Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#1 Wysłany: 23 Listopad 2009, 13:27 Konkurencja dla PS (?)
(zaznaczenie moje)
Dziś 19 listopada 2009 roku, serwis Silent-Hunter.pl oficjalnie wypływa na szerokie wody internetu. Jak na razie skromnie ale od czegoś trzeba zacząć :) Istnieją dziesiątki witryn o GTA, Call od Duty i tym podobnych seriach gier, nie było natomiast to do tej pory w Polsce strony dla fanów Silent Hunter’a i tą lukę mam nadzieje wypełnić z pożytkiem dla fanów i popularności samej serii. Moim zamiarem jest stworzyć miejsce gdzie będzie można znaleźć wszystkie potrzebne informacje tak o grach z tej długiej serii jak i ogólnie o okrętach podwodnych doby drugiej wojny światowej. Nie jest to temat popularny jednak sądzę że znajdzie się kilka osób które docenią tą witrynę lub same postanowią pomóc w jej rozwoju do czego gorąco zachęcam. Z mojej strony postaram się dołożyć wszelkich starań by Silent-Hunter.pl był zawsze na bieżąco z nowościami, premierami, dodatkami i całą resztą ważnych wydarzeń ze świata Cichego Łowcy. Tak więc Torpedo los… ! :)
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#4 Wysłany: 23 Listopad 2009, 14:26
Spoko, nie prowadzi swoja strone, dla NAS zadna konkurencja
1. Podobnie jak we wszystkich częściach podstawą skutecznej ucieczki jest zejście na jak największą głębokość,
Jaki % z nas praktykuje ta wiedzi tajemna w multi? Nie mowie ze to zla porada, ale mentalnosc Polakow, wywodzi sie chyba z tradycji ulanskiej. I wpuscic polskiego Ubota w glembine to juz duzy skuces
Cytat:
2. Całą ucieczkę prowadzimy z ogłoszoną na pokładzie Ciszą na Okręcie i niskich obrotach silników, przerywanych nagłym skokiem maksymalnej prędkości w momencie gdy wrogi niszczyciel zrzuca bomby głębinowe.
Fajnie, ale jak goni nas jeden DD. Jak wiecej to modliwa do najwyzszego i nasza wlasna inwencja.
Cytat:
4. W późniejszym okresie wojny powinniśmy wykorzystywać wabiki chemiczne.
A to jednak dzialaja w Sh3?
Cytat:
W krytycznej sytuacji gdy inne opcje zawiodą, możemy w akcie desperacji podjąć walkę z naszym prześladowcą. Trafienie pojedynczą torpedą w niszczyciel lub korwetę jest piekielnie trudne dlatego też zawsze strzelamy wachlarzem torped i liczymy na trochę szczęścia.
Patrz. pkt1. Czesta opcja na patrolach multi (no moze poza wachlazem ). Ach ci Nasi ulani
Ogolnie poradnik nie jest zly, ale troche sztampowy. Dobry na poczatek przygody z Ubotem.
[/Maly Off]
Wracajac do tematu.
Stronka wyglada przyjemnie. Szkoda tylko, ze scena Silent Hunter zostala oceniona jako nieistniejaca. Moze warto nawiazac kontakt z kolega i zachecic do wspolpracy? No chyba ze juz go znacie, od tej zlej strony...
Fakt faktem, jak wpiszemy "Silent Hunter" w google to ciezko znalesc nasza stronke.
1. Podobnie jak we wszystkich częściach podstawą skutecznej ucieczki jest zejście na jak największą głębokość,
Jaki % z nas praktykuje ta wiedzi tajemna w multi?
<łapka w górę>
Cytat:
Cytat:
4. W późniejszym okresie wojny powinniśmy wykorzystywać wabiki chemiczne.
A to jednak dzialaja w Sh3?
Jeżeli chodzi o to, ze DD zatrzyma się, jakby nagle przed nim wyrosła góra lodowa, to tak...
Cytat:
Cytat:
W krytycznej sytuacji gdy inne opcje zawiodą, możemy w akcie desperacji podjąć walkę z naszym prześladowcą. Trafienie pojedynczą torpedą w niszczyciel lub korwetę jest piekielnie trudne dlatego też zawsze strzelamy wachlarzem torped i liczymy na trochę szczęścia.
Patrz. pkt1. Czesta opcja na patrolach multi (no moze poza wachlazem ). Ach ci Nasi ulani
To jestem takim wyjątkiem?
Cytat:
Fakt faktem, jak wpiszemy "Silent Hunter" w google to ciezko znalesc nasza stronke.
"Silent Hunter Klan" i 2 pozycja na googlu
Ja tu zresztą trafiłem poprzez googla
A co do tematu.
Oglądam stronkę. Jest tam jakieś forum? Nie widzę... Czyli raczej strona... To cóż. Można podciągnąć, ze nie było czegoś takiego... Bo jakby nie patrzeć, nie jesteśmy stroną o Sh, a klanem związanym z tą serią... Aczkolwiek, można zagadać..
Ps.Lekko na luzie.
Hubal napisał/a:
Albo "nie chciał" szukać
Po czym w tym zdaniu widać, że kolega popiera PiS?
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#8 Wysłany: 23 Listopad 2009, 16:36
Skoro jest fanem SH to mimo iż zapewne odwiedzał różne stronki o tejże tematyce czegoś widocznie mu brakowało więc postanowił zrobić swoją stronkę o grach z tej serii.
Zaś co się tyczy konkurencji hmm raczej nie sądzę bo i w czym niby chciał by z naszym klanem i forum konkurować.
Cytat:
Fakt faktem, jak wpiszemy "Silent Hunter" w google to ciężko znaleźć nasza stronkę.
i tu się mylisz Tes wpisz w goglach Polishseamen i od razu masz wynik .
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#9 Wysłany: 23 Listopad 2009, 16:42
Napisalem maila do autora strony, ze troche rozmija sie z prawda odnosnie akcentu polskiego a oto odpowiedz:
Cześć, rzeczywiście mój błąd Chociaż wydaje mi się że nasze strony trochę różnią się założeniach , moja jest skierowana raczej na propagowanie serii i nowych fanów którzy mogą dowiedzieć się podstawowych informacji, wy macie na pokładzie w większości stare wygi z klanami na czele Ale mój błąd, i postaram się zmodyfikować ten tekst, chętnie też dodam waszego linka u siebie jeśli nie macie nic przeciwko Pozdrawiam
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#11 Wysłany: 23 Listopad 2009, 16:50
Co racja to racja, z gatunków poradników to mamy tylko "jak zwiększyć szanse trafienia torpedą w cel na 100% realiźmie", bez podstaw (dopiero jak ktoś zada pytanie to się wtedy dowie tego i owego).
Istnieją dziesiątki witryn o GTA, Call od Duty i tym podobnych seriach gier, nie było natomiast to do tej pory w Polsce, oprócz polishseamen.com.pl strony dla fanów Silent Hunter’a i tą lukę mam nadzieje wypełnić z pożytkiem dla fanów i popularności samej serii.
_________________ "...Jesteście nabrani, tak bardzo nabrani..."
T.Love
Ostatnio zmieniony przez PL_HUBAL 23 Listopad 2009, 16:53, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum