiał pływać tylko na IID.
C2 nie tonie
Szkody po magnetykach
To kontaktowa, a on nie tonie. Z czego one sa robione?
No to wam napiszę co się stało. Byłem jak w transie najpierw Fiji po jednej torpedzie, potem za drugim uszkodzonym rzuciłem się w pogoń zatonął po jednej a wcześniej jeszcze DD-ek który najwyraźniej mi przeszkadzał. Później myślałem że już nic więcej nie przypłynie a tu niespodzianka konwój merchów. Udało mi się zatopić small tankera, a później trochę zaczęli mnie obrzucać. Ucieczka na 220 m i tam spokojnie czekałem, kiedy było 10 min do końca zaryzykowałem i na całej naprzód wyszedłem na peryskopową, czekała na mnie niespodzianka large merchant, który stał w miejscu. Szybka torpeda i co się stało 4 minuty przed końcem wywaliło mi internet. Myślałem że wyjdę z siebie ;< Nie byłem atakowany miałem spokój i spokojny SURV, zapewne także bym zatopił tego mercha.
SH3Img@17-11-2009_20.33.jpg Pierrwszy Fiji
Plik ściągnięto 146 raz(y) 64.84 KB
SH3Img@17-11-2009_21.1.jpg Drugi Fiji którego goniłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum