Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
A więc udało się...
Kilka miesięcy w doku, tony papieru ściernego na zdjęcie rdzy z kadłuba i wyszliśmy wreszcie w morze....
I jako nowy chrzest bojowy tłuściutki konwój. Co prawda eskorta w liczbie 8 niszczycieli robiła nam zamieszanie, to jednak udało się podejść i oddać kilka dobrych, celnych strzałów.
Patrol nie rankingowy. Kapitanowie:
- PL_Fox6 - KIA
- Pablo_107 - 1607 BRT
- PL_Daritto - O BRT
Patrol rozegrany za pośrednictwem Tunngle, w pełni stabilnie i bez niespodzianek technicznych. Wykorzystaliśmy pakiet modów z końca ostatniego rankingu, czyli Trigger Maru 1.63 z pakietem Polishseamen Pack 2.02 oraz OM v.7.12.
Poniżej kilka screenów z patrolu:
Rozszerzenie 'bmp' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany.
Rozszerzenie 'bmp' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 5 Grudzień 2009, 12:11
Gratulacje udanego patrolu
Cytat:
I...szok. Ten tankowiec w sumie został trafiony 9 razy... I nic... Jedyny objaw to zejście prędkości do 5 węzłów i przeglębienie na całej lini statku. Na Screenie widać jak wyglądal fragment śródokręcia po kolejnych trafieniach.
Jak to pisał PL_Mirko, "przyjął wszystkie z godnością i płynął dalej". Ten tankowiec to jest jeszcze lepszy jak C2 z SH3.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#3 Wysłany: 5 Grudzień 2009, 12:25
Hmmm... moje wrażenia z misji:
Najpierw popędzałem bezkarnie na powierzchni, a chwilę potem poszełem na głębokość 70m. Mimo licznych pingów i przepływających nad moją głową DDków, do wody nie wpadła ani jedna bomba. pingi nie zniechęciły mnie również do głębokości peryskopowej. Tu zmarnowałem wszystkie swoje torpedy, próbując strzczelać na oko, co w SH4 jest chyba niemożliwe. Z nudów wynurzyłem się koło tego tankowca i walczyłem co najmniej 5min. Pociski moje jedynie zapalały DDki, nie czyniąc im żadnych szkód. Nadleciał samolot, ale mnie olał (przelatywał nad moją głową raz po raz). Wreszcie włosi mnie ubili
I miałem zaszczyt przyglądać się "ciekawej" walce reszty zespołu. DDek został trafiony przypadkowo
Na jednym z powyższych screenów widać jak dryfuję za tankowcem.
pat1.jpg przynajmniej ładne widoczki
Plik ściągnięto 18 raz(y) 382.69 KB
pat2.jpg aha, to sub nawet po zniszczeniu nie idzie na dno...
Plik ściągnięto 19 raz(y) 236.39 KB
pat3.jpg w jakim celu ten samolot tu latał to ja nie wiem
Plik ściągnięto 14 raz(y) 157.52 KB
pat4.jpg to nie jest flaga Vichy, a płynie w niemiecko-włoskim konwoju
PL_Daritto - SURV - bez zatopień - wyszedł z gry wcześniej a ja jeszcze grałem
pablo107 - SURV - zatopił niszczyciel i duży tankowiec niemiecki razem ( 11620 brt. )
Po pierwsze sprostuję trochę słowa PL_Daritto, patrol był grany przez UBI a nie przez Tungle ponieważ PL_Fox nie mógł dołączyć do gry, problemy z otwarciem portów w routerze na Tungle. Myślę że jak na UBI połączenie było dobre i można zacząć rozgrywać gry rankingowe Druga sprawa nieszczęsny tankowiec , PL_Daritto go zaczął ładując w niego około 4 torped ja później władowałem następne trzy, jedna przez przypadek lecąc do tankowca zatopiła niszczyciel Jak PL_Daritto wyszedł z gry, było już późno, ja dalej strzelałem do tankowca. Trzy torpedy z rufowych wyrzutni i nareszcie poszedł na dno Twardy był jak orzech, ale nie aż tak twardy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum